Θετικός στον κοροναϊό και ο Πάπας Φραγκίσκος; (vid)

Κατηγορία Πρόσωπα, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας ηλικιωμένος κληρικός που «είναι πολύ κοντά στο Πάπα», βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος. Image: AP. Πηγή: Supplied

ν

ΕΝΑΣ ηλικιωμένος κληρικός που ζει στην ίδια κατοικία με τον Πάπα Φραγκίσκο, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κληρικός που υπηρετεί στην Αγία Έδρα κατοικεί στον ξενώνα που είναι γνωστός ως Santa Maria, όπου ζει και ο 83χρονος ποντίφικας από την εκλογή του το 2013, ως προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η εφημερίδα Il Messaggero αναφέρει ότι ο ασθενής εργάζεται στη Γραμματεία του Βατικανού, ενώ μια πηγή του Βατικανού ανέφερε ότι πρόκειται για ιερωμένο.

Ο ξενώνας Santa Maria διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και διαμερίσματα, πολλά από τα οποία είναι άδεια, σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο Reuters.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος περπάτησε στους άδειους και κρύους δρόμους της Ρώμης στα τέλη του προηγούμενου μήνα, έχει ακυρώσει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του και επικοινωνεί με τους πιστούς μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου.

Ύστερα από αυτόν τον περίπατο ο Πάπας ασθένησε, παρουσιάζοντας τα συμπτώματα του συναχιού και της γρίπης.
ν

Ο Πάπας αρρώστησε από γρίπη, καθώς η επιδημία του κοροναϊού σαρώνει τον πληθυσμό της Ιταλίας. Image: Supplied
ν

Την Τρίτη, 24 Μαρτίου, το Βατικανό ανέφερε ότι τέσσερα άτομα βρέθηκαν θετικά μέσα στην πόλη-κράτος, κανένα όμως από αυτά δεν αναφέρθηκε ότι ζει στην ίδια κατοικία με τον Πάπα.

Στον ξενώνα Santa Maria, που άρχισε να επαναλειτουργεί το 1996, φιλοξενούνται οι καρδινάλιοι που επισκέπτονται τη Ρώμη. Στο μέρος αυτό συνέρχεται και το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα.

Θα μπορούσε ο «ηλικιωμένος κληρικός» να είναι ο ίδιος ο Πάπας;

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να αρνηθεί αυτές τις φήμες.

Η Ιταλία έχει τους περισσότερους θανάτους από την ασθένεια Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, με τα τελευταία στοιχεία σήμερα Πέμπτη να δείχνουν ότι υπάρχουν 74.386 κρούσματα, ενώ 7.550 άνθρωποι πέθαναν μέσε σε ένα μήνα.
ν

Prelate living in Pope Francis’ residence tests positive for coronavirus | ROME REPORTS
ν


ν

 


Translate this post