Κοροναϊός Κίνας: 170 νεκροί, 8.000 κρούσματα (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι νεκροί έφτασαν τους 170 από τον κοροναϊό του Ουχάν, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι όλος ο κόσμος πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Μόνο στην Κίνα υπάρχουν 7.817 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Image: Supplied

ν

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς οι αριθμοί εκείνων που προσβάλλονται και εκείνων που πεθαίνουν αυξάνονται καθημερινά.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας αυξήθηκε σε 170 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.737 νέα κρούσματα έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 7.817 έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, ενώ υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε 38 θανάτους και 1.737 μολύνσεις μέσα σε μια μέρα!

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS).
ν

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Εκφράζονται ωστόσο αμφιβολίες σχετικά με τον επίσημο αριθμό των νεκρών, καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι κινεζικές αρχές καίνε κρυφά τα σώματα εκείνων που έχουν υποκύψει στον ιό, για να κρατήσουν χαμηλά τον αριθμό των νεκρών.

Η ανατριχιαστική πληροφορία προέκυψε από το Initium Media, ένα ινστιτούτο ψηφιακών μέσων με έδρα το Χονγκ Κονγκ, που πήρε συνεντεύξεις από εργαζόμενους σε κέντρα καύσης νεκρών στο Ουχάν. Όπως δήλωσαν, τα νοσοκομεία στέλνουν πολλά σώματα στα κρεματόρια δίχως στοιχεία, που σημαίνει ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί και επομένως δεν έχουν καταχωρηθεί στα επίσημα αρχεία.
νν

Νοσοκόμοι με προστατευτικό εξοπλισμό μεταφέρουν έναν ασθενή στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στο Ουχάν στις 25 Ιανουαρίου. Image: AFP / Hector Retamal. Πηγή: Supplied
ν

Την περασμένη εβδομάδα ο Guardian ανέφερε ότι μερικά κινεζικά νοσοκομεία δεν αποκάλυπταν αν είχαν και πόσους ασθενείς που έχουν προσβληθεί τον ιό και ότι τουλάχιστον μια οικογένεια πιέστηκε να κάψει τον νεκρό.

Σε άλλη περίπτωση, δύο γιατροί είπαν σε μια οικογένεια ότι ο ασθενής πιθανώς υπέκυψε στον κοροναϊό, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με τον νέο ιό, συμπεριλαμβανομένου του πόσο εύκολα εξαπλώνεται και πόσο σοβαρός είναι.

Πάντως σε λιγότερο από ένα μήνα ο ιός έχει διαδοθεί στις εξής χώρες: Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Μακάο, Νεπάλ, Ταϊλάνδη, Χονγκ Κονγκ, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, ΗΠΑ, Μεξικό, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Φινλανδία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
ν

Οι χώρες στις οποίες έχει διαδοθεί ο θανατηφόρος κοροναϊός 2019-nCoV. Image: Supplied

ν

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι δυτικές χώρες προσπαθούν εσπευσμένα να απομακρύνουν από την Κίνα τους πολίτες τους και ιδιαίτερα από την περιοχή της Ουχάν. Κάποιες χώρες τους στέλνουν σε άλλα μέρη, όπου υπάρχει καραντίνα, προκειμένου να εξεταστούν πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

– Αμερικανικό αεροπλάνο, πριν φτάσει στην Καλιφόρνια, στάθμευσε στο Άνκορεϊτζ της Αλάσκας προκειμένου οι 201 επιβαίνοντες να εξεταστούν από ιατρικό προσωπικό.

– Η Αυστραλία σχεδιάζει να μεταφέρει τους πολίτες της, περίπου 400 άτομα, από την Ουχάν στα Νησιά των Χριστουγέννων, βάζοντάς τους σε καραντίνα.

– Όποιος επιστρέφει στη Βρετανία από την Ουχάν θα τίθεται σε απομόνωση υπό ασφαλείς συνθήκες για 14 ημέρες για να προληφθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ. 

– Η British Airways ανακοίνωσε την άμεση αναστολή όλων των πτήσεών της προς την ηπειρωτική Κίνα μετά την σύσταση που έγινε από τη Βρετανία να αποφεύγουν οι πολίτες της να επισκέπτονται την Κίνα.
ν

Οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό αυξήθηκαν στους 170. Image: Supplied
ν

– Η Google θα κλείσει προσωρινά όλα τα γραφεία της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα αυτή, ανέφερε ο ιστότοπος The Verge που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας. Η απόφαση αφορά όλα τα γραφεία της εταιρείας στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ αλλά και την Ταϊβάν.

– Η σουηδική IKEA, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης επίπλων, ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά περίπου τα μισά από τα 30 καταστήματά της στην Κίνα, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον νέο ιό στην Κίνα αυξήθηκε στους 170.

– Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας Κινέζων, που έφθασαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα, διαγνώστηκαν με τον νέο κοροναϊό, τα πρώτα γνωστά κρούσματα στη Μέση Ανατολή, ανέφερε χθες το υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ.

– Ο κοροναϊός 2019-nCoV θα συνεχίσει να διαδίδεται για άλλες δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Σεργκέι Νετέσοφ, επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιο-Νανοτεχνολογίας, Μικροβιολογίας και Ιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ. «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχει ως εξής … ο ιός είναι λιγότερο παθογόνος από εκείνον που προκάλεσε την άτυπη πνευμονία το 2003, καθώς το ποσοστό των θανάτων είναι μικρότερο από 5%. Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πιθανό να αυξηθεί για άλλη μια ή δύο εβδομάδες», επισήμανε.
ν

How to stay safe from the Coronavirus | news.com.au
ν

ν

 


Translate this post