Δραματική έκκληση Δραγασάκη για τις τράπεζες

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις των Ελλήνων, αν οι τράπεζες χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση λόγω των «