Τραγικό: Στη Βενεζουέλα πεθαίνουν από την πείνα (vid)

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η φωτογραφία μιας αποστεωμένης μάνας που μεταφέρει το νεκρό παιδί της γίνεται διεθνές σύμβολο, της τραγωδίας στη Βενεζουέλα, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν στη λεηλατημένη αυτή χώρα.

Αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία από τη Βενεζουέλα δείχνει ένα σοβαρά υποσιτισμένο κορίτσι ηλικίας 19 ετών να πεθαίνει στα χέρια της μητέρας της, όταν οι γιατροί τους έδιωξαν από το νοσοκομείο εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στις 8 Μαρτίου. Πηγή: @Heberlizeth/Twitter

ν

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στη Βενεζουέλα χειροτερεύει διαρκώς. Όχι μόνο εκατομμύρια κάτοικοι λιμοκτονούν και απελπισμένοι βγαίνουν έξω να ψάξουν στα σκουπίδια, αλλά η πρόσφατη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος άφησε μεγάλο μέρος της χώρας στο σκοτάδι τις τελευταίες πέντε ημέρες – το χειρότερο συμβάν στην ιστορία του έθνους.
Μια συγκλονιστική φωτογραφία που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι ένα σοβαρά υποσιτισμένο κορίτσι ηλικίας 19 ετών να πεθαίνει στα χέρια της μητέρας της, όταν οι γιατροί τους έδιωξαν από το νοσοκομείο εξαιτίας του μπλακάουτ.
Η τραγική μητέρα, η Elizabeth Diaz, αναγκάστηκε να μεταφέρει το άψυχο σώμα της κόρης της, το οποίο ζύγισε μόλις 10 κιλά, σε ένα νεκροτομείο.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, η μητέρα επισκέφθηκε ένα τοπικό Διαγνωστικό Κέντρο στη Βαλένσια, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας, το βράδυ του Σαββάτου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι γιατροί τη συμβούλευσαν να πάρει την κόρη της, η οποία υπέφερε από εγκεφαλική παράλυση λόγω του χρόνιου υποσιτισμού, σε ένα άλλο ιατρικό κέντρο όπου τη διαβεβαίωσαν ότι θα είχε καλύτερη μεταχείριση.
Αλλά η κοπέλα πέθανε στην αγκαλιά της λίγο μετά την άφιξή τους εκεί.
ν

Πηγή: @Heberlizeth/Twitter

ν

ν

Αυτή είναι μια μόνο από τις εκατοντάδες τραγωδίες που συμβαίνουν καθημερινά στην πολύπαθη αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής, της οποίας το πετρέλαιο, τον χρυσό και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές (καφέ και κακάο) εκμεταλλεύονται η Κίνα και η Ρωσία, έχοντας εγκαθιδρύσει με τη δικτατορική κυβέρνηση Μαδούρο και την ντόπια ολιγαρχία ένα είδος νεοαποικιοκρατίας, που πίνει –στην κυριολεξία– το αίμα του λαού.
Αλλά δεν είναι μόνο η Κίνα και η Ρωσία. Όπως αναφέρει το BBC, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στο καθεστώς Μαδούρο και αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο τον Γουάιδο, οι αμερικανικές εταιρείες εξακολουθούν να αγοράζουν περίπου 500.000 βαρέλια ημερησίως από τη Βενεζουέλα, πληρώνοντας μάλιστα τοις μετρητοίς, στηρίζοντας έτσι στην πράξη τον Μαδούρο.
Αυτή η ποσότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 41% ​​των συνολικών εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το Associated Press.
Κοντά σ’ αυτούς και η χουντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει τον Μαδούρο για λόγους που παραμένουν ακόμη άγνωστοι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο χάρτης που ακολουθεί, δείχνει ποιες χώρες υποστηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο, που παραμένει πρόεδρος από το 2013 (σημειώνονται με κόκκινο χρώμα) και ποιες τον Χουάν Γουάιδο, τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, που αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου και δεσμεύτηκε να προκηρύξει εκλογές.
ν


ν

Αριστερά: πρώην οδηγός λεωφορείων, ο νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη, το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας για να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Δεξιά: ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γουάιδο έχει αναγνωριστεί από περισσότερες από 50 χώρες. Image: Supplied
ν

Οι κινητοποιήσεις κατά του δικτάτορα Μαδούρο πνίγονται συχνά στο αίμα. Image: Supplied
ν

Στο έλεος των αρπακτικών, ο λαός της Βενεζουέλας ζει ένα ατελείωτο δράμα. Και ενώ η χώρα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και τα όγδοα μεγαλύτερα φυσικού αερίου στον κόσμο, πρόσφατα βυθίστηκε στο σκοτάδι από… έλλειψη πετρελαίου στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας!
Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 80 βρέφη πέθαναν στα νοσοκομεία της χώρας λόγω των διακοπών του ρεύματος.
ν


ν

Το μπλακάουτ έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όλη τη χώρα για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Επίσης, τουλάχιστον 15 ασθενείς με προχωρημένη νεφρική νόσο πέθαναν αφού σταμάτησαν να κάνουν θεραπείες αιμοκάθαρσης στα σκοτεινά νοσοκομεία.
Η συσκότιση ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Μαρτίου, και σε ορισμένες περιοχές συνεχίζεται ακόμη. Εκτός των νοσοκομείων, παραμένουν κλειστές πολλές επιχειρήσεις, ενώ κυκλοφορούν ελάχιστα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο Χουάν Γουάιδο καλεί το λαό σε νέες κινητοποιήσεις: «Δεν υπάρχει κανονικότητα στη Βενεζουέλα και δεν θα επιτρέψουμε οι τραγωδίες να γίνουν ένα συνηθισμένο καθημερινό φαινόμενο».
Παρά το γεγονός ότι είναι επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, ο Γουάιδο δεν έχει πραγματική δύναμη, καθώς ο Μαδούρο έθεσε το 2017 την Εθνοσυνέλευση εκτός νόμου και την αντικατέστησε με μια Συντακτική Συνέλευση, που αποτελείται κατά 100% από υποστηρικτές του.

ν
Από τον πλούτο στα κουρέλια: η οικονομική κρίση της Βενεζουέλας
ν

ν

 


Translate this post