Η μυστική βόμβα που θα απασφαλίσουν οι Τούρκοι (vid)

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Αν οι Τούρκοι ελευθερώσουν χιλιάδες τρομοκράτες που είναι αιχμάλωτοι των Κούρδων, αυτό θα οδηγήσει σε «αναγέννηση» του ISIS.

Εικόνα του ITV που δείχνει τζιχαντιστές να κρατούνται σε μυστική τοποθεσία στα σύνορα Συρίας-Ιράκ-Τουρκίας. Η απελευθέρωσή τους θα προκαλέσει νέο αιματοκύλισμα τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση με νέες τρομοκρατικές ενέργειες. Image: ITV. Πηγή: Supplied

ν

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ αναλυτές προειδοποιούν ότι οι μυστικές εγκαταστάσεις όπου κρατούνται αιχμάλωτοι χιλιάδες τζιχαντιστές είναι μια «ωρολογιακή βόμβα» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS.

Περίπου 12.000 τζιχαντιστές από διάφορες χώρες κρατούνται σε τουλάχιστον έξι ξεχωριστές εγκαταστάσεις κράτησης αιχμαλώτων στη Συρία υπό την επίβλεψη Κούρδων στρατιωτών.

Περίπου 5.000 από αυτούς προέρχονται από χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Κένυα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ των βρετανικών The Times, Αντόνι Λόιντ, που επισκέφθηκε μια τέτοια εγκατάσταση την περασμένη εβδομάδα.

Όλοι αυτοί, αν ελευθερωθούν από τους Τούρκους, και περάσουν με τις μεταναστευτικές ροές μέσω Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο, θα αποτελούν μόνιμη απειλή για την ασφάλεια των πολιτών σε πολλές δυτικές χώρες.

Οι Τούρκοι, όπως χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό ως όπλο κατά της Ελλάδας και ως εργαλείο εκβιασμού της Ευρώπης για να αποσπάσουν χρήματα, επιδιώκουν να απελευθερώσουν τους κρατούμενους από τους Κούρδους τζιχαντιστές για να εντείνουν τις πιέσεις προς τη Δύση.
ν

Τζιχαντιστές σε μονάδα κράτησης στη Συρία που φρουρείται από Κούρδους. Image: ITV. Πηγή: Supplied
ν

Όπως δείχνει βίντεο του ITV, τζιχαντιστές με πορτοκαλί φόρμες και ξυρισμένα κεφάλια, κάθονται σε μια αίθουσα στο πάτωμα, πάνω σε λεπτά στρώματα, εμφανώς αδυνατισμένοι, ορισμένοι με νωπά ακόμη τραύματα από τις μάχες.

Ανάμεσά τους υπάρχουν έφηβοι ακόμη και παιδιά 12 ετών από ευρωπαϊκές χώρες που εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις οικογένειές τους για να γίνουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτοί ζητούν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία, άλλοι ζητούν μια δίκαιη δίκη, χωρίς να λείπουν και αυτοί που προκαλούν ταραχές με σκοπό τη δημιουργία σύγχυσης για να δραπετεύσουν.

Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που εκπροσωπούν το απόλυτο κακό και θα έπρεπε να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καθώς οι πράξεις τους ξεπερνούν ακόμη και τις θηριωδίες των Ες-Ες των Γερμανών.

Ένας Κούρδος αξιωματικός χαρακτήρισε το κέντρο κράτησης ως μια «ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», καθώς δεν υπάρχουν σχέδια από τη διεθνή κοινότητα μετακίνησης των κρατουμένων ή προσαγωγής τους σε δίκη.
ν

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας του μυστικού κέντρου κράτησης των τζιχαντιστών του ISIS. Image: ITV. Πηγή: Supplied
ν

