Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη, στο νομό Χανίων

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων, χωρίς θύματα ή ζημιές.

ν

ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 7:23 το πρωί διεθνή ώρα (UTC), ή 9:23 τοπική ώρα, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα, με αποτέλεσμα να ταρακουνηθεί η μισή Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 84 χλμ. δυτικά από τα Χανιά, στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 70,7 χλμ. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
ν


ν

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη, καθώς και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μέχρι και την Αθήνα και σύμφωνα με μαρτυρίες, διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιοχώρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Στο μεταξύ, στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου βρίσκονται οι μαθητές μετά το σεισμό.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί, καθώς αυτός ο σεισμός θεωρείται ο κύριος.
ν

 


Translate this post