Η Γερμανία ευθύνεται για τις εκατόμβες των νεκρών από κοροναϊό στην Ιταλία (vid)

Κατηγορία Ευρώπη, Κορονοϊός

ΕΥΡΩΠΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Γερμανία ευθύνεται για τις εκατόμβες των νεκρών από κοροναϊό στην Ιταλία, υποστηρίζει κορυφαίος Ιταλός επιστήμονας.

Αριστερά, ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι σε συνέντευξή του στο Μιλάνο στις 3 Μαρτίου 2020. Δεξιά, η διαβόητη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που συγκάλυψε ότι ήταν Γερμανός αυτός που μετέδωσε τον θανατηφόρο ιό στην κεντρική Ευρώπη. Image: AFP. Πηγή: Supplied

ν

ΡΩΜΗ (Reuters) – Ομάδα επιστημόνων στο Μιλάνο πιστεύει ότι η επιδημία του κοροναϊού SARS-CoV-2 ήρθε στην Ιταλία από τη Γερμανία και όχι απευθείας από την Κίνα, όπως αρχικά νόμισαν πολλοί ειδικοί.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα, καθώς το κυνήγι του αποκαλούμενου «ασθενή μηδέν», δηλαδή του πρώτου ατόμου που μετέδωσε τον θανατηφόρο ιό στους κατοίκους της ευημερούσας περιοχής της Λομβαρδίας, στη βόρεια Ιταλία, στις 21 Φεβρουαρίου, απέβη άκαρπο.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, η ομάδα του Μιλάνου, της οποίας ηγείται ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι (Massimo Galli) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Luigi Sacco, δεν κατάφερε να εντοπίσει το άτομο που ευθύνεται για τη διάδοση της χειρότερης επιδημίας στην Ευρώπη. Ωστόσο, ένα από τα νήματα της έρευνας κατέληξε σε ένα κρούσμα που εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 όχι στην Ιταλία, αλλά σε γερμανικό έδαφος.

Αυτό ήταν και το πρώτο κρούσμα που παρουσιάστηκε στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
ν

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

Αυτός που μετέδωσε τον θανατηφόρο ιό στην Ιταλία ήταν ένας Γερμανός που προσβλήθηκε από τον ιό στο Μόναχο. «Το μολυσμένο αυτό άτομο ήρθε στην Ιταλία και στην περιοχή όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά, χωρίς το ίδιο να παρουσιάσει συμπτώματα», είπε ο καθηγητής Γκάλι στο Reuters.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Γερμανός ασθενής μολύνθηκε στο Μόναχο μεταξύ 19 και 22 Ιανουαρίου, είπε ο Γκάλι στο Reuters, προσθέτοντας ότι μολύνθηκε όταν ήρθε σε επαφή με ένα άτομο που είχε έρθει από τη Σαγκάη.

Ο Γερμανός ασθενής στις 25-26 Ιανουαρίου ταξίδεψε στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Κοντόνιο (Codogno), μια πόλη 15.000 κατοίκων, όπου μερικές μέρες αργότερα εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην ιταλική επικράτεια.
ν

Το παλιό νοσοκομείο στην πόλη Κοντόνιο της Λομβαρδίας. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Έτσι, το Κοντόνιο έγινε το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού στην Ιταλία. Ο Γερμανός ασθενής μόλυνε πολλά άτομα, πιθανόν δίχως να τι γνωρίζει και ο ίδιος. Ο πρώτος Ιταλός που αισθάνθηκε τα συμπτώματα της θανατηφόρου νόσου ήταν ένας 38χρονος που επισκέφθηκε την τοπική κλινική με αναπνευστικά προβλήματα στις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο ιός θα εξαπλωνόταν τόσο γρήγορα σε όλη την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η πόλη μπήκε σε καραντίνα πολύ αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο Γερμανός ασθενής επέστρεψε στη Γερμανία, η Ιταλία όμως έγινε η χειρότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα, με 1.809 θανάτους και 24,747 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε σχεδόν τρεις εβδομάδες.
ν

Ολόκληρη η Ιταλία είναι σε καραντίνα εξαιτίας του κοροναϊού. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Ο Πάπας Φραγκίσκος περπατά στην άδεια Via del Corso στη Ρώμη στις 15 Μαρτίου 2020. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Οι γιατροί αρχικά πίστευαν ότι ο ασθενής του Κοντόνιο, ένας 38χρονος άνδρας, γνωστός με το όνομα Ματίας, ήταν ο «ασθενής μηδέν» και ότι είχε μολυνθεί από έναν συνάδελφό του που επέστρεψε πρόσφατα από επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα.

