Για πρώτη φορά η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της (vid)

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Είναι η πρώτη φορά που εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα αποφασίζει να υπερασπιστεί σθεναρά τα σύνορά της απέναντι στην τουρκική απειλή.

Κατόπιν εντολής του Ερντογάν, χιλιάδες μετανάστες πολιορκούν τα σύνορα με σκοπό να εισέλθουν βίαια στην Ελλάδα. Image: George Sinapidis / Greek Reporter. Πηγή: Supplied

ν

ΟΙ ΞΕΝΟΙ που πολιορκούν τα σύνορά μας μπορεί να έχουν την όψη του πρόσφυγα ή του οικονομικού μετανάστη, στην πραγματικότητα όμως είναι η εμπροσθοφυλακή του τουρκικού στρατού. Ο Ερντογάν και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που τον στηρίζει εντός και εκτός Τουρκίας, εποφθαλμιούν την χώρα μας, την Ελλάδα, το λίκνο του πολιτισμού, και θέλουν, αφού την εξασθενίσουν, να την παραδώσουν βορά στον τουρκικό επεκτατισμό.

Ο Ερντογάν, μετά τις αποτυχίες που έχει στο Ιντλίμπ της Συρίας αλλά και στη Λιβύη, για να κρατηθεί στην εξουσία θέλει να παρουσιάσει στον τουρκικό λαό μια γρήγορη και εύκολη νίκη. Αυτή τη νίκη ονειρεύεται να την πετύχει σε βάρος μας, νομίζοντας ότι είμαστε αδύναμοι, εισβάλλοντας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο, για να αναστηλώσει το κλονισμένο γόητρό του τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στη διεθνή σκηνή.

Επειδή ο Τούρκος στρατιώτης ούτε καλός πολεμιστής είναι ούτε έχει φρόνημα και θάρρος, ο Ερντογάν χρησιμοποιεί στα μεν μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης μισθοφόρους, πρώην τζιχαντιστές, στην δε επίθεση κατά της χώρας μας χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό τα κύματα των μεταναστών που συρρέουν στην Τουρκία από όλα τα μέρη του κόσμου με σκοπό την λεηλασία της Ευρώπης.

Δυστυχώς στα επεκτατικά του σχέδια ο Ερντογάν έχει συμμάχους τους Αμερικανούς και τους Ρώσους, αλλά και τους Γερμανούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι σημερινοί ηγέτες, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ, δεν είναι πολιτικά πρόσωπα, αλλά καθάρματα. Η ηγεσία τους στηρίζεται στο πόσα χρήματα θα κομίσουν στις χώρες τους από το εμπόριο όπλων.

Ο Πούτιν πούλησε στον Ερντογάν τους πυραύλους S-400 και φιλοδοξεί να του πουλήσει αεροπλάνα, ο Τραμπ παζαρεύει με τον Ερντογάν τους πυραύλους Patriot, ενώ η φράου Άνγκελα τρίβει τα χέρια της που ο Ερντογάν εκτός της Συρίας και της Λιβύης θέλει να εμπλακεί σε πόλεμο και με την Ελλάδα. Για τα γερμανικά ταμεία δεν υπάρχει καλύτερος πελάτης από τον Τούρκο του οποίου ο στρατός χρησιμοποιεί όπλα και σφαίρες, άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα και βλήματα, υποβρύχια και ένα σωρό άλλα πολεμικά μέσα made in Germany.

Επειδή ο Ερντογάν κάνει σε όλους τα γλυκά μάτια, ο Πούτιν, ο Τραμπ και η Μέρκελ έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να του προσφέρουν ως «δώρο» τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Θράκη και την Κρήτη, καθώς και όλες τις ελληνικές θάλασσες που προσφέρονται για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Είναι ικανοί να θυσιάσουν ένα ολόκληρο έθνος, το ελληνικό, μόνο και μόνο για να τον έχουν πελάτη, για να αγοράζει από αυτούς όπλα.

Ουσιαστικά, Ερντογάν, Μέρκελ, Τραμπ και Πούτιν δεν είναι τίποτε άλλο παρά αδίστακτοι γκάνγκστερ, όπως ο Αλ Καπόνε και ο Ντίλιγκερ. Ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται και ως τέτοιους θα τους κρίνει η ιστορία.

Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό, εμείς θα πρέπει να υπερασπιστούμε το έθνος μας. Κανείς άλλος δεν θα το κάνει, εκτός από εμάς. Γιατί, παρά το γεγονός ότι εδώ και μια δεκαετία έχουμε κατακτηθεί από τους Γερμανούς, που επέβαλαν στην χώρα μας την πείνα και τη δυστυχία των μνημονίων, το πνεύμα μας παραμένει αδούλωτο, η ψυχή μας παραμένει αδούλωτη. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα είναι μια φλόγα ελευθερίας.

