Αμαζόνιος: Δύο νεκροί στη Βολιβία στη μάχη με τις τεράστιες φωτιές (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Αμαζόνιος φλέγεται επί δύο μήνες, χωρίς κανείς από τους σε σύγχυση ευρισκόμενους ηγέτες να μπορεί να τον σώσει.

Ένας πυροσβέστης σβήνει μια φωτιά στο δάσος κοντά στο Porto Velho της Βραζιλίας. Η περιοχή του Αμαζονίου σε όλη τη Νότια Αμερική έχει υποστεί τις χειρότερες καταστροφές εδώ και δεκαετίες. Image: EPA. Πηγή: Supplied

ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου το οποίο εκτείνεται στη Βολιβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Έβο Μοράλες χθες Δευτέρα.

Οι πυρκαγιές, που μαίνονται επί δύο μήνες, έχουν απανθρακώσει περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βοσκοτόπων, τόνισε ο πρόεδρος Μοράλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θύματα, ένας εθελοντής κι ένας πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική περιφέρεια Κοτσαμπάμπα και στη δυτική περιφέρεια Λα Πας.

Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης Χόρχε Ινοχόσα Βέλα, 22 ετών, έχασε τη ζωή του, κατά τα φαινόμενα, πέφτοντας από ύψος στο εθνικό πάρκο Τουνάρι, στην περιοχή Σακάβα, στην Κοτσαμπάμπα. Ο νεαρός είχε κηρυχθεί αγνοούμενος το Σάββατο και το πτώμα του βρέθηκε την Κυριακή, με εγκαύματα.

Ο πυροσβέστης Λούσιο Μαμάνι επίσης έχασε τη ζωή του εξαιτίας πτώσης. Έπεσε σε χαράδρα από ύψος 300 μέτρων στο Κοροΐκο δε λα Πας.

Περίπου 4.000 πυροσβέστες και εθελοντές συμμετέχουν στον αγώνα για να κατασβηστούν οι πυρκαγιές στη Βολιβία τον τελευταίο μήνα, με τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι μίσθωσε αεροσκάφος Boeing 747 Supertanker για να συμβάλλει στις προσπάθειες πυρόσβεσης από αέρος. Έχει επίσης κινητοποιήσει πέντε ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη.

Κάθε χρόνο ο πνεύμονας της Γης θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους από αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το τροπικό δάσος σε αγροκτήματα. Αυτή τη φορά όμως οι φωτιές μεταδόθηκαν και στα γειτονικά με τη Βραζιλία κράτη.

Σύμμαχό τους στην καταστροφή έχουν τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, ένα από τα χειρότερα ήδη ηγετών στον κόσμο, ο οποίος έχει παραδώσει το τροπικό δάσος βορά στην αδηφαγία των αμερικανικών πολυεθνικών και των γαιοκτημόνων.
ν

How Jair Bolsonaro Emboldened Brazilian Agribusiness to Torch the Amazon & Attack Indigenous People | Democracy Now!
ν

ν

 


Translate this post