Ιρακινοί διαδηλωτές επιτίθενται σε προξενείο του Ιράν (vid)

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον είκοσι τραυματίες από τη επίθεση Ιρακινών διαδηλωτών κατά του προξενείου του Ιράν στην ιερή πόλη Καρμπάλα.

Δεκάδες Ιρακινοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στο προξενείο, ανάβοντας φωτιές, σκαρφαλώνοντας στους τοίχους του κτιρίου, κατεβάζοντας μια ιρανική σημαία και αντικαθιστώντας την με μια ιρακινή. Πηγή: YouTube

ν

ΤΗΝ Κυριακή το βράδυ, εκατοντάδες Ιρακινοί συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο του Ιράν στην ιερή για τους Σιίτες πόλη Καρμπάλα, ανάβοντας φωτιές, σκαρφαλώνοντας στους τοίχους του κτιρίου, κατεβάζοντας μια ιρανική σημαία και αντικαθιστώντας την με μια ιρακινή.

Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και τουλάχιστον είκοσι τραυματίστηκαν όταν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για πέμπτο νεκρό, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Εικόνες δείχνουν διαδηλωτές να καίνε ελαστικά και να ρίχνουν βόμβες μολότοφ στην αυτή του προξενείου, ενώ αρκετοί σκαρφάλωσαν στους τοίχους του και κατέβασαν την σημαία του Ιράν αντικαθιστώντας την με μια σημαία του Ιράκ.

Η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί κατά του πλήθους για να το διαλύσει. Οι διαδηλωτές έδειξαν στις τηλεοπτικές κάμερες τους άδειους κάλυκες από τις σφαίρες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και επτά αστυνομικοί.
ν

Iraqi rioters attack Iranian consulate in Karbala | RT
ν

ν

Οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, και σε άλλες πόλεις, ξεκίνησαν στις αρχές του Οκτωβρίου.

Οι Ιρακινοί βγαίνουν στους δρόμους, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, οικονομικές μεταρρυθμίσεις, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και τέλος στη διαφθορά.

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια των βίαιων επεισοδίων στη διάρκεια των διαδηλώσεων, αποφάσισε απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και διακοπή της πρόσβασης στο Διαδικτύου.
ν

Iraqi protesters block roads, shutting offices and schools | Al Jazeera
ν


ν

 


Translate this post