Μπαχάμες: Στους 2.500 οι αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ντόριαν (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  | Ενημ. 11 Σεπτ. 20:54

Youmagazine Newsroom

 

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι ο επίσημος κατάλογος των αγνοουμένων στις Μπαχάμες ανήλθε σε 2.500 άτομα, μετά τον χειρότερο τυφώνα στην ιστορία των νησιών.

Μέλη των σωστικών συνεργείων μεταφέρουν ένα σώμα εν μέσω των ερειπίων που άφησε πίσω του ο Ντόριαν. Πηγή: Reuters / L. Elliott

ν

ΣΤΟΥΣ 2.500 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (NEMA), μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες. Επισημαίνεται πάντως ότι στον αριθμό αυτόν ενδέχεται να περιλαμβάνονται και άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε διάφορα καταφύγια στα νησιά.

«Ο κατάλογος αυτός δεν έχει ελεγχθεί με βάση τα αρχεία εκείνων που μένουν σε καταφύγια ή που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Η διαδικασία σύγκρισης των βάσεων δεδομένων είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγόντων, Καρλ Σμιθ.

Χιλιάδες άνθρωποι ζουν τις τελευταίες ημέρες σε πρόχειρα στημένους καταυλισμούς στα νησιά των Μπαχαμών. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μόνο 50 ανθρώπων, όμως οι αρχές προειδοποιούν ότι ο απολογισμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά.

Ο Ντόριαν πέρασε από τις Μπαχάμες την περασμένη εβδομάδα και ήταν ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ την Καραϊβική.

Ο Σμιθ είπε ότι περίπου 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και στάλθηκαν στο Νιου Πρόβιντενς. Έχει μειωθεί πάντως σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν από τις αρχές να τους απομακρύνουν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πτήσεις αεροσκαφών από το νησί Αμπάκο έχουν ξαναρχίσει σε περιορισμένο όμως αριθμό.
ν

Hurricane Dorian batters Bahamas with severe flash floods and ferocious wind | Guardian News
ν

ν

Hurricane Dorian: Survivors in Bahamas search rubble for what’s left | Global News
ν

ν

 


Translate this post