Το καψόνι που έκανε ο Πούτιν στον Ερντογάν (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Πούτιν ταπείνωσε τον Ερντογάν αφήνοντας αυτόν και την ακολουθία του να περιμένουν όρθιοι έξω από το γραφείο του στο Κρεμλίνο, μέχρι να τους δεχτεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική της «Μεγάλης Τουρκίας», παρά τα σοβαρά στρατιωτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, και παρά τα προβλήματα υγείας που έχει. Image: Supplied

ν

Ο ΡΩΣΟΣ πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ταπείνωσε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αφήνοντας αυτόν και την ακολουθία του να περιμένουν στον προθάλαμο πριν από τη συνάντησή τους για τη Συρία, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στο εν λόγω βίντεο, ο Ερντογάν και η αντιπροσωπεία του φαίνονται να περιμένουν όρθιοι για περίπου δύο λεπτά πριν τους δεχτεί ο Πούτιν. Συγκεκριμένα, δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο να στέκεται και να περιμένει και ύστερα να κάθεται (καθότι έχει προβλήματα υγείας), προτού οδηγηθεί στο δωμάτιο, όπου τον περίμενε ο Πούτιν.
νν

Οι Ρώσοι μπορεί να φαίνονται ότι είναι σύμμαχοι των Τούρκων, δεν ξεχνούν όμως την πτώση ενός αεροπλάνου τους από τους Τούρκους. Συγκεκριμένα, στις 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:24 (τοπική) μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Sukhoi Su-24M που επιχειρούσε δράση κατά Σύριων Τουρκμένων ανταρτών στη βόρεια Συρία.

Η κατάρριψη συνέβη εντός του εναέριου χώρου της Συρίας και σε απόσταση 1 χλμ νότια των Δ-ΒΔ. τουρκο-συριακών συνόρων με την αιτιολογία ότι το ρωσικό αεροσκάφος είχε παραβιάσει προηγουμένως τον εναέριο χώρο της Τουρκίας επί δεκαεπτά δευτερόλεπτα.

Οι δύο Ρώσοι πιλότοι αν και εκτινάχθηκαν επιτυχώς, τελικά διεσώθη μόνο ο συγκυβερνήτης, ενώ ο κυβερνήτης, φονεύθηκε στον αέρα, από τα πυρά των ανταρτών, καθώς έπεφτε με αλεξίπτωτο. Το αεροσκάφος κατέπεσε επί του συριακού εδάφους, 4 χλμ. νότια των συνόρων. Από δε την ομάδα εντοπισμού και διάσωσης των παραπάνω φονεύθηκε ένας ακόμη Ρώσος πεζοναύτης.

Οι Ρώσοι πήραν το αίμα τους πίσω στο Ιντλίμπ, εξοντώνοντας όχι λιγότερους από 100 Τούρκους στρατιώτες και αναγκάζοντας τον Ερντογάν να προσφύγει ικέτης στον Πούτιν εκλιπαρώντας για κατάπαυση του πυρός.
ν

5 Μαρτίου 2020. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Κρεμλίνο. Image: Sputnik / Sergey Guneev. Πηγή: Supplied
ν

Όμως δεν έφτανε αυτό. Όπως επισημαίνει το RT, η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν έγινε σε αίθουσα όπου υπήρχε ρολόι με χάλκινο σύμπλεγμα του Ρωσοτουρκικού πολέμου, με τίτλο «Crossing the Balkans».

Κατασκευασμένο από τον καλλιτέχνη Eugene Lanceray το 1880, το έργο δείχνει τα ρωσικά στρατεύματα να διασχίζουν την οροσειρά του Αίμου κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο λίγα χρόνια πριν (1877-1878). Ο πόλεμος κατέληξε σε ταπεινωτική ήττα των Οθωμανών, που έχασαν τον έλεγχο των μεγάλων όγκων των βαλκανικών εδαφών τους. Τότε, με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η Βουλγαρία και η Ρουμανία έγιναν ανεξάρτητες χώρες. Η Σερβία και το Μαυροβούνιο κέρδισαν εδάφη, ενώ η Ρωσία προσάρτησε τις περιφέρειες του Καρς και του Βατούμ (Μπατούμι) ‒ ο «Βαθύς Λιμήν» της αρχαιότητας όπου βρισκόταν η μυθική Κολχίδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, το ότι υπήρχε στην αίθουσα το χάλκινο σύμπλεγμα ήταν καθαρή σύμπτωση.

Ότι όμως δεν ήταν «σύμπτωση» φαίνεται από το γεγονός ότι στην ίδια αίθουσα υπήρχε σε περίοπτη θέση ολόσωμο άγαλμα της Μεγάλης Αικατερίνης, η οποία συνέτριψε τους Τούρκους κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1768–1774.
ν

ν

Από το 1568, που έγινε η πρώτος Ρωσοτουρκικός πόλεμος, μέχρι το 1878, η Ρωσία ενεπλάκη 11 φορές σε πόλεμο με την Τουρκία και εκτός από τέσσερις φορές, τις υπόλοιπες επτά υπερίσχυσε των Οθωμανών και τους περιόρισε στα σημερινά εδάφη τους.

Κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1828-1829, η Ρωσία έφτασε μέχρι τη Γεωργία, ενώ η Βλαχία, η Μολδαβία και η Ελλάδα κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική αυτοκρατορία.
ν

 


Translate this post