Εννέα οι νεκροί από τον κοροναϊό της Κίνας (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εννέα έως τώρα νεκροί, 440 προσβληθέντες και 1.400 άτομα υπό ιατρική παρακολούθηση, με τη Βόρεια Κορέα να κλείνει σήμερα τα σύνορά της.

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει την είσοδο τουριστών εξαιτίας του κινεζικού ιού. Image: Supplied

ν

Η ΒΟΡΕΙΑ Κορέα έκλεισε σήμερα τα σύνορά της και δεν δέχεται κανέναν ξένο τουρίστα, λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, ο οποίος φέρει το όνομα 2019-nCoV.

Ο μυστηριώδης ιός εμφανίστηκε στις αρχές του έτους στην πόλη Ουχάν της Κίνας, που έχει πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, και μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει τουλάχιστον εννέα άτομα, με 440 βαριές περιπτώσεις και σχεδόν 1.400 άτομα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Καθώς οι περισσότεροι τουρίστες που πηγαίνουν στη Βόρεια Κορέα προέρχονται από την Κίνα, ή είναι άλλων εθνικοτήτων που ταξιδεύουν προς βορρά από την Κίνα, η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν έκλεισε προληπτικά τα σύνορά της για ν’ αποφύγει τη διασπορά του μυστηριώδους ιού.
ν

Η εμφάνιση που έχει ένας κοροναϊός. Image: Supplied
ν

Κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν παρουσιαστεί σε 13 επαρχίες της Κίνας και ακόμη στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, το Μακάο, την Ταϊβάν, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ – πράγμα που δείχνει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού.

Το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ παρουσιάστηκε στην πολιτεία Ουάσιγκτον. Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα που νοσηλεύεται στο Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ουχάν. Αντίθετα ο άνδρας που είχε τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας δεν είναι φορέας του νέου κινέζικου κοροναϊού, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται διά της αναπνευστικής οδού, «ενδέχεται πλέον να προσαρμόζεται, να μεταλλάσσεται και να μεταδίδεται ευκολότερα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Λι Μπιν, υφυπουργός Υγείας της Κίνας.
ν

Οι τουρίστες από την Κίνα είναι πιθανοί διαμοιραστές του νέου κοροναϊού. Image: Supplied
ν

Πρόκειται για νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, στην οποία ανήκει επίσης αυτός που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ ή SARS γνωστό και ως άτυπη πνευμονία), το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο όταν ξέσπασε επιδημία επίσης στην Κίνα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την επιδημία, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν ήδη ή θα ταξιδέψουν εντός της εβδομάδας αυτής των διακοπών για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η απολύμανση και ο εξαερισμός αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, εμπορικών κέντρων.

«Αν χρειαστεί» θα γίνονται θερμομετρήσεις σε «πολυσύχναστες τοποθεσίες», ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας».
ν

Coronavirus: Deadly virus continues to spread from China | news.com.au
ν

ν

 


Translate this post