Μουσικός Γενάρης στον χώρο έκφρασης ZitaPi 87

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις

ΔΡΩΜΕΝΑ

Youmagazine Newsroom

 

Επτά μουσικές συναντήσεις στο Zp87 (Ζωοδόχου Πηγής 87 – Εξάρχεια), έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης και πειραματισμού.

Ο Πολ Γκούντμαν και η Clio K. είναι μεταξύ των αξιόλογων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις μουσικές εκδηλώσεις του Zp87. Image: Supplied

ν

ΤΟ Zp87 (Ζωοδόχου Πηγής 87 – Εξάρχεια) αποτελεί ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης και πειραματισμού, που υποστηρίξει διαφόρων ειδών καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος, στοχεύοντας στην επινόηση μέσα από τη μινιμαλιστική διαμόρφωσή του, κάτι που του αποδίδει ένα προσωπικό στοιχείο. Τίποτα πομπώδες και κραυγαλέο δε χαρακτηρίζει το Zp87, το οποίο με το που υποδέχεται το θεατή ‒ ακροατή στο άδυτό του μοιάζει να θέτει ένα όριο με τον έξω κόσμο, βγαίνοντας ακόμα και έξω από το χρόνο.

Στο Zp87 επικρατούν η ησυχία, η συγκέντρωση και η αυτοσυγκέντρωση, καθώς μέσα από την εκάστοτε καλλιτεχνική έκφραση ο καθένας βυθίζεται στην αφήγηση του οποιουδήποτε έργου και τελικά στον εαυτό του.
ν

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020 – ΕΠΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1) Παρασκευή 10/1 στις 9:00 μ.μ.

Vidos Duo – Περικλής Παπαπετρόπουλος / Ταξιάρχης Γεωργούλης

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος στη λάφτα και στο τραγούδι μαζί με τον Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι, θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσικές από την ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου.
ν

2) Σάββατο 11/1 στις 9:00 μ.μ.

Clio K. & friends

Γι’ αυτή τη γιορτινή περίοδο, η Clio K. παρουσιάζει στο Ζp87 μια σειρά με καινούριες συνθέσεις από τον ανέκδοτο δίσκο της, καθώς και διασκευές από τραγούδια της Δύσης και της Ανατολής και τη συνοδεία πολύτιμων φίλων μουσικών. Μαζί με την άρπα της Clio K, μπορείτε να αναμένετε πολλές εκπλήξεις!
ν

ν

3) Πέμπτη 16/1 στις 9:00 μ.

Paul Goodman Trio

Ο Paul Goodman στο σάζι και τη λύρα, με τη συνοδεία της Μανωλίας Κοκολογιάννη στη λύρα και του Αλέξη Νόνη στα κρουστά, παρουσιάζει προσωπικές του συνθέσεις που συνδυάζουν τους ήχους των παλιών τρόπων και οργάνων, εκφέροντας ένα σύγχρονο άκουσμα οργανικής μουσικής.
ν


ν

Ο Paul Goodman είναι σύγχρονος μουσικός, συνθέτης και ενεργός ερμηνευτής του σαζιού και την κρητικής λύρας. Μεγαλώνοντας σε μουσικό περιβάλλον, άρχισε να μαθαίνει όργανα και να δίνει συναυλίες από νεαρή ηλικία. Στα τέλη του 1990 άρχισε να εξερευνά τις μουσικές παραδόσεις και τους ιδιωματισμούς της Ελλάδας (ειδικά της Κρήτης), της Τουρκίας, των Βαλκανίων και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από τη Μεσόγειο.

Αυτή η έρευνα τον οδήγησε στο “Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος” στην Κρήτη, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να μάθει απευθείας και συχνά να παίξει με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως ο Ross Daly, ο Mehmet Erenler, ο Omer Erdoğdular, ο Habil Aliev, ο Ustad Rahim Kushnawaz, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, η Κέλυ Θωμά και ο Γιώργος Ξυλούρης μεταξύ άλλων.
ν

ν

4) Παρασκευή 17/1 στις 9:00 μ.μ.

Ratings Duo – Tom Remon & Ανδρέας Ζιάρκας

Ο drummer Ανδρέας Ζιάρκας και ο κιθαρίστας Tom Remon είναι το “Ratings Duo” – ένα project που αποτυπώνει την “ένωση: της Αμερικάνικης και της Ευρωπαϊκής freejazz, σε ένα πειραματικό διάλογο με βασικό στοιχείο τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Το project ερμηνεύει κυρίως διασκευές από jazz standards αλλά και προσωπικές συνθέσεις.
ν

5) Κυριακή 19/1 στις 9:00 μ.μ.

Duo Crama – Μίρκα Λαμπροπούλου & Έλσα Παπέλη

Μίρκα Λαμπροπούλου, κλασική κιθάρα, και Έλσα Παπέλη, βιολοντσέλο. Με το ηχόχρωμα των δύο εγχόρδων οργάνων, οι δύο σολίστες παίζουν με την αρμονία του γαλλικού μπαρόκ, το πάθος του αργεντίνικου τάνγκο και την ελληνική παράδοση.
ν

6) Παρασκευή 24/1 στις 9:00 μ.μ.

Νίκος Παραουλάκης / ney & Ταξιάρχης Γεωργούλης / oud

Uşşâk βραδιά με τους Νίκο Παραουλάκη στο νέυ και τον Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι. Ο Νίκος Παραουλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1977. Μετά τις μουσικές σπουδές, το ενδιαφέρον του στρέφεται περισσότερο στην ανατολική και Ελληνική μουσική παράδοση. Συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και μουσικούς σε συναυλίες και στην δισκογραφία (Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ορφέα Περίδη, Haig Yazidjian, Αντώνη Απέργη, Marta Sebastyen, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Βασίλη Σκουλά, Ν. Κυπουργό, κ.ά.). Το 2005-2006 διδάσκει νέυ στο ΤΕΙ Ηπείρου (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) στην Άρτα.

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993. Μετά τις μουσικές σπουδές, συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος, του Ρος Ντέιλι, με τον οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται ως μέλος του κουαρτέτου του μαζί με τις Κέλυ Θωμά και Σοφία Ευκλείδου.
ν

7) Σάββατο 25/1 στις 9:00 μ.μ.

Treble Murder – George Christopoulos & Tasos Paraskevadakis

“Treble Murder” είναι ένα project όπου η βασική έμπνευση του είναι η σύγχρονη  genre defying instrumental σκηνή του Λονδίνου. Στόχος των Treble Murder είναι να συνδυάσει jazz/rnb/neosoul θέματα και αυτοσχεδιασμούς με σύγχρονα mainstream ηλεκτρονικά beats όπως trap, dnb, future bass και hip-hop.

George Christopoulos, electric guitar και Tasos Paraskevadakis, electric guitar / beats.
ν

Zp87

Ζωοδόχου Πηγής 87- Εξάρχεια

www.zita-p87.blogspot.com

Facebook: Zita Pi

Τηλ:. 6980-665404

ν

 


Translate this post