Ελλάδα: Η γη της Επαγγελίας για τους μετανάστες (vid)

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ  | Ενημ. 18:27

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενοι και δεν χρειάζεται να κρύβονται σε φορτηγά ψυγεία ή να θαλασσοπνίγονται.

Πάνω από 40 μετανάστες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό ψυγείο, στην Ξάνθη. Προφανώς είχαν προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη. Image: Supplied

ν

ΑΡΝΗΤΙΚΗ εντύπωση προκαλεί το επεισόδιο με τους 40 και πλέον μετανάστες που βρέθηκαν στο κοντέινερ του φορτηγού-ψυγείου, το οποίο ακινητοποιήθηκε στα διόδια της Ξάνθης από άνδρες του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. (Το Συνοριακής Φύλαξης σε εισαγωγικά· κανονικά η υπηρεσία θα έπρεπε να λέγεται Συνοριακή Επιτροπή Υποδοχής Μεταναστών).

Πολλοί από τους μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό αντιμετώπιζαν, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το φορτηγό φέρεται να είχε κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός, γεωργιανής καταγωγής, συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός, τουρκικής καταγωγής διέφυγε και αναζητείται.

Το περιστατικό δικαιολογημένα προκαλεί οργή. Τι γύρευαν αυτοί οι άνθρωποι κρυμμένοι στο φορτηγό, από τη στιγμή που μπορούν ελεύθερα να έρθουν στη χώρα μας, χωρίς κανέναν περιορισμό;

Προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί ότι όλοι οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας, ότι μπορούν να έρχονται άφοβα, ότι δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, και επιπλέον έχουν μόνο προνόμια.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί ήρθε στην Ελλάδα, ένας μετανάστης απάντησε: «Μας είπαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νόμοι».

Κατά τη γνώμη μας, φαινόμενα όπως αυτό της Ξάνθης οφείλονται στην πλημμελή διαφήμιση των ευεργημάτων που απολαμβάνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα. Γι’ αυτό πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να επιληφθεί του ζητήματος και να κάνει μια διεθνή καμπάνια, στις κυριότερες γλώσσες των τριών ηπείρων απ’ όπου έρχονται οι μετανάστες –Ασία, Αφρική, Νότιος Αμερική– τονίζοντας τα οφέλη που θα έχουν εάν προτιμήσουν τη χώρα μας.
ν

Όλοι οι μετανάστες στο φορτηγό ψυγείο της Ξάνθης ήταν ηλικίας 18-25 ετών. Θα μπορούσε να είναι τζιχαντιστές, Τούρκοι παραστρατιωτικοί ή πράκτορες. Image: Supplied
ν

Κανονικά οι 41 νεαροί λαθρομετανάστες του φορτηγού της Ξάνθης θα έπρεπε να συλληφθούν μαζί με τους διακινητές, διότι μπήκαν παράνομα στη χώρα, και να κρατηθούν σε κάποιο στρατόπεδο σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, την ευρωπαϊκή οδηγία του 2016 για την καταστολή της παράνομης διακίνησης μεταναστών και τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων.

Όμως, όχι μόνο δεν συνελήφθηκαν αλλά αντίθετα θα τους παρασχεθούν όλες οι ευκολίες και τα προνόμια, όπως σε ένα πρόσφυγα, και το πιθανότερο είναι ότι θα προωθηθούν στα βόρεια σύνορα της χώρας, χωρίς κανείς να σκεφτεί ότι μπορεί να είναι Τούρκοι πράκτορες με εντολή να κάνουν δολιοφθορές σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία.

Γι’ αυτό έχει δίκιο ο μετανάστης που είπε ότι η Ελλάδα είναι χώρα της ανομίας – και της βλακείας, θα προσθέταμε εμείς.
ν

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μερικά από τα ευεργετήματα που προσφέρει η Ελλάδα στους μετανάστες είναι:

Θερμή υποδοχή με χορούς και γλέντια (βλ. βίντεο στο τέλος του άρθρου).

Άμεση μεταφορά και δωρεάν παραμονή, χωρίς χρονικές δεσμεύσεις, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή σε δωμάτια ξενοδοχείων, με όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής πληρωμένα.

Μηνιαίο επίδομα και πιστωτική κάρτα για τα μικροέξοδά τους.

Κινητό τηλέφωνο, εάν δεν έχουν, με όλες τις κλήσεις που θα κάνουν οι μετανάστες προς τις πατρίδες τους προπληρωμένες.

Δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και μετακινήσεις.

Δωρεάν φοίτηση των παιδιών σε σχολεία, με μαθήματα που διδάσκονται στη γλώσσα τους.

Δωρεάν νομική εκπροσώπηση και εξυπηρέτηση.

Εάν τελέσουν κάποια αξιόποινη πράξη, δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν. Εάν γίνει κάτι τέτοιο κατά λάθος, αφήνονται αμέσως ελεύθεροι.

Μετά την παρέλευση ελαχίστου χρονικού διαστήματος, απόκτηση ιθαγένειας και έκδοση αστυνομικής ταυτότητας με όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη κτλ.
ν

Greek locals welcome refugee families | unhcrgreece
ν

ν

Μπορεί να ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους, όμως τα προνόμια που απολαμβάνουν εδώ είναι τέτοια που ούτε στα όνειρά τους τα έχουν δει οι φτωχοί Έλληνες πολίτες.

Για το λόγο αυτό, άλλοι Έλληνες μεταναστεύουν στις χώρες της Δύσης, ενώ πολλοί από τους ντόπιους εύχονται: «Θεέ μου, γιατί δεν με έκανες κι εμένα μετανάστη για να ζω σαν άρχοντας και να περνάω ζωή και κότα;»

Ο ΟΗΕ δίνει προς ώρας 1,5 δισ. ευρώ για τους μετανάστες (κάποια μικροποσά δίνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση), όμως πρέπει να τραφούν ένα σωρό στόματα: οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, οι υπηρεσίες ασύλου, οι εκατοντάδες ΜΚΟ για το φιλάνθρωπο έργο τους (χώρια αυτά που παίρνουν από τους διακινητές) και ό,τι περισσέψει πάει στους μετανάστες.

Καθώς όμως ο αριθμός τους καθημερινά αυξάνεται, ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να δώσουν περισσότερα.

Οι μετανάστες που είναι ήδη εδώ, ζητούν περισσότερα. Θέλουν να πάνε σε κάποια χώρα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Γι’ αυτό και στοιβάζονται μέσα σε φορτηγά ψυγεία, με ολέθριες κάποιες φορές συνέπειες.

Ας κάνουν, όμως, υπομονή. Η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα και δέχεται μόνο ορισμένους κατόπιν διαλογής, δηλαδή όσους είναι νέοι, όσους μεταφέρουν κάποιο αξιόλογο χρηματικό ποσό, όσους είναι επιστήμονες ή ειδικευμένοι εργάτες.

Πάντως όσο μένουν στην Ελλάδα έχουν πολλά προνόμια, ενώ μόλις αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια –ασχέτως αν είναι από το Αφγανιστάν, την Ουγκάντα ή την οροσειρά των Άνδεων, η Ελλάδα δεν κάνει διακρίσεις– θα μπορούν να φέρουν εδώ και την υπόλοιπη οικογένειά τους – γυναίκες, παιδιά, γονείς, αδελφούς, αδελφές, παππούδες, θείους, θείες κτλ. για να μην αισθάνονται μοναξιά. Και μέχρι τότε η Ευρώπη μπορεί να έχει ανοίξει τα σύνορά της.
ν

Greek Couple Are Everyday Heroes To Refugees | UNHCR
ν

ν

 


Translate this post