Η Βενεζουέλα βυθίζεται στο χάος και τη βία (vid)

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει θωρακισμένα αυτοκίνητα της φρουράς του Νίκολας Μαδούρο να πέφτουν πάνω σε διαδηλωτές και να τους παρασύρουν.

Η στιγμή που το θωρακισμένο όχημα της Εθνοφρουράς πέφτει πάνω στους διαδηλωτές με φανερή πρόθεση να τους παρασύρει στο θάνατο. Πηγή: YouTube

ν

ΣΤΟΥΣ 52 ανέρχονται οι τραυματίες από τις σημερινές συγκρούσεις στο Καράκας, με θωρακισμένα οχήματα της φρουράς του δικτάτορα Νίκολας Μαδούρο να πέφτουν πάνω σε διαδηλωτές με φανερή πρόσθεση να τους σκοτώσουν.
Η πτώση του καθεστώτος Μαδούρο έχει αρχίσει εδώ και καιρό, αλλά ο δικτάτορας και η συμμορία του εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα, μέχρι να βγάλουν έξω από αυτήν όλα τα αποθέματα χρυσού, ώστε όταν την εγκαταλείψουν να μπορούν να διάγουν πολυτελή και άνετη ζωή.
Τον δικτάτορα Μαδούρο, που έχει αφήσει πεινασμένο το λαό του και κλέβει τον χρυσό της χώρας του, υποστηρίζουν «δημοκρατικές» και «ελεύθερες» χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα και η Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας, υποσχόμενη να παραχωρήσει άσυλο στον Μαδούρο όταν τον εκδιώξουν από τη χώρα.
Η Κίνα από την πλευρά της εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια της Βενεζουέλας, ενώ η Κούβα και η Ελλάδα στηρίζουν το καθεστώς Μαδούρο από… ιδεολογία!
Είναι όμως νομοτελειακό οι τύραννοι και οι δικτάτορες να γκρεμίζονται από το θρόνο τους.
Σήμερα βγήκαν στους δρόμους υποστηρικτές του 35χρονου ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουάιδο, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της Βενεζουέλας, αλλά και ο στρατός.
ν

Νεαρή διαδηλώτρια «επιστρέφει» ένα δακρυγόνο κατά τις σημερινές συγκρούσεις με τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς Μαδούρο. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Όχημα της Μπολιβαριανής Εθνοφρουράς που υποστηρίζει το καθεστώς του Νίκολας Μαδούρο ρίχενι νερό στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στο Καράκας. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένα από τα θωρακισμένα οχήματα της εθνοφρουράς πέφτει πάνω σε διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη στρατιωτική βάση στο Καράκας, όπου είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο Γουάιδο.
Στον αυτοκινητόδρομο, απέναντι από τη βάση Λα Καρλότα, βρίσκονταν τρία τεθωρακισμένα οχήματα, απέναντι στους εκατοντάδες διαδηλωτές, και πίσω από τα οχήματα μια σειρά στρατιωτών.
Ένα όχημα εκτόξευε νερό στους διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν γύρω του. Κάποια στιγμή, το τεθωρακισμένο επιτάχυνε, έπεσε πάνω σε διαδηλωτές και σταμάτησε. Ένα άλλο όμως, θωρακισμένο όχημα έπεσε απευθείας πάνω στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς.
ν

Βενεζουέλα: Όχημα της Εθνοφρουράς πάφτει πάνω σε διαδηλωτές

ν

ν

Αν δεν φύγει ο Μαδούρο, η Βενεζουέλα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς ο ηγέτης της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γουάδο, τον οποίο υποστηρίζουν πάνω από σαράντα χώρες, έχει πάρει με το μέρος του σημαντικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας και έχει εγκατασταθεί στην αεροπορική βάση Καρλότα έξω από το Καράκας.
ν

Στρατιώτες που εγκατέλειψαν τον Μαδούρο ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουάιδο. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Ο Γκουαϊδό ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο ανήγγειλε την τελική φάση της «Επιχείρησης Ελευθερία» για την απομάκρυνση του αριστερού δικτάτορα Μαδούρο.
«Η τελική πράξη του τέλους του σφετερισμού της εξουσίας ξεκίνησε σήμερα», είπε. «Σήμερα, γενναίοι στρατιώτες, γενναίοι πατριώτες, γενναίοι άνδρες προσηλωμένοι στο Σύνταγμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».
«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο Μαδούρο δεν απολαμβάνει πλέον της στήριξης του στρατού, αν και έχει σπείρει παντού τον φόβο, την αναστάτωση, την ανασφάλεια. Ό,τι κι αν γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε», υπογράμμισε Γουάιδο.
Σήμερα μαζί με τους διαδηλωτές ήταν και στρατιώτες, που δήλωσαν την αφοσίωσή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης φορώντας μπλε μαντήλια.
Ο σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Τζον Μπόλτον, δήλωσε ότι «στρατιώτες της Βενεζουέλας έχουν μια επιλογή να κάνουν: να υιοθετήσουν τη δημοκρατία ή να αντιμετωπίσουν περισσότερη ταλαιπωρία και απομόνωση».
ν

Αντικυβερνητικοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από πολίτες, έτοιμοι να βάλλουν κατά των πιστών στον δικτάτορα στρατευμάτων, έξω από την αεροπορική βάση Καρλότα. (Τρίτη, 30 Απριλίου 2019). Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Ο λαός έχει ξεσηκωθεί κατά του δικτάτορα Μαδούρο και είναι έτοιμος να πολεμήσει στο πλευρό των επαναστατημένων στρατιωτών. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Ένας διαδηλωτής της αντιπολίτευσης περνά κοντά από ένα λεωφορείο που έχει τυλιχτεί στις φλόγες κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκρούσεων με στρατιώτες πιστούς στο καθεστώς Μαδούρο. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post