Πέντε μαθητές γύρισαν με πυρετό από το Λονδίνο (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» περιμένουν τους πέντε μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού που γύρισαν με έντονο βήχα και πυρετό από το Λονδίνο.

ν

ΟΔΗΓΙΕΣ να πάνε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική για τον κοροναϊό, πήραν τα πέντε παιδιά που γύρισαν με έντονο βήχα και πυρετό από το Λονδίνο όπου και συμμετείχαν σε εκδρομή του Κολλεγίου Ψυχικού μαζί με την κόρη της 40χρονης γυναίκας, η οποία έχει βρεθεί θετική στον κοροναϊό.

Όπως είπαν στα παιδιά και τους γονείς του τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή τους, έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για να τους πάρουν επίχρισμα για μοριακό έλεγχο.

Δυστυχώς επικράτησαν η γνωστή ελληνική μικρονοητική εγωιστική νοοτροπία και ο φόβος του στίγματος, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να εξεταστούν!

Τελικά και ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις και συσκέψεις, αποφασίστηκε οι πέντε μαθητές να μεταβούν στις οικίες τους και το πρωί του Σαββάτου, δηλαδή σήμερα, με ευθύνη των γονιών τους, να σπεύσουν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς από τους πέντε μαθητές δεν έχει πάει στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ή σε κάποιο άλλο ειδικό κέντρο.

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η κόρη της 40χρονης δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε εξετάσεις για τον κοροναϊό ‒κάτι που ενδέχεται να γίνει σήμερα‒ με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε τρεις και πλέον ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Εκτός από τους 100 αυτούς μαθητές που είχαν πάει στο Λονδίνο, δεκάδες άλλοι μαθητές και καθηγητές επισκέφθηκαν τη βόρεια Ιταλία και επέστρεψαν στην Ελλάδα χωρίς κανείς από αυτούς να εξεταστεί. Το ίδιο και όσοι μαθητές έφθασαν με πλοίο σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα από τη βόρεια Ιταλία.
ν

COVID-19: Είναι ώρα για δράση προειδοποιεί ο ΠΟΫ – Επιπτώσεις σε οικονομία και τουρισμό | ΕΡΤ Α.Ε.
ν

ν

 


Translate this post