(To κείμενο συνεχίζεται πιο κάτω)
ν


ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι μεταφέρουν με λεωφορεία χιλιάδες μετανάστες στην ελληνοτουρκική μεθόριο, εξοπλισμένους με δακρυγόνα, τουρκικής προέλευσης, για να τα ρίξουν εναντίον των Ελλήνων αστυνομικών. Εκτός των δακρυγόνων, οι μετανάστες έβαζαν φωτιές και πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Σήμερα δακρυγόνα και πέτρες. Αύριο ο Ερντογάν θα τους στείλει οπλισμένους με πυροβόλα όπλα.
ν

ν


ν
Δυστυχώς, η επίσης ταλανιζόμενη από μύρια προβλήματα γερμανοκρατούμενη Ευρώπη δεν αντιλαμβάνεται ότι η εισβολή του Ισλάμ σε ευρωπαϊκά εδάφη είναι μια επανάληψη του 1529, όταν οι Τούρκοι βρέθηκαν έξω από τα τείχη της Βιέννης, την οποία πολιόρκησαν. Οι πολιορκημένοι, αν και λιγότεροι, νίκησαν τους Τούρκους του Σουλεϊμάν , τους οποίους αν για κάτι τους θυμάται η ευρωπαϊκή ιστορία είναι για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν.

Η νίκη των πολιορκημένων είχε ύψιστη σημασία για την Ευρώπη, διότι η επέκταση των Τούρκων αναχαιτίστηκε για ενάμιση αιώνα, μέχρι που ξαναεμφανίστηκαν, για να ηττηθούν και πάλι. Αν η Βιέννη είχε τότε καταρρεύσει, οι Τούρκοι θα είχαν καταλάβει όλη την Ευρώπη μέχρι τις όχθες του Ρήνου, και το θαύμα της Αναγέννησης δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, ούτε και η σημερινή πραγματικότητα θα είχε γίνει. Η αναχαίτιση της πρώτης πολιορκίας της Βιέννης έσωσε την Ευρώπη από την δουλεία και τον μαρασμό. Η Τουρκοκρατία δεν έφτασε ποτέ στη Δυτική Ευρώπη.

Αυτά πολλοί τα έχουν ξεχάσει και εκλαμβάνουν τη βαρβαρότητα ως… πολιτιστική ανταλλαγή Ευρώπης-Ισλάμ!
ν

29 Φεβρουαρίου 2020. Ο Ερντογάν στέλνει στον Έβρο χιλιάδες μετανάστες ως εμπροσθοφυλακή του τακτικού τουρκικού στρατού που θα ακολουθήσει. Image: George Sinapidis / Greek Reporter. Πηγή: Supplied

ν

ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ

Αν συγκεντρωθούν στη χώρα μας 1.000.000 μετανάστες, με τα δικαιώματα που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως το ότι αφού εγκατασταθούν εδώ μπορούν στη συνέχεια να καλέσουν έως πέντε συγγενείς από τις χώρες καταγωγής τους, συν ότι κάθε μουσουλμάνα γεννάει τρία και τέσσερα παιδιά, σε δέκα χρόνια, δηλαδή έως το 2030, το ελληνικό έθνος θα έχει εξαφανιστεί και σε αυτό εδώ το έδαφος θα υπάρχουν μικρά φέουδα και Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, όπου Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι, αλλά και Αμερικανοί όπως ο Τζορτζ Σόρος, θα εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των μουσουλμάνων σκλάβων.

Η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας;

Αυτοί που πολιορκούν τα σύνορά μας πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί. Όπως αντιμετωπίζουν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες της Λατινικής Αμερικής που προσπαθούν να εισβάλλουν στη χώρα. Όπως αντιμετωπίζουν οι Αυστραλοί τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα τους.

Προστατεύοντας τα εκτεταμένα θαλάσσια σύνορά της, η Αυστραλία, με πληθυσμό 25.700.000 κατοίκων και τεράστια εδαφική έκταση φιλοξενεί μόνο 53.900 παράνομους μετανάστες (ποσοστό 0,2%), σε αντίθεση με τη μικρή Ελλάδα που με πληθυσμό 10.800.000 κατοίκων φιλοξενεί 361.000 παράνομους μετανάστες (ποσοστό 3,3%).

Μόνο το 2019 μπήκαν από την Τουρκία παράνομα στην Ελλάδα 82.000 μετανάστες. Αριθμός που φέτος αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.
ν

Πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας τοποθετημένο ανάμεσα στο Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό και σε μετανάστες που έφτασαν εκεί με ένα παλιό ψαροκάικο από Ινδία και Μπαγκλαντές. Image: EPA / Scott Fisher. Πηγή: Supplied

v

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ

Τα θαλάσσια σύνορα της Αυστραλίας έχουν μήκος, μαζί με την ακτογραμμή των νησιών της, 66.530 χιλιόμετρα. Ένα από τα νησιά της Αυστραλίας, η Νήσος των Χριστουγέννων, βρίσκεται μακριά από την ήπειρο, 3.385 χλμ., στον Ινδικό Ωκεανό. Και όμως οι Αυστραλοί τα υπερασπίζονται σαν να είναι δίπλα τους.