Από το χάος και τη σύγχυση που έσπειρε ο Ντόναλντ Τραμπ ικανοποιώντας το αίτημα της Τουρκίας για εισβολή στο συριακό έδαφος, προδίδοντας μάλιστα τους συμμάχους του, τους Κούρδους που τον βοήθησαν στην εξόντωση του ISIS, υπάρχουν φόβοι ότι ο νέος πόλεμος θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση του Ισλαμικού Κράτους, αυτής της χαλιφατικής παραφυάδας της Αλ Κάιντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δύση.
ν

Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΡΑΜΠ

Η απροσδόκητη απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόνλαντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και να αφήσει τους Τούρκους να εισβάλλουν σε ένα ξένο κράτος και να προσαρτήσουν στην Τουρκία συριακά εδάφη μιας έκτασης 500 χλμ. μήκους επί 35 χλμ. βάθους, που φτάνει έως το Ιράκ, μπορεί να έγινε από τον Αμερικανό πρόεδρο για να σπείρει θύελλα ώστε να απομακρύνει από πάνω του την προσοχή για το σκάνδαλο της Ουκρανίας, άνοιξε όμως τον ασκό του Αιόλου, με άγνωστες ακόμη συνέπειες για τη Μέση Ανατολή.

Η παρανοϊκή απόφασή του θα έχει πολλές και αντίθετες προς τα αμερικανικά συμφέροντα συνέπειες:

1) Οι Κούρδοι, που έως χτες ήταν πιστοί σύμμαχοι της Δύσης και των Αμερικανών, αλλά και των Ισραηλινών, μένουν εκτεθειμένοι, ως πρόβατα επί σφαγή, απέναντι στους κατακτητές Τούρκους που θέλουν να τους εξοντώσουν.

Η προδοσία του Τραμπ θα τους αναγκάσει να καταφύγουν στη Δαμασκό και να ζητήσουν προστασία από τη Ρωσία και το Ιράν.

2) Εφόσον οι Τούρκοι απελευθερώσουν, όπως σκοπεύουν να κάνουν, τους τζιχαντιστές του ISIS και επανιδρύσουν το Ισλαμικό Κράτος, οι πετρελαϊκές πηγές της Βόρειας Συρίας και του Ιράκ θα περάσουν στα χέρια των Τούρκων, του ISIS και του Ιράν – κάτι που φυσικά δεν επιθυμούν ούτε οι Αμερικανοί, ούτε το Ισραήλ ούτε οι χώρες της Ευρώπης.

3) Οι ίδιοι οι Αμερικανοί αυτοκτονούν, καθώς το χαλιφάτο του ISIS στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όπου βρίσκονται τα πετρέλαια της Μοσούλης και του Κιρκούκ θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS άρα υπό τον έλεγχο του Ιράν.

4) Επιτρέποντας οι Αμερικανοί την δημιουργία από την Τουρκία ενός νέου κράτους κάτω από την επιρροή του Ιράν, βάλλουν ευθέως κατά του Ισραήλ, το οποίο είχε συμμάχους τους Κούρδους που ως φιλική δύναμη αποτελούσαν το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ.
ν

Στον χάρτη, με κόκκινο χρώμα κάτω από τα άρματα μάχης, σημειώνεται η «ζώνη ασφαλείας» που θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία, στην οποία οι Αμερικανοί έχουν υποσχεθεί έναν αγωγό (κόκκινη γραμμή) που θα μεταφέρει τα πετρέλαια της Μοσούλης και του Κιρκούκ από το Ιράκ στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Image: News Media
ν

5) Οι Αμερικανοί, στην προσπάθεια να κρατήσουν την Τουρκία σύμμαχό τους, της έχουν υποσχεθεί την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει, μέσω Τουρκίας, το ιρακινό πετρέλαιο στη Μεσόγειο. Επειδή ο αγωγός πρέπει να περάσει μέσα από τα εδάφη που κατέχουν σήμερα οι Κούρδοι, οι Αμερικανοί επέτρεψαν στην Τουρκία να εισβάλλει στη Συρία και να τους εξοντώσει, «καθαρίζοντας» το έδαφος – να κάνουν δηλαδή εθνοκάθαρση, κάτι στο οποίο οι Τούρκοι είναι ειδικοί.

