Economist: Ασέβεια Τσίπρα οι διακοπές στο κότερο με 102 νεκρούς στο Μάτι

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Πώς σχολιάζει ο Economist τις διακοπές Τσίπρα στο κότερο, λίγες εβδομάδες μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

«Νάτος! Νάτος! Ο Τσίπρας ο σκαφάτος!» Ο Τσίπρας κατάντησε περίγελως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πηγή: News Media

ν

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ του πρωθυπουργού μετά την καταστροφή με τους 102 νεκρούς στο Μάτι και οι διακοπές με τον Παύλο Πολάκη στην Κρήτη, καθώς η επίθεση κατά του ανάπηρου υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, συμβάλλουν στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, οι οποίες θα αποτελέσουν μια… δοκιμαστική διαδικασία εν όψει των βουλευτικών εκλογών που έπονται, σημειώνει σε άρθρο του ο Economist.
Ο Τσίπρας έχει ανάγκη τον Παύλο Πολάκη, επειδή βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, την οποία του χορηγεί ο τελευταίος, ώστε να μπορεί ως πρωθυπουργός να αντεπεξέρχεται στα καθήκοντά του
ν

«Ο Τσίπρας πλέει μέσα στην καταιγίδα των social media στην Ελλάδα». (Economist)
ν

«Ο Τσίπρας πλέει μέσα στην καταιγίδα των social media στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το οικονομικό περιοδικό, τονίζοντας πόσο έχει αλλάξει το σκηνικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος προσπαθεί να κάνει την ανατροπή με δέσμη μέτρων και παροχών προς τους πολίτες.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για τα “αριστερά” του διαπιστευτήρια, καθώς πραγματοποιεί εκστρατεία για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαΐου, οι οποίες θεωρούνται ευρέως ως δοκιμαστική περίοδος για τις γενικές εκλογές στην Ελλάδα που αναμένονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Στις ομιλίες του, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αποστασιοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη διεφθαρμένη ελίτ, την οποία κατηγορεί ότι βύθισε τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου κρίση», γράφει ο Economist.
«Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, ο κ. Τσίπρας “τ’ άκουσε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες του από το πολυτελές σκάφος Αθηναίου μεγιστάνα τον περασμένο Αύγουστο έκαναν τον γύρο των ελληνικών ιστοσελίδων. Οι απροσδόκητες διακοπές του θεωρήθηκαν επίσης ασέβεια στη μνήμη των 102 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφική πυρκαγιά έναν μήνα νωρίτερα», σχολιάζει ο Economist, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με έρευνες πολλοί από τους θανάτους θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί.   
«Σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο κ. Τσίπρας χάνει την επαφή με τους ψηφοφόρους. Πρόσφατα πέρασε μια εβδομάδα διακοπών στην Κρήτη με τον υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Πολλοί Έλληνες συγκλονίστηκαν όταν ο κ. Πολάκης ήρθε σε αντιπαράθεση με έναν νεαρό ψυχίατρο, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, για τη χρήση διαδικασιών που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες, προκειμένου να βρουν εργασία σε κρατικό νοσοκομείο. Ο Πολάκης αγνόησε τις προτροπές να ζητήσει συγγνώμη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέζησε με τις ψήφους δεξιών και ανεξάρτητων βουλευτών. Βοήθησε επίσης ότι ανακοίνωσε προεκλογικό οικονομικό πακέτο αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Η εφάπαξ πληρωμή στους συνταξιούχους θα κοστίσει 800 εκατ. ευρώ, ενώ μια τεράστια μείωση 11% στο φόρο προστιθέμενης αξίας, από 24% σε 13%, σε τρόφιμα και ποτά σε καφετέριες και εστιατόρια θα μειώσει τα έσοδα κατά περίπου  600 εκατ. ευρώ. Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη αναβάλει τη δέσμευση προς τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ να μειώσει το αφορολόγητο όριο εισοδήματος», υπογραμμίζει το βρετανικό περιοδικό.
Τέλος, ο Economist αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις και στο προβάδισμα της ΝΔ, το οποίο όμως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μειώνεται από 8-9 μονάδες σε 6-7. «Οι ψηφοφόροι δεν είναι ευχαριστημένοι από τις διακοπές του κ. Τσίπρα, φαίνεται όμως ότι το κλίμα καλυτερεύει μετά τις φορολογικές ελαφρύνσεις», σχολιάζει με νόημα το δημοσίευμα.
ν

 


Translate this post