Αναλογικά, η Κύπρος (που δεν μπορέσαμε να την υπερασπίσουμε το 1974 γιατί «είναι πολύ μακριά») απέχει από την Ελλάδα 1.117 χλμ.

Η Ελλάδα έχει κι αυτή εκτεταμένη ακτογραμμή που φτάνει τα 13.676 χλμ. Ωστόσο, τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία είναι μόλις 192 χλμ., ενώ θαλάσσια σύνορά μας με τη γείτονα δεν ξεπερνούν τα 918 χλμ. Επομένως είναι πολύ εύκολο να τα ελέγξουμε, αρκεί να κάνουμε ό,τι και οι Αυστραλοί.

Αυτό που κάνουν οι Αυστραλοί ονομάζεται “push back policy” (πολιτική της επιστροφής). Με απλά λόγια: μόλις αντιληφθούν ένα σκάφος με μετανάστες να έρχεται από τα ασιατικά παράλια, στέλνουν αμέσως ένα πολεμικό πλοίο να το εμποδίσει να πλησιάσει τα παράλια της Αυστραλίας, και στη συνέχεια να το σπρώξει προς τα πίσω, συνοδεύοντάς το στο μέρος απ’ όπου ήρθε.

Δεν τίθεται θέμα οι διακινητές να βουλιάξουν το σκάφος με τους μετανάστες, πρώτον γιατί οι Αυστραλοί δεν θα πάνε να τους σώσουν, και δεύτερον γιατί, ακόμη κι αν το κάνουν, οι μετανάστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν σε ένα offshore στρατόπεδο κράτησης, οπότε δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Οι Αυστραλοί έχουν δύο νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Ναουρού και το Μάνους, στα οποία έχουν εγκαταστήσει στρατόπεδα φύλαξης μεταναστών. Αυτά ονομάζονται στρατόπεδα «ανοικτής θαλάσσης» (offshore). Πλέον αυτών έχουν την απαραίτητη νομική θωράκιση.

Σύμφωνα με ένα νόμο που έχουν, όποιος επιχειρήσει να εισέλθει στην ενδοχώρα της Αυστραλίας διά θαλάσσης δίχως να έχει βίζα, αποκλείεται όσο ζει να του παραχωρηθεί οποιαδήποτε κατοικία εντός αυστραλιανής επικράτειας, ακόμη κι αν έχει χρήματα.

Όσο για τους κρατούμενους, αξιολογούνται σχετικά με το αίτημα τους, δηλαδή να τους παραχωρηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα, και αυτοί που είναι πραγματικοί πρόσφυγες παραμένουν υπό κράτηση μέχρις ότου γίνουν δεκτοί για επανεγκατάσταση σε άλλη χώρα.

Εάν πρέπει να εισέλθουν στην Αυστραλία για ιατρική περίθαλψη ή για άλλους ανθρωπιστικούς λόγους, τους χορηγείται μόνο προσωρινή άδεια διαμονής και πρέπει τελικά να εγκαταλείψουν την Αυστραλία.

Εκείνοι που διαπιστώνεται ότι δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες, επιστρέφονται στην πατρίδα τους. Εάν η χώρα τους αρνηθεί να τους δεχτεί ή εάν αρνηθούν να πάνε (όπως συμβαίνει μερικές φορές), παραμένουν σε παράκτια κράτηση στα στρατόπεδα μεταναστών, απ’ όπου δεν φεύγουν ποτέ. Υπάρχουν κάποιοι που κρατούνται εδώ και χρόνια. Αυτοί είναι συνήθως παράνομοι, που έχουν συνηθίσει τη φυλακή.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το ίδιο. Να βρει δύο ακατοίκητα νησιά στο Αιγαίο και να στήσει εκεί δύο στρατόπεδα υποδοχής και φύλαξης μεταναστών, και όχι να επιχειρήσει να τα στήσει σε ακριτικά νησιά όπως η Χίος και η Λέσβος. Στα νησιά αυτά θα γίνεται η διαλογή, ενώ πρέπει να ψηφιστεί ένας νόμος ανάλογος με αυτόν της Αυστραλίας, που δεν θα επιτρέπει την εγκατάσταση στην ενδοχώρα όσων εισέρχονται παράνομα. Μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα, που τώρα είναι ξέφραγο αμπέλι. Διαφορετικά τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
ν

How does immigration work in Australia? | BBC News
ν

ν

 


Translate this post