Αν τώρα τα εδάφη που κατέχουν σήμερα οι Κούρδοι προσαρτηθούν από την Τουρκία ή αν θα περάσουν στον έλεγχο του ISIS είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

6) Σε κάθε περίπτωση, οι Αμερικανοί εγκληματούν. Εξοντώνουν έναν ιστορικό λαό, όπως οι Κούρδοι, και επιβραβεύουν μια κατακτητική χώρα, όπως είναι η Τουρκία, η οποία αρπάζει εδάφη από άλλα κράτη, κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου. Πρώτα άρπαξε μέρος της Κύπρου, τώρα αρπάζει από τη Συρία. Με τις ευλογίες των Αμερικανών και στις δύο περιπτώσεις. Η «μεγάλη δημοκρατική χώρα», οι Ηνωμένες Πολιτείες, τελικά δεν είναι και τόσο δημοκρατική.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η σιωπή τόσο της Ρωσίας, που υποστηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας, από την οποία οι Τούρκοι αποσπούν εδάφη, όσο και του Ισραήλ που κινδυνεύει να μείνει μόνο του, καθώς η μόνη σύμμαχος δύναμη των Ισραηλινών στην περιοχή είναι οι Κούρδοι που κινδυνεύουν να αφανιστούν από τον Ερντογάν με την άδεια του Τραμπ.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι εξαιρετικά σύνθετα και κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσουν, αφού δυστυχώς βρίσκονται στα χέρια δύο παραφρόνων.

Ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι παράφρονας, φαίνεται από το γεγονός ότι θέλει να κατακτήσει όλο τον κόσμο, από την Λιβύη έως την Ινδία και το Κασμίρ, και από την Ουγγαρία έως τη Σομαλία και την Αραβική Χερσόνησο, και ακόμη παραπέρα.

Ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι παράφρονας, εκτός από τις πράξεις του, φαίνεται και από τα αλλοπρόσαλλα tweets αυτών των ημερών. Σε άλλα αναφέρεται στον Ερντογάν ως καλό φίλο και στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ, σε άλλα απειλεί ότι θα καταστρέψει οικονομικά την Τουρκία, ενώ σε άλλα του απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο για να κουβεντιάσουν μαζί το μέλλον του κόσμου!
ν

Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο ένας κυκλοθυμικός και απρόβλεπτος, ο άλλος πολεμοχαρής. Και οι δύο μαζί κάνουν κακό στην ανθρωπότητα. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Οι φόβοι που εκφράζονται αφορούν την αναγέννηση του Ισλαμικού Κράτους μέσα από το χάος της σύγκρουσης της Τουρκίας με τους Κούρδους. Όπως δήλωσε στο NBC ο στρατηγός Mazloum Kobani Abdi των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, η φύλαξη των τζιχαντιστών έρχεται τώρα σε «δεύτερη μοίρα», καθώς οι Κούρδοι μαχητές που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη των εγκαταστάσεων κράτησης μετακινούνται προς τα σύνορα για να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους αποκρούοντας τον τουρκικό στρατό.

Έτσι, στρατόπεδα φύλαξης των τζιχαντιστών, όπως το Camp Bucca στο Ιράκ, θα μείνουν τελείως αφύλακτα, αφού έφυγαν οι Αμερικανοί και τώρα φεύγουν και οι Κούρδοι. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τις ολέθριες συνέπειες της παρανοϊκής απόφασης Τραμπ.
ν

Ένας δημοσιογράφος του ITV μιλάει με τζιχαντιστές σε έναν από τους χώρους κράτησης. Image: ITV. Πηγή: Supplied
ν

Οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν τους Κούρδους συμμάχους τους. Image: AFP / Delil Souleiman. Πηγή: Supplied
ν

Όπως δήλωσε ο Κούρδος υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Abdulkarim Omar: «Η μάχη εναντίον του ISIS δεν έχει τελειώσει».

