Νέα Υόρκη: Θάβουν πρόχειρα τους νεκρούς στο Σέντραλ Παρκ (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ασθενείς που πέθαναν από τον κοροναϊό SARS-CoV-2 θάβονται πρόχειρα στο Σέντραλ Παρκ, καθώς τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης κατακλύζονται από μολυσμένα πτώματα.

Είναι αυτά τα αναχώματα στο Σέντραλ Παρκ ομαδικοί τάφοι όσων έχουν πεθάνει από κοροναϊό, καθώς τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης κατακλύζονται από πτώματα; Image: AFP / Spencer Platt. Πηγή: Supplied

ν

Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ είναι πλέον το επίκεντρο μιας ακόμη τραγωδίας από τις πολλές που έχει «γράψει» σε διάφορα σημεία του πλανήτη η πανδημία του Covid-19.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζει σε εθνικό επίπεδο τις 11.000 και τα κρούσματα από τον κοροναϊό ανέρχονται σε 367.461, ένας αξιωματούχος της Νέας Υόρκης πρότεινε ως λύση στο πρόβλημα των μολυσμένων πτωμάτων, να θάβονται προσωρινά στα πάρκα των πόλεων, αρχής γενομένης από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ μια νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κοινού αναφορικά με τον χειρισμό της κρίσης από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ότι οι Αμερικανοί είναι απρόσβλητοι στον ιό.

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα θα βγει από την καραντίνα «νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι».

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, πολλά νοσοκομεία σε όλες τις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κρούσματα και τους νεκρούς. Χάρτες επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δείχνουν αύξηση των μολύνσεων από την Ατλάντα μέχρι το Νάσβιλ και από εκεί έως την Ινδιανάπολη.

Στο ίδιο θέμα, στις μαζικές ταφές στα πάρκα, αναφέρεται και το Fox News.
ν

Ο ήλιος ξεπροβάλλει πάνω από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης καθώς η πόλη προσπαθεί να περιορίσει τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νεκρών. Image: AFP / Spencer Platt. Πηγή: Supplied
ν

Μέχρι χθες, απόγευμα Δευτέρας, υπήρχαν στη Νέα Υόρκη 130.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στα νοσοκομεία της μεγαλούπολης νοσηλεύονται 16.000 ασθενείς, ενώ έχουν σημειωθεί 4.758 θάνατοι.

Καθώς η κρίση δεν έχει ακόμη κορυφωθεί, ένας δημοτικός σύμβουλος του Μανχάταν, ο Μαρκ Λεβίν (Mark Levine), δήλωσε ότι ο δήμος πρόκειται να ξεκινήσει «ομαδικές ταφές προσωρινά» για να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid-19, καθώς τα νεκροτομεία και τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με πτώματα.

Προηγούμενες εικόνες από τη Νέα Υόρκη δείχνουν την πόλη να έχει επιστρατεύσει φορτηγά ψυγεία για την προσωρινή φύλαξη των πτωμάτων.

«Ο αριθμός των πτωμάτων συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο κ. Λεβίν εχθές Δευτέρα, αναφέρει το News Corp Australia.

«Οι καταψύκτες που διαθέτει το Γραφείο του Επικεφαλής των Ιατροδικαστών (OCME) στο Μανχάταν και το Μπρούκλιν σύντομα θα είναι γεμάτοι. Και μετά τι;»

«Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε τις προσωρινές ταφές. Είναι πολύ πιθανόν το πάρκο της Νέας Υόρκης να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτούς τους ενταφιασμούς [ναι, διαβάζετε σωστά]. Θα σκαφτούν τάφροι στη σειρά, καθένας από τους οποίους θα χωράει δέκα φέρετρα», ανέφερε ο σύμβουλος.
ν

US coronavirus deaths rise as New York City braces for park burial | News Time
ν

ν

 


Translate this post