Κοροναϊός στην Ελλάδα: Παρουσιάστηκε και τέταρτο κρούσμα

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώνεται στην Αθήνα.

Πληθαίνουν τα κρούσματα στον ελλαδικό χώρο. Image: Supplied

ν

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ κρούσμα του θανατηφόρου ιού Covid-19 στην Ελλάδα ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για 36χρονη Ελληνίδα εκπαιδευτικό, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και μετά την επιστροφή της εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Το θετικό είναι ότι είναι καλά στην υγεία της, ενώ παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κοροναϊού που επιβεβαιώνεται στην Αθήνα.

Η 36χρονη καθηγήτρια του ιδιωτικού τομέα, είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και είχε επιστρέψει στις 21 Φεβρουαρίου χωρίς συμπτώματα του κοροναϊού.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, όμως, ανέβασε υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι πάσχει από τον Covid-19.

Μιας και η 36χρονη έκανε ιδιαίτερα σε μαθητές, κάποια σχολεία έχουν κλείσει προληπτικά.

Έτσι, αυτή τη στιγμή έχουμε στην Αθήνα δύο γυναίκες, 40 και 36 χρονών, οι οποίες νοσηλεύονται σε απομόνωση σε ειδικούς θαλάμους στο νοσοκομείο «Αττικόν». Η 40χρονη είναι υπάλληλος στα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς και εργαζόταν στο κτίριο επί της οδού Αμερικής 4.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πρώτα κρούσματα κοροναϊύ στην Ελλάδα είναι μια 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και ο 10χρονος γιος της, οι οποίοι νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.
ν

 


Translate this post