Σαρλ Μισέλ: «Τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ευρώπης» (vid)

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σαρλ Μισέλ: «Ζούμε ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να φυλάσσουμε τα σύνορά μας. Τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, που βρέθηκε σήμερα στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου έχουν στρατοπεδεύσει χιλιάδες μετανάστες, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «να μη μένουμε στις Βρυξέλλες αλλά να βρισκόμαστε στο πεδίο για να έχουμε την καλύτερη δυνατή κατανόηση».

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε από τις Καστανιές Έβρου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εξήρε το ρόλο της χώρας μας στην υποστήριξη των συνόρων, γιατί ακριβώς όπως είπε «αυτό που κάνετε είναι κρίσιμης σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εξέφρασε επίσης την απόλυτη αλληλεγγύη της ΕΕ επισημαίνοντας «είμαστε μαζί σας» και τόνισε:

«Εμπιστευόμαστε την κυβέρνησή σας και για τον πρόσθετο λόγο ότι αν και έχετε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα επιδοκιμάζουμε το ότι λειτουργείτε σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Πρόσθεσε επίσης ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε τη συμφωνία με την Τουρκία (για τους μετανάστες) και περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να τηρήσει αυτή τη συμφωνία».

Επίσης, τόνισε ότι «υποστηρίζουμε τις προσπάθειες από τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη ειρηνικής λύσης στη Συρία για να δώσουμε θετικές προοπτικές στο μέλλον».

«Ζούμε ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας», υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ κλείνοντας την παρέμβασή του.
ν

Charles Michel: The Greek borders are our European borders! | EU Debates
ν

ν

 


Translate this post