Κοροναϊός: 2 θάνατοι και 79 κρούσματα σε 5 περιοχές της Ιταλίας (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

• Η Ιταλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με την μεγαλύτερη εξάπλωση του κοροναϊού, με 2 θανάτους και 79 κρούσματα σε 5 περιοχές.

• Οι θάνατοι και τα κρούσματα δεν συνδέονται με την Κίνα, λέει ο ΠΟΫ.

Ασθενής εισέρχεται σε ασθενοφόρο στο Casalpusterlengo της βόρειας Ιταλίας, καθώς η επιδημία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στη χώρα. 22 Φεβρουαρίου 2020. Image: Reuters / Flavio Lo Scalzo. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού Covid-19 στην Ιταλία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 79 με δύο θανάτους, αναγκάζοντας τις αρχές να πάρουν πολύ αυστηρά μέτρα περιορισμού, απομονώνοντας τις βόρειες περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Ένας 78χρονος άνδρας πέθανε κοντά στην Πάντοβα στην περιοχή Βένετο την Παρασκευή το βράδυ, γινόμενος έτσι το δεύτερο θύμα του ιού στην Ιταλία, ύστερα από μια 76χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή την Πέμπτη 50 χλμ. νότια του Μιλάνου.

Να σημειωθεί ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται με τον αέρα και προσβάλλει συνήθως εξασθενισμένους οργανισμούς με κουρασμένο και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο ή φάρμακο που να αναχαιτίζει τον θανατηφόρο ιό. Η σχολαστική καθαριότητα και η απολύμανση είναι τα μόνα ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισής του.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής στην περιφέρεια Βένετο, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου και της κόρης του τελευταίου θύματος, καθώς οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν εάν πρέπει να ακυρώσουν το Καρναβάλι της Βενετίας. Στη γειτονική Λομβαρδία, υπάρχουν 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα, μεταξύ των οποίων και το ένα στο Μιλάνο  μια πόλη με πληθυσμό 1,4 εκατομμύρια κατοίκους, όπου άρχισε η εβδομάδα γυναικείας μόδας.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα κρούσματα στην Ιταλία δεν συνδέονται με την εξάπλωση του κοροναϊού στην Κίνα.
ν

Coronavirus in Europe: Two deaths confirmed in Italy | Al Jazeera
ν

ν

Εκτός από τις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδίας, κρούσματα παρουσιάστηκαν στην κεντρική Αιμίλια-Ρομάνα, στο Λάτσιο κοντά στη Ρώμη, καθώς και στο Πιεμόντε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, Άντζελο Μπορέλι. Τουλάχιστον 18 από τους ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η επιδημία πιστεύεται ότι προήλθε από μια μικρή πόλη 15.000 κατοίκων ΝΑ του Μιλάνου, την Κοντόνιο (Codogno), η οποία μαζί με άλλες 11 όμορες κωμοπόλεις τέθηκαν σε καραντίνα από την ιταλική κυβέρνηση. Συνολικά 50.000 άνθρωποι απαγορεύεται να μετακινηθούν, ενώ κάθε δραστηριότητα έχει παραλύσει. Σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις δεν λειτουργούν, δεν γίνονται δημόσιες συγκεντρώσεις ενώ ματαιώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Τα μέτρα απομόνωσης επηρέασαν όχι μόνο σχολεία και πανεπιστήμια, αλλά και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεν είναι σαφές αν θα πραγματοποιηθούν οι ακυρωθείσες αναμετρήσεις της Κυριακής μεταξύ Ίντερ και Σαμπντόρια, Αταλάντα και Σασουόλο ή Βερόνα εναντίον Κάλιαρι.

Έως τώρα, ο Covid-19 έχει εξαπλωθεί σε 33 χώρες, τα κρούσματα ανέρχονται σε 78.775, οι θάνατοι σε 2.462 και οι θεραπευθέντες σε 23.122.
ν

Η έρημη πλέον πόλη Κοντόνιο θεωρείται ότι αποτελεί το επίκεντρο της μετάδοσης του κοροναϊού στη βόρεια Ιταλία. 21 Φεβρουαρίου 2020. Image: LaPresse. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post