Το Πακιστάν με πολεμικά πλοία δίπλα στους Τούρκους

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το Πακιστάν με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας θα περιπολεί δίπλα στους Τούρκους στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η φρεγάτα Zulfiquar (FFG-251) του Πακιστανικού Ναυτικού. Image: Inter Services Public Relations. Πηγή: Supplied

ν

ΣΤΙΣ 9 Νοεμβρίου 2019, η νεότευκτη φρεγάτα Alamgir (F-260), κλάσης Oliver Hazard Perry, του Πακιστανικού Ναυτικού έφτασε στην Τουρκία για να λάβει μέρος στην πολυεθνική άσκηση διάρκειας 12 ημερών Dogu Akdeniz 19 (Ανατολική Μεσόγειος 2019) στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στην άσκηση συμμετείχαν 40 παρατηρητές από το Αζερμπαϊτζάν, τη Βραζιλία, τη Γεωργία, την Ιταλία, το Κουβέιτ, το Λίβανο και το Κατάρ. Οι φρεγάτες και οι άλλες ναυτικές δυνάμεις προέρχονταν από το Πακιστάν, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τις ΗΠΑ και την Ιορδανία.

Πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία κάνει τις προαναφερθείσες χώρες συμμάχους της, τις προετοιμάζει στο να δείξουν φιλικά αισθήματα γι’ αυτήν όταν θα επιτεθεί στο Αιγαίο εναντίον της Ελλάδας.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στο Αιγαίο από την Τουρκία και η παρουσία της φρεγάτας και ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-3 του Πακιστάν είναι μια ακόμη επιβεβαίωση αυτής της άποψης.

Σύμφωνα με όσα γράφει η τουρκική Yeni Safak, το Πακιστάν θα είναι «μέρος της ασπίδας που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Όπως γράφει η εφημερίδα που υποστηρίζει τον Ερντογάν «με την συμμετοχή του Πακιστάν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις αποκτούν διεθνή διάσταση».

Προφανώς η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει “αντίβαρο” στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου με ευλογίες της Αμερικής. Επέλεξε να το κάνει με το Πακιστάν. Δεν είχε και πολλές επιλογές.

Το Πακιστάν συμμετείχε, λοιπόν, στην άσκηση των Τούρκων με το φρεγάτα Alamgir και το αεροσκάφος P-3. Σύμφωνα με την Yeni Safak, αυτές οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να… περιπολούν στη νοτιοανατολική Μεσόγειο μαζί με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.
ν

 


Translate this post