Η ομιλία Χρυσοχοΐδη και ο θάνατος της Ευρώπης (vid)

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Youmagazine Newsroom

 

Το μεταναστευτικό δεν είναι πια διαχειρίσιμο και οδηγεί την Ελλάδα και την Ευρώπη στο θάνατο, παρ’ όλο που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο για το πρόβλημα του μεταναστευτικού. Image: Supplied

ν

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε χθες έκκληση προκειμένου οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για την κοινή αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ιδιαίτερα του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

«Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», προσθέτοντας ότι ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί «δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων».

Ανέφερε ότι οι γιατροί ή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες αφίξεις κάθε μέρα, χωρίς να μπορούν φυσικά να ανταποκριθούν.

Ο υπουργός δήλωσε προς τους Ευρωβουλευτές ότι ο διάπλους από τις τουρκικές αρχές διαρκεί μόλις 13 λεπτά με αποτέλεσμα να καταφθάνουν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά, προσθέτοντας ότι οι ροές από τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 120% και πρωτίστως στη Λέσβο, ενώ πριν από αυτή την ημερομηνία, λόγω της Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας, ήταν διαχειρίσιμες. Τόνισε ότι η κατάσταση δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη και εκτίμησε ότι ούτε η ίδια η ΕΕ με τις συνολικές της δυνατότητες θα μπορούσε να το διαχειριστεί πλήρως.
ν

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού χρειάζεται εξωτερικούς ελέγχους στα σύνορα, σεβασμό της κυριαρχίας και επιμερισμένο κόστος. Image: Supplied
ν

Ο Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για τις ανθρώπινες δυνατότητες και τα φυσικά όρια που μπορούν να υπάρξουν με τους υπαλλήλους που κάνουν τις καταχωρήσεις και δακτυλοσκοπήσεις των εισερχόμενων, τις ιατρικές εξετάσεις και ό,τι άλλο απαιτείται.

Δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να διαχειριστεί αυτό το άνευ προηγούμενο φαινόμενο, «χωρίς συνδρομή». Σημείωσε δε ότι ενώ 4.000 άτομα μετακινήθηκαν από την Σάμο στην ενδοχώρα, άλλοι 3000 κατέφθασαν στο νησί στο επόμενο διάστημα.

«Είναι αδύνατο να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.
ν

Η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορά της, αφήνοντας την Ελλάδα να διαχειριστεί το πρόβλημα μόνη της. Image: Supplied
ν

Αναφερόμενος στη νέα νομοθεσία που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση για την παροχή διεθνούς προστασίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι αποτελεί «πιστή μεταφορά» της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας με «απόλυτο σεβασμό» στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Έλληνας υπουργός κατέκρινε τα κράτη που έχουν κλείσει τα σύνορά τους, δηλώνοντας ότι «γυρνάνε την πλάτη στο πρόβλημα», τονίζοντας ότι η στάση τους «είναι ουτοπική» και ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει έκκληση αλληλεγγύης, αλλά τήρησης της νομιμότητας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα,

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στο ιδιαιτέρως «ευαίσθητο», όπως υποστήριξε, θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, οι οποίοι έχουν φτάσει τις 4.000 στην Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε, οι συνθήκες που φιλοξενούνται «δεν τιμούν της Ευρώπη» και γι’ αυτό, εξήγησε, απευθύνθηκε με επιστολή στους ομολόγους του προκειμένου κάθε χώρα να αναλάβει έναν αριθμό εξ αυτών.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση, επισήμανε, «πλην ελαχίστων, μάλλον ενός». «Αυτό δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, ούτε κανόνων. Είναι ζήτημα πολιτισμού».
ν

Το μεταναστευτικό πρόβλημα γίνεται κάθε χρόνο και πιο οξύ. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που έρχονται, που οι υπηρεσίες ασύλου δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Image: Supplied

ν

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η μεταναστευτική κρίση, δηλαδή η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδος μεταναστών σε μια χώρα, είναι ένα καινούριο πρόβλημα που προστίθεται σε αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στην Ευρώπη όμως το θέμα αυτό έχει προκύψει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σήμερα, σαν αποτέλεσμα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ισλαμοποιηθεί, ενώ υπάρχουν χώρες, όπως η Βρετανία, όπου οι μετανάστες αποτελούν πλέον στην πλειοψηφία του σε σύγκριση με τον τοπικό πληθυσμό.

Το βιβλίο του Ντάγκλας Μάρεϊ “Ο παράξενος θάνατος της Ευρώπης” εκδόθηκε το 2017.

Για παράδειγμα, σε 23 από τους 33 δήμους του Λονδίνου, οι λευκοί αποτελούν μειονότητα, ενώ το 2016 δήμαρχος του Λονδίνου εξελέγη ο Πακιστανός Σαντίκ Χαν.

Εκτός από τη Βρετανία, σημαντικός αριθμός αλλοδαπών βρίσκεται στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Ελλάδα, προερχόμενοι κυρίως από το Μαρόκο, την Αλβανία, την Ινδία, την Τουρκία, την Αλγερία, την Αγκόλα, την Αργεντινή, την Αρμενία και το Πακιστάν.

Η Γερμανία δέχτηκε 1.000.000 επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες το 2015, ακολουθώντας τη Γαλλία που ένα χρόνο πριν, το 2014, είχε δεχτεί στο έδαφός της 6.000.000 μετανάστες που αντιπροσωπεύουν το 9,1% του πληθυσμού.

Η Ευρώπη έχει πια σε μεγάλο βαθμό ισλαμοποιηθεί, δηλαδή έχει πεθάνει ως δυτικός τρόπος ζωής, αντίληψη και πολιτισμός. Η Ελλάδα, ως χώρα της δύσης, ακολουθεί την ίδια πορεία προς το μοιραίο..

Η γηραιά ήπειρος, έτσι όπως την ξέραμε, πνέει τα λοίσθια και δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης ή επανόδου, γράφει ο Βρετανός συγγραφέας Ντάγκλας Μάρεϊ (Douglas Murray) στο βιβλίο του “The Strange Death of Europe Immigration, Identity, Islam” (Ο παράξενος θάνατος της Ευρώπης ‒ Μετανάστευση, Ταυτότητα, Ισλάμ).

Τα όσα λέγονται περί ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών στη δυτική κοινωνία αποτελούν φρούδες ελπίδες. Το Ισλάμ έχει τις δικές του αξίες, το δικό του κανονιστικό πλαίσιο και τη δική του ολοκληρωμένη κοσμοθεώρηση, που διαφέρει τελείως από τη δυτική. Αυτές τις αξίες θέλει να τις επιβάλλει στη Δύση, γιατί θεωρεί ότι η Δύση έχει παρακμάσει. Επομένως, όχι μόνο δεν πρόκειται να ασπαστεί ποτέ τον δυτικό τρόπο ζωής, αλλά αντίθετα, όπως επιχειρεί εδώ και δύο αιώνες, επιδιώκει να τον αλλάξει. Και ήδη το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό με τη μαζική μετανάστευση.
ν

“The Death of Europe”, with Douglas Murray | HooverInstitution
ν

ν

 


Translate this post