Ωστόσο, όταν εξετάστηκε ο ταξιδιώτης, βρέθηκε αρνητικός στον κοροναϊό. Ποιος είχε, επομένως, μολύνει τον 38χρονο;

Η ιταλική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα στα τέλη Ιανουαρίου, όταν δύο Κινέζοι τουρίστες που έφτασαν στην Ιταλία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και απομονώθηκαν.

Εκείνη την εποχή, κυριαρχούσε η ελπίδα ότι το μέτρο αυτό θα εμπόδιζε την εξάπλωση της νόσου.

Αποδείχτηκε ανεπαρκές. Η απειλή ήρθε από αλλού. Από τη Γερμανία.
ν

«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι», λέει ο Ιταλός δημοσιογράφος Μάριο Τζορντάνο στην Άνγκελα Μέρκελ για τη συγκάλυψη των κρουσμάτων του κοροναϊού. Image: News Media
ν

Η Γερμανία όχι μόνο ήταν η αιτία διασποράς του κοροναϊού, αλλά παρέμεινε αδρανής, συγκαλύπτοντας την αλήθεια.

Πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η Γερμανία ειδοποιούσε την Ιταλία ώστε να πάρει μέτρα πιο νωρίς, από τον Ιανουάριο.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Youtube, ο διάσημος Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάριο Τζορντάνο (Mario Giordano) κατηγορεί τους Γερμανούς για «συγκάλυψη του κοροναϊού».

«Ντροπή σας!» λέει, γιατί παρ’ όλο που γνώριζαν ότι ο ιός ήταν παρών στη χώρα τους έκαναν τους ανήξερους και τους αμόλυντους.

«Ντροπή σας!»
ν

Giordano – La Germania sapeva tutto del virus da gennaio (06.03.20) | Pupia News
ν

ν

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι χώρες που αποκρύπτουν την αλήθεια σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κοροναϊό, στέλνοντας αλλοιωμένα ή ελλιπή στοιχεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι οι εξής:

Βρετανία
Γερμανία
Αυστραλία
Ρωσία
Τουρκία
Αλβανία
Ιράν
Βόρεια Κορέα

Οι τρεις πρώτες (Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία), έχουν πολλά να χάσουν, κυρίως στον οικονομικό τομέα, κινδυνεύουν ακόμη και να καταστραφούν, εάν αποκαλύψουν την αλήθεια για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κοροναϊό.

Οι υπόλοιπες πέντε χώρες αποκρύπτουν την αλήθεια γιατί είναι μυστικοπαθείς εκ φύσεως και εκ κυβερνήσεως.

Έξι δε από αυτές (Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Αλβανία, Ιράν, Βόρεια Κορέα) δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το θάψιμο των νεκρών σε ομαδικούς τάφους, προκειμένου να κρατήσουν χαμηλά τον αριθμό των θανάτων. Κανείς δεν θα βγει να τους διαψεύσει. Άλλωστε το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε διάφορες ιστορικές περιόδους.
ν

Φωτογραφία από τον δορυφόρο WorldView-3 της Maxar Technologies. Δείχνει το νεκροταφείο Behesht-e Masoumeh στην πόλη Κομ του Ιράν, την 1η Μαρτίου 2020. Ετοιμάζονται δύο μακριές σειρές ομαδικών τάφων για την πανδημία, περίπου 100 μέτρα η κάθε σειρά. Image: Satellite image ©2020 Maxar Technologies
ν

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ… ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων δίνονται με… μέτρο, για να μην προκληθεί πανικός.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας έμαθε πολύ γρήγορα την… τέχνη των αριθμών, παίζοντας κι αυτός τα νούμερα στα δάχτυλα, όπως κάνουν οι πολιτικοί.

Έτσι, «επισήμως» τα κρούσματα ανέρχονται σε 331 και οι θάνατοι σε 4, ενώ αποκρύπτονται τουλάχιστον 2 θάνατοι στο νομό Καστοριάς, πιθανώς και άλλοι.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Το μόνο που κάνει έως τώρα είναι, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κοροναϊού, να δημιουργεί καινούριες θέσεις στο δημόσιο, στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διορίζει φίλους του και δευτεροκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, για να προλάβουν να «φάνε» και αυτοί, όσο διαρκεί η κρίση.

Για τους πολιτικούς δεν υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχουν αριθμοί και η αγωνία πόσα χρήματα θα εισπράξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάλογα με τον αριθμό των θανάτων που θα έχουμε στη χώρα…
ν

ν

 


Translate this post