«Υπάρχουν εκατοντάδες πυρήνες τρομοκρατών εν υπνώσει στις πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές που θα τεθούν σε δράση καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον εκεί στρατιώτες δικοί μας ή των Δυτικών».

«Οι φρουροί είναι ελάχιστοι και μέσα στην αναστάτωση που θα δημιουργηθεί αυτοί οι εγκληματίες θα δραπετεύσουν».

Ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα κράτησης βρίσκεται στο Αλ Χολ στα ΒΑ σύνορα με το Ιράκ και κοντά στο σημείο εισβολής των Τούρκων.

Εκεί βρίσκονται 3.000 οικογένειες των τζιχαντιστών του ISIS, μεταξύ των 70.000 κατοίκων της πόλης. «Είναι μια ωρολογιακή βόμβα», δήλωσε εκπρόσωπος της κουρδικής διοίκησης στη βορειοανατολική Συρία.

Οι χιλιάδες «νύφες» των τζιχαντιστών που ζουν στους καταυλισμούς Αλ Χολ και Ροτζ, στη βορειοανατολική Συρία, είναι εξίσου επικίνδυνες με τους χιλιάδες μαχητές του ISIS που φυλάσσονται στα κέντρα κράτησης των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF).

Καθημερινά γίνονται δολοφονίες και μαχαιρώματα φρουρών στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν.

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να προσεγγίζουν οι τζιχαντιστές τους φρουρούς και να τους προσφέρουν πολλά χρήματα, το οποία κανείς δεν γνωρίζει από πού προέρχονται, με σκοπό να αφήσουν ελεύθερους τους ίδιους και τις «νύφες» του ISIS.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, «το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει μια συντονισμένη επιχείρηση απελευθέρωσης όλων των μελών του από τα κέντρα κράτησης. Σαν αποτέλεσμα εφαρμογής αυτού του σχεδίου, ορισμένοι κρατούμενοι και «νύφες» του ISIS έχουν ελευθερωθεί.

Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει αναγέννηση του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο οι αναλυτές φοβούνται ότι –ακόμη κι αν η Τουρκία λέει την αλήθεια– αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακούσια.

«Η Τουρκία μπορεί να μην σκοπεύει να απελευθερώσει τους τζιχαντιστές, αυτό όμως θα μπορούσε να συμβεί ακούσια ως αποτέλεσμα των πολεμικών συγκρούσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός του πολέμου στη Συρία Samuel Ramani.

Στο βίντεο που ακολουθεί, υποστηρικτές των Κούρδων διαμαρτύρονται έξω από τον Λευκό Οίκο για την προδοτική στάση του Τραμπ και της αμερικανικής διοίκησης.
ν

Kurdistan Supporters Protest Trump-Authorized Turkish Invasion of Syria | News2Share
ν

ν

Το επόμενο βίντεο δείχνει Κούρδους βετεράνους που αγωνίστηκαν στο πλευρό των Αμερικανών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, να διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη από τους συμμάχους τους την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στη συριακή κουρδική πόλη Qamishli.

Βαδίζοντας από το κέντρο της πόλης προς τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, κρατούσαν πανό με συνθήματα που καταδίκαζαν την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία.

Δυστυχώς όμως ο ΟΗΕ είναι ένας άβουλος οργανισμός, παίγνιο στα χέρια των ισχυρών, ανίκανος να πάρει ή να επιβάλλει αποφάσεις στο όνομα του δικαίου. Παρακολουθεί απαθής τα γεγονότα, συστήνοντας απλώς ψυχραιμία και στις δύο πλευρές, εξισώνοντας τον φονιά με το θύμα, ενώ επιτρέπει στην Τουρκία, μια κατακτητική χώρα, να κατέχει εδώ και πολλά χρόνια σημαντικό τμήμα της Κύπρου, και τώρα να εισβάλλει στη Συρία για να καταλάβει και να προσαρτήσει επίσης ένα σημαντικό τμήμα της.
ν

Kurdish Veterans Protest Turkish Offensive in Syria | VOA News
ν

ν

 


Translate this post