Ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας από τον κοροναϊό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Με 362 νεκρούς και 17.390 ασθενείς, ο κοροναϊός εξαπλώνεται ταχύτατα, ενώ ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας σημειώθηκε στις Φιλιππίνες.

Η ανησυχία του κόσμου είναι μεγάλη, καθώς οι θάνατοι στην Κίνα αυξάνονται, ενώ σημειώθηκε και ο πρώτος θάνατος από τον 2019-nCoV στις Φιλιππίνες. Image: Supplied

ν

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τον θάνατο ασθενούς με κοροναϊό στις Φιλιππίνες. Πρόκειται για 44χρονο άνδρα που πέθανε το Σάββατο. Ο 44χρονος άνδρας είναι η δεύτερη επιβεβαιωμένη περίπτωση στις Φιλιππίνες και είχε έρθει πρόσφατα στη χώρα από την Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας.

Ο άνδρας εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο αφού εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης, όπως ο βήχας και ο πονόλαιμος, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο δρ Rabi Abeyasinghe, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στις Φιλιππίνες, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι ο θάνατος του 44χρονου άνδρα είναι ο πρώτος που προκάλεσε ο κοροναϊός έξω από την Κίνα.
ν

Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος εκτός της Κίνας. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο ασθενής προερχόταν από την Ουχάν.
ν


ν

Η περίπτωση του άνδρα ήταν η δεύτερη επιβεβαιωμένη περίπτωση του ιού στις Φιλιππίνες. Η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση είναι αυτή μιας 38χρονης γυναίκας, η οποία ήρθε επίσης από την Ουχάν στις 21 Ιανουαρίου και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Μανίλα.

Μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε επέβαλε απαγόρευση σε όλες τις κινεζικές αφίξεις από την Ουχάν καθώς και από άλλες κινεζικές επαρχίες στις οποίες έχουν αναφέρει περιστατικά προσβολής από τον κοροναϊό.

Στην Κίνα ο κοροναϊός θερίζει, καθώς μέσα σε 26 μέρες (έως το βράδυ της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου) έχουν καταγραφεί 362 θάνατοι και 17.390 κρούσματα. Οι αριθμοί νεκρών και ασθενών αυξάνονται συνεχώς, ενώ το ιατρικό περιοδικό Lancet υποστηρίζει ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
ν

 


Translate this post