Η Βραζιλία θα μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

Κατηγορία Διεθνή

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Βραζιλία θα μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τον βουλευτή γιο του Μπολσονάρου, Εντουάρντου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα με τον ομοσπονδιακό βουλευτή του Βραζιλίας, Εντουάρντου Μπολσονάρου, στην Ιερουσαλήμ στις 15 Δεκεμβρίου 2019. Image: AFP / Gil Cohen-Magen. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου θα προχωρήσει στη μεταφορά της πρεσβείας της χώρας του στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ένας γιος του, βουλευτής, χθες Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.

«Όπως μου έχει πει ο πατέρας μου ‒και είναι δέσμευσή του‒ η πρεσβεία της Βραζιλίας θα μετακινηθεί από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», τόνισε ο Εντουάρντου Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων μιας εμπορικής αποστολής της χώρας του στην ιερή πόλη χθες, προσθέτοντας πως η ενέργεια αυτή είναι «φυσική» και «φυσιολογική».

Το Ισραήλ «δεν έχει καλύτερους φίλους από τον λαό και την κυβέρνηση της Βραζιλίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ίδια τελετή.
ν


ν

Να σημειωθεί ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει διά νόμου την ιερή πόλη «αιώνια και αδιαίρετη πρωτεύουσα» της χώρας, και οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που μετακίνησε την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ.

Μήπως θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η ελληνική κυβέρνηση τώρα που είμαστε απελπιστικά μόνοι απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και έχουμε ανάγκη συμμάχων;

Θυμίζουμε ότι το Ισραήλ είναι η μια από τις δύο χώρες στον κόσμο που στέκεται στο πλευρό μας (η άλλη χώρα είναι η Γαλλία), εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της, που αμφισβητούνται από τους Τούρκους, καθώς και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Η αγνόηση του εθιμικού διεθνούς δικαίου της θάλασσας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, στις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Σε ένα ακόμη tweet του το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει τα εξής: «Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων. Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία του με την Ελλάδα».
ν


ν

 


Translate this post