Η εφιαλτική πραγματικότητα: 8 νεκροί σε 5 λεπτά (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ουχάν κυμαίνονται μεταξύ 75.000 και 90.000, ενώ οι κάτοικοι πεθαίνουν στο δρόμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ουχάν ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Image: Supplied

ν

ΣΥΜΦΩΝΑ με μαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της Ουχάν, τα κρούσματα του κοροναϊού είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει καθημερινά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος αποκρύπτει τους πραγματικούς αριθμούς μολύνσεων και θανάτων για να μην προκαλέσει μαζική υστερία.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό κυμαίνεται μεταξύ 75.000 και 90.000.

Επισήμως, ο κοροναϊός έχει μολύνει 17.486 παγκοσμίως.

Αλλά σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, που περιέχονται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet το Σάββατο, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι εκτιμήσεις αυτές επιτεύχθηκαν βασιζόμενες την υπόθεση ότι κάθε μολυσμένο άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό κατά μέσο όρο σε άλλους 2,68 ανθρώπους.

Έτσι, στο τέλος Ιανουαρίου, το εκτιμώμενο σύνολο κρουσμάτων θα μπορούσε να έχει φτάσει τα 75.815 άτομα, σύμφωνα με την έκθεση του Lancet. Αυτό σημαίνει ότι, αναλογικά, οι νεκροί κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 8.000.

Επισήμως, ο κοροναϊός έχει σκοτώσει 362 άτομα.
ν

Ποδηλατιστής περνάει μπροστά από έναν κάτοικο της Ουχάν που έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο. 31 Ιανουαρίου 2020. Image: Supplied
ν

Ένας γιατρός με προστατευτική στολή παρατηρεί τον πεσμένο άνδρα αν παρουσιάζει σημεία ζωής. Οι νεκροί στους δρόμους είναι σύνηθες φαινόμενο μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Image: Supplied
ν

Η επιδημία του 2019-nCoV έχει διαδοθεί σε 27 χώρες και διοικητικές περιφέρειες της Γης, από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πολυπληθή πόλη Ουχάν της Κίνας, στις αρχές Δεκεμβρίου 2019.

Στην επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε η επιδημία, οι αρχές ανακοίνωσαν 45 νέους θανάτους και 1.347 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.

Όσο για την επόμενη μέρα, 2 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν 57 θάνατοι και 2.829 νέα κρούσματα σε μια μέρα.

Την 1η Φεβρουαρίου ένας άνδρας συνελήφθη επειδή ανέβασε στο Twitter βίντεο που δείχνει την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Ουχάν, που παρόλο που είναι μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταντήσει πόλη-φάντασμα.

Ωστόσο μια άλλη πόλη, η Χουανγκάνγκ (Huanggang), γειτονική της Ουχάν, έχει επιβάλλει τόσο αυστηρούς περιορισμούς, ώστε οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους για κανέναν λόγο.

Το βίντεο από το Νο. 3 Νοσοκομείο της πόλης Ουχάν δείχνει ένα όχημα με πτώματα σε σάκους μεταφοράς νεκρών, καθώς και το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Πολλοί ασθενείς βρίσκονται σε κρεβάτια στους διαδρόμους, ενώ ο φακός καταγράφει έναν πατέρα που μόλις έπαψε να παρουσιάζει σημεία ζωής. Συνολικά η κάμερα καταγράφει οκτώ θανάτους μέσα σε πέντε λεπτά

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο που ακολουθεί είναι ακατάλληλο για ανηλίκους (βάσει των Οδηγιών κοινότητας).
ν

ν

Το πόσο ανησυχητικά είναι τα πράγματα, αποδεικνύει το γεγονός ότι κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες ένα νέο νοσοκομείο στην Ουχάν για ασθενείς με κοροναϊό. Image: Supplied
ν

Την έξαρση της επιδημίας αποδεικνύει το γεγονός ότι κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες ένα νέο νοσοκομείο στην Ουχάν για ασθενείς με κοροναϊό.

Το νοσοκομείο θα ξεκινήσει από σήμερα να δέχεται ασθενείς, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το νοσοκομείο Χουοσενσάν (“το βουνό του θεού της φωτιάς” στα κινεζικά) διαθέτει 1.000 κλίνες για ασθενείς με επιβεβαιωμένη μόλυνση από τον ιό και σχεδιάστηκε με στόχο να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, όπου παρατηρείται έλλειψη κλινών καθώς ο ιός εξαπλώνεται.

Περισσότεροι από 7.500 εργάτες συμμετείχαν στην κατασκευή του, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο.

Η κατασκευή του Χουοσενσάν αντιγράφηκε από ένα νοσοκομείο που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο το 2003 για την αντιμετώπιση του SARS, (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο).

Η Κίνα κατασκευάζει και δεύτερο νοσοκομείο στην Ουχάν, όπου θα νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό και το οποίο θα διαθέτει 1.600 κλίνες. Το Λέισενσχαν, ή αλλιώς “το βουνό του θεού του κεραυνού”, αναμένεται να παραδοθεί στις 5 Φεβρουαρίου.
ν

Ένας ασθενής σε κώμα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Zhongnan στο Πανεπιστήμιο της Ουχάν. Image: Supplied
ν

Ένας ακόμη ασθενής μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ουχάν. Πολλοί ασθενείς καταρρέουν στο δρόμο εξαιτίας της μόλυνσης από τον κοροναϊό. Image: Supplied
ν

Ο αριθμός των θανάτων είναι πλέον υψηλότερος από εκείνον της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ ή SARS) την περίοδο 2002-2003. Το ΣΟΑΣ είχε στοιχίσει τη ζωή σε 349 ανθρώπους.

Με τον θάνατο ενός 44χρονου Κινέζου στη Μανίλα χθες Κυριακή, για τον οποίο ενημερώθηκε από τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟY), ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανέρχεται σε 362 νεκρούς και 17.486 κρούσματα έως τις 3 Φεβρουαρίου.
ν

Coronavirus: Snapshots of the deadly epidemic | news.com.au
ν

ν

 


Translate this post