Κοροναϊός στην Ελλάδα: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κατηγορία Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μετά το τελευταίο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, άλλα δύο κρούσματα του κοροναϊού εμφανίστηκαν το Σάββατο, και τα δύο στην Αθήνα.

ν

ΣΤΑ ΕΠΤΑ έφτασαν τα κρούσματα από τον κοροναϊό στην Ελλάδα. Εκτός της 38χρονης εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη, που ήταν φίλη της επίσης 38χρονης που ήταν το πρώτο κρούσμα στη χώρα και βρέθηκε να έχει μεταδώσει τον ιό στο ηλικίας 10 ετών παιδί της, δύο άλλα άτομα προσβλήθηκαν από τον ιό. Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, και τα δύο είναι στην Αθήνα.

Το ένα αφορά Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το άλλο κρούσμα αφορά επίσης Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Θυμίζουμε ότι το τρίτο κρούσμα είναι η 40χρονη υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς, που είχε ταξιδέψει επίσης στο Μιλάνο. Την Πέμπτη το πρωί, επισκέφθηκε ιδιωτικό νοσοκομείο, με ρινική καταρροή και πυρετό. Συνοδευόταν από τον σύζυγό της, μια φίλη της με την οποία είχαν επισκεφθεί μαζί την Ιταλία και ένα ακόμη άτομο. Όλοι υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο.

Βάσει των αρχικών αποτελεσμάτων που εξέδωσε το εργαστήριο αναφοράς του ΕΚΠΑ, η 40χρονη έχει προσβληθεί από κοροναϊό, ενώ οι λοιποί τρεις βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Ο ένας όμως εκ των ανδρών εμφάνισε αργότερα συμπτώματα.
ν

 


Translate this post