Πόσοι μετανάστες έρχονται καθημερινά στην Ελλάδα

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Συνεχίζεται ο εποικισμός των νησιών με μουσουλμάνους μετανάστες, ώστε όταν η Τουρκία επιτεθεί, να βρει στήριξη από ομοθρήσκους της.

Πάνω από 790 μετανάστες έφτασαν χθες και προχθές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου τους περίμεναν μέλη των ΜΚΟ που λυμαίνονται τη χώρα. Image: Supplied

ν

ΣΥΜΦΩΝΑ με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνολικά 795 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ελληνικές ακτές την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Σχεδόν όλα τα περιστατικά συνέβησαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου η κατάσταση στέγασης των μεταναστών ξεπέρασε εδώ και πολύ καιρό τα όριά της.

Στη Λέσβο πέρασαν την Τρίτη 150 άτομα και την Τετάρτη 80. Στη Χίο την Τρίτη 155 και την Τετάρτη 205. Ενώ στη Σάμο την Τρίτη πέρασαν 100 άτομα και την Τετάρτη 105.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στο στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο στεγάζονται 14.427 άτομα, όταν τα αρχικά σχέδια των εγκαταστάσεων φιλοξενίας προέβλεπαν 3.000 άτομα κατ’ ανώτατο όριο.

Με βάση τα στοιχεία της 28ης Οκτωβρίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, στα νησιά του βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν συνολικά 16.658 άτομα στη Λέσβο (εκ των οποίων 14.427 στη Μόρια), 4.980 στη Χίο (4.682 στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ) και 6.202 στη Σάμο (5.999 στον καταυλισμό στο Βαθύ).
ν

Αργά αλλά σταθερά, η Ελλάδα ισλαμοποιείται, με εκατοντάδες μουσουλμάνους να φτάνουν καθημερινά από την Τουρκία, χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο. Image: Supplied
ν

ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, από την αρχή του έτους μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2019 εισήλθαν στην Ελλάδα 55.348 μετανάστες. Από αυτούς 43.683 έφτασαν διά θαλάσσης και 11.665 διά ξηράς. Η πλειοψηφία είναι από το Αφγανιστάν.

Με τους σημερινούς ρυθμούς, καθημερινά μπαίνουν στη χώρα 200 μετανάστες, δηλαδή 72.000 άτομα το χρόνο.

Σύμφωνα πάντα με τον ΟΗΕ, τα τρία προηγούμενα χρόνια έχουν εισέλθει στη χώρα μας 264.052 μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Συνολικά, και χωρίς να ληφθούν υπόψη όσοι μετανάστες βρίσκονταν στη χώρα πριν από το 2015, οι νέοι μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα από Ασία και Αφρική τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανέρχονται στους 320.000 (από 1/1/2016 έως 27/10/2019).

Σε αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθούν άλλοι 500.000 παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν στην Ελλάδα από το 2011, οι οποίοι είτε εισήλθαν στη χώρα παράνομα είτε εισήλθαν νόμιμα, αλλά παρέμειναν στην Ελλάδα μετά την εκπνοή της βίζας τους.

Το ποσοστό των αλλοδαπών που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα ανέρχεται στο 7,4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, είναι δηλαδή 820.000 με κύρια χώρα προέλευσης το Αφγανιστάν και ακολουθούν το Ιράκ, η Σομαλία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.
ν

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη το 2019. Ελλάδα: 55.348 / Ισπανία: 26.334 / Ιταλία: 9.427 / Μάλτα: 2.738 / Κύπρος: 1.183. Πηγή: Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών
ν

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ

Το έκρυθμο της κατάστασης φαίνεται από την απόφαση των κατοίκων της Σκύδρας, στο νομό Πέλλας, να εμποδίσουν την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, επιδιώκει την «αποσυμφόρηση» των νησιών με αθρόες μετακινήσεις πληθυσμών αλλοδαπών στην περίφημη «ενδοχώρα» και μάλιστα σε παραμεθόριες περιοχές.

Μάλιστα ένας ιερέας στο δημοτικό συμβούλιο στη Σκύδρα, απεικόνισε με την ομιλία του με τον πιο γλαφυρό τρόπο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους, με τις αυθαίρετες μετακινήσεις πληθυσμών αλλοδαπών σε οποιοδήποτε μέρος θεωρούν οι Αρχές ως κατάλληλο στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε: «Αν διαβάσει κανείς το κοράνι διαπιστώνει πως δεν μπορεί ένας μουσουλμάνος να βλέπει σαν αδερφό έναν χριστιανό. Γιατί για να με βλέπει έτσι, πρέπει να με κάνει μουσουλμάνο».

Ο ιερέας είπε ότι προτεραιότητα έχουν οι Έλληνες που πεινούν, ενώ τόνισε ότι δεν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες αλλά εισβολείς που έχουν μπει λαθραία στη χώρα.

Στη συνέχεια ένας πολίτης πήρε το λόγο και είπε:

«Ας υποθέσουμε πως έρχονται και σπάνε τζάμια, βιάζουν, σε εισαγωγικά το βιάζουν κλπ. Τι κάνουμε, πάτερ, σε αυτή την περίπτωση; Αναγκαστικά βγάζουμε τις καραμπίνες…»

Και ο πάτερ Αντώνιος του απάντησε: «Δυστυχώς, αν δεν εισακουστούμε, θα φτάσουμε να φανούμε άδικοι εν δικαίω…»

Οι κάτοικοι στη Σκύδρα έχουν αντιληφθεί αυτό που αδυνατεί να αντιληφθεί η κυβέρνηση: ότι το μεταναστευτικό είναι απειλή για τη χώρα και ένα «όπλο» στα χέρια του Ερντογάν, που το χρησιμοποιεί για να αλλοιώσει τον πληθυσμό στις παραμεθόριες περιοχές, ώστε να συναντήσει μικρή ή και καθόλου αντίσταση όταν θα εισβάλλει στην Ελλάδα.

Η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020 ή το αργότερο το καλοκαίρι του 2021 – και θα είναι τραγική ειρωνεία καθώς εμείς θα γιορτάζουμε τότε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής μας από τους Τούρκους.

Κάτι ήξερε ο Τσίπρας που είχε προτείνει τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2021 να είναι η… Τουρκία!
ν

 


Translate this post