Έρχεται νέα οικονομική κρίση στο τέλος του 2020 (vid)

Κατηγορία NEWS, Προβλέψεις-Προφητείες, Opinion

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  | Ενημ. 16:23

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο μελλοντολόγος που πρόβλεψε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, κάνει μια ακόμη «τρελή» πρόβλεψη για την επόμενη δεκαετία.

Ο δρ. Ρίτσαρντ Χέιμς προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα μπορεί να βιώσει μια νέα οικονομική ύφεση στο τέλος του 2020. Image: Supplied

ν

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που προέβλεψε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και την παγκόσμια οικονομική κρίση από τα μέσα του 2007 έως τις αρχές του 2009, κάνει μερικές ακόμη «τρελές» προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο το 2020.

Στο τέλος αυτού του έτους θα ξεσπάσει μια νέα παγκόσμια οινομική κρίση.

Οι τιμές των ακινήτων θα σημειώσουν νέα πτώση.

Το Facebook θα πάρει την κατιούσα και θα πεθάνει μέσα σε μια δεκαετία.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ένας δημοφιλής ηγέτης θα δολοφονηθεί, με τη χρήση ενός αυτόνομου οπλισμένου drone, κάτι που θα προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προβλέψεις του μελλοντολόγου δρα Ρίτσαρντ Χέιμς (Dr Richard Hames), ο οποίος προέβλεψε σωστά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους πύργους και την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 – τα δύο μεγαλύτερα διεθνή γεγονότα των τελευταίων δύο δεκαετιών.
ν

Ο μελλοντολόγος δρ. Ρίτσαρντ Χέιμς. Image: Supplied
ν

«Η πιο τρελή πρόβλεψή μου είναι ότι μέσα στη δεκαετία θα δούμε μια σχεδόν επαναστατική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την πολιτική, τις κοινωνικές επιχειρήσεις και την οικονομία», δήλωσε ο δρ. Χέιμς επικαλούμενος την κλιματική αλλαγή και το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών ως τους βασικούς καταλύτες.

«Οι κυβερνήσεις θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν ένα ανώτατο όριο στον προσωπικό πλούτο, αμφισβητώντας έτσι στην πράξη το καπιταλιστικό πλαίσιο. Θα μετακινήσουμε τη σκέψη μας από την ανάπτυξη με κάθε κόστος στο πώς η ανθρωπότητα μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς ανάπτυξη ή ακόμη και με αρνητική ανάπτυξη. Οι οικονομολόγοι θα πουν ότι αυτό είναι αδύνατο, αλλά δεν είναι αν κοιτάξετε περισσότερα πράγματα και όχι μόνο την οικονομία».

Οι πρώτες χώρες που θα κάνουν αυτό το αποφασιστικό βήμα θα είναι οι σκανδιναβικές. Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν με πιο αργό ρυθμό που θα μπορούσε να πάρει και μια δεκαετία έως το 2030.

«Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε, ο οποίος κατευθύνεται από το κέρδος και την απληστία», λέει ο δρ. Ρίτσαρντ Χέιμς.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα».

«Η οικονομική κρίση δεν άλλαξε σε τίποτα τη συμπεριφορά μας. Συνεχίζουμε να σκεπτόμαστε το ίδιο, γι’ αυτό και τα πράγματα καθημερινά χειροτερεύουν.

»Όλα δείχνουν ότι στα τέλη του 2020 θα ξεσπάσει μια νέα οικονομική κρίση, γιατί ο δρόμος που ακολουθούμε βγάζει σε αδιέξοδο».
ν

Ο δρ. Ρίτσαρντ Χέιμς θεωρεί βέβαιη την επανεκλογή Τραμπ εξαιτίας του ότι οι Δημοκρατικοί είναι σε σύγχυση και ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Image: Supplied
ν

Ο δρ. Ρίτσαρντ Χέιμς πιστεύει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από την προηγούμενη οικονομική ύφεση. Έτσι, συνεχίζει να κυκλοφορεί πλεονάζον χρήμα, η φούσκα των ακινήτων επανακάμπτει, ενώ ο πλανήτης είναι γεμάτος από επιχειρήσεις κουφάρια, τράπεζες κουφάρια, ακόμη και κράτη κουφάρια.

Οι ίδιες συνθήκες επικρατούσαν και πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης το 2008.

Όσον αφορά την επανεκλογή Τραμπ, ο δρ. Ρίτσαρντ Χέιμς τη θεωρεί βέβαιη, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και τσακώνονται μεταξύ τους.
ν

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Τα κρυπτονομίσματα δεν θα εξαφανιστούν. Θα υπάρξει όμως μετατόπιση από τα πολλά κρυπτονομίσματα που κυκλοφορούν σήμερα προς τα κορυφαία της αγοράς, όπως το Bitcoin. Ωστόσο, οι αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps), θα είναι το επόμενο μεγάλο κύμα που θα διαταράξει τα μονοπώλια κεντρικών πλατφορμών όπως η Google, το Facebook και η Amazon.

Η νέα συντηρητική ηγεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αναζητήσει έναν ριζοσπαστικό νεοφιλελεύθερο παράδεισο και θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει το Brexit αυτό το φθινόπωρο. Εάν αποτύχει, θα αναγκαστεί να προκηρύξει νέο δημοψήφισμα το 2020. Εάν συμβεί αυτό, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν εξαρτάται από δύο παράγοντες. Ο ένας αφορά τον Τζον Μπόλτον, κατά πόσον είναι τόσο αδίστακτος ώστε να επιτρέψει μια λανθασμένη επίθεση κατά των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων, και ο άλλος τον Νετανιάχου, κατά πόσον θα παρασύρει τον Τραμπ σε έναν αποτυχημένο πόλεμο προκειμένου το Ιράν να μην αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ.

Μέχρι το 2023 το Facebook θα μετονομαστεί σε Instagram. Μέχρι το 2028 θα έχει ξεχαστεί. Το Facebook δεν μπορεί να σταματήσει την καθοδική πορεία του.

Το μέλλον των αστικών μεταφορών είναι τα κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και όχι τα ηλεκτρικά οχήματα. Μέχρι το 2030, το 80% των δημόσιων συγκοινωνιών στις πόλεις να τροφοδοτείται με υδρογόνο.

Μέχρι το 2025 οι πολιτικοί θα συνειδητοποιήσουν ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα, όσο η λειψυδρία και η ερημοποίηση της γης. Αυτά είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικά. Η έλλειψη πόσιμου νερού θα είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για τις περιβαλλοντικές κρίσεις του 21ου αιώνα.

Η πρώτη χώρα που θα κατασκευάσει εμπορικά βιώσιμους αντιδραστήρες τετηγμένου άλατος ή θείου, χρησιμοποιώντας τα αναλωμένα καύσιμα που παράγονται σήμερα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα ανταμειφθεί με μια τεράστια εταιρεία με παγκόσμια ακτίνα δράσης.
ν

DEUTSCHE BANK COLLAPSE HAS BEGUN!
ν

ν

 


Translate this post