«Πρόσωπο ανεπιθύμητο» κηρύχθηκε στον Καναδά η Γκρέτα Τούνμπεργκ (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μουτζούρωσαν οι Καναδοί το graffiti με το πρόσωπο της Γκρέτας Τούνμπεργκ, δηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητη στη «χώρα του πετρελαίου».

Το graffiti με το πρόσωποτης «Αγίας Γκρέτας» όπως ήταν αρχικά…

ν

ΟΠΩΣ αναφέρει η καναδική εφημερίδα The Province, ένα γκραφίτι με το πρόσωπο της έφηβης Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτας Τούνμπεργκ, που σχεδίασε σε τοίχο του Έντμοντον στην Αλμπέρτα του Καναδά ο καλλιτέχνης του δρόμου AJA Louden, μουτζουρώθηκε από κατοίκους της πόλης, οι οποίοι έγραψαν πάνω του, σε αγγλικά και γαλλικά, φράσεις όπως «Σταμάτα τα ψέματα. Εδώ είναι η χώρα του πετρελαίου», «Φύγε από τον Καναδά», «Είσαι προβοκάτορας» και «Σκάσε μέχρι να έχεις να προτείνεις λύσεις».

Ο Καναδάς είναι η δεύτερη χώρα μετά την Αυστραλία που κηρύσσει την Γκρέτα “persona non grata”. Και αυτό όχι επειδή η Γκρέτα χρησιμοποιείται από την οικογένειά της για οικονομικούς λόγους ή για τις πολυεθνικές που κρύβονται πίσω της και την σπονσονάρουν έχοντας ως κίνητρο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας «θρησκείας του κλίματος» με στόχο την ποδηγέτηση των λαών μέσω της οικολογίας και τη χρησιμοποίησή τους ως μοχλό πίεσης των κυβερνήσεων, αλλά επειδή ο Καναδάς βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών που σέβονται το περιβάλλον στην πράξη, έχοντας μια από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες, και οι Καναδοί τόσο ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, ώστε θα έπρεπε αυτοί να κάνουν μαθήματα οικολογικής συμπεριφοράς στην Γκρέτα και όχι το αντίθετο.
ν

…και όπως έγινε ύστερα από το μουτζούρωμά του. Πηγή: Twitter
ν

Ακόμη και στην πατρίδα της, τη Σουηδία, είναι ανεπιθύμητη, καθώς οι Σουηδοί την κατηγόρησαν πρόσφατα ότι πάει να κάνει την κλιματική αλλαγή «οικογενειακή υπόθεση».

Πριν πέντε μέρες, στις 18 Οκτωβρίου, προπηλακίστηκε η μικρότερη αδελφή της Γκρέτας, η 13χρονη Βεάτα Έρνμαν, η οποία είχε διαφημιστεί ως «γιγαντιαίο ταλέντο» στο τραγούδι.

Όπως αναφέρουν σουηδικές εφημερίδες, όταν άρχισε να τραγουδά σε τηλεοπτική εκπομπή ένα τραγούδι για τη… σωτηρία του πλανήτη, δέχτηκε τόσες επιθέσεις στα social media που ξέσπασε σε κλάματα και από τότε κλείστηκε στο σπίτι της, προκαλώντας την οργή της Γκρέτας που δήλωσε πως όσοι κάνουν bullying στην αδελφή της, θα έχουν να κάνουν μαζί της.

Η κοπελίτσα θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο τραγούδι, δυστυχώς όμως η Γκρέτα με τις παλαβομάρες της την πήρε στο λαιμό της.

Μπορείτε να ακούσετε τη Μπεάτα Έρνμαν να τραγουδά το “Bara Du Vill” (Απλά κάνε το) στο YouTube.

Ο Καναδάς πάντως δεν την καλοδέχτηκε, όπως δείχνει το βίντεο που ακολουθεί, όπου ένα συνεργείο του CBC κατέγραψε τον πρώτο νεαρό που μουτζούρωσε την εικόνα της «Αγίας Γκρέτας», ο οποίος στη συνέχεια λέει ότι η Γκρέτα πρέπει να γυρίσει στη Σουηδία και να προσπαθήσει να κάνει καλύτερη την πατρίδα της.
ννν

Φανταστείτε πόσο ισχυροί παράγοντες κρύβονται πίσω της (τραπεζίτες, βιομήχανοι, κερδοσκόποι όπως ο Τζορτζ Σόρος) που η Γκρέτα συναντιέται με αρχηγούς κρατών, γίνεται τιμητής όσων δεν την δέχονται και επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις διαφόρων χωρών, κάτι που ούτε ο ΟΗΕ δεν τολμά να κάνει – ένα 16χρονο αμόρφωτο και αυτιστικό κορίτσι.

Είναι δε τέτοια η προπαγάνδα γύρω από το πρόσωπό της, που στο πρόσφατο ταξίδι της στις ΗΠΑ, ανακηρύχθηκε «αυθόρμητα» από τον πρώην αρχηγό των Ινδιάνων Σιου, ονόματι “Jay Taken Alive”, ως «πρόσωπο που ήρθε από τον ουρανό» για να αφυπνίσει τον κόσμο και να σώσει τη Γη, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Στοκχόλμης Dagens Nyheter.
ν

Η «Αγία Γκρέτα» κηρύσσει το «Ευαγγέλιο της Οικολογίας» σε Καναδούς οπαδούς της, στο Έντμοντον της Αλμπέρτας, όπου κηρύχθηκε “persona non grata”. Image: Supplied

ν

ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πέρα από τις φαιδρότητες και τα αστεία, πολλοί επιστήμονες του περιβάλλοντος αλλά και οικονομολόγοι, όπως ο Peter C. Earle, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, πιστεύουν ότι η Γκρέτα είναι επικίνδυνη, γιατί μπλέκει το οργισμένο συναίσθημα με την πολιτική και τον φανατισμό με την επιστήμη.

Στην ομιλία της στο Έντμοντον η Γκρέτα είπε ότι «χώρες όπως ο Καναδάς και η Σουηδία πρέπει να καταλήξουν σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε οι άνθρωποι στις φτωχότερες χώρες να αυξήσουν το βιοτικό τους επίπεδο δημιουργώντας τις υποδομές που έχουμε ήδη εμείς».

Με άλλα λόγια, οι δυτικές χώρες πρέπει να σταματήσουν να αναπτύσσονται, έως ότου τις φτάσουν στην ανάπτυξη οι φτωχότερες χώρες, οπότε όλες οι χώρες του πλανήτη θα εξισωθούν και θα γίνουν ίδιες.

Αν όμως γίνει αυτό, οι χώρες δεν θα εξισωθούν στον πλούτο, αλλά στη φτώχεια.

«Η Γκρέτα ζει σε έναν ονειρικό κόσμο», δήλωσε στο RT ο Peter Earle. «Εάν εφαρμοστούν τα όσα λέει, θα προκληθεί μια ανθρώπινη τραγωδία ασύλληπτα καταστροφικών διαστάσεων».

Όσο για τον καλλιτέχνη του δρόμου AJA Louden, δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα που του μουτζούρωσαν την τοιχογραφία. Έχοντας μια νηφάλια και φιλοσοφική στάση, μίλησε για την προσωρινότητα της τέχνης, αλλά και για το εφήμερο της ίδιας της ζωής.

«Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, ούτε τα έργα ούτε η ζωή… Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα στην ζωγραφική τοίχου είναι ότι ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα όπως θέλει, οπότε (το μουτζούρωμα) δεν με ενοχλεί καθόλου».
ν

 


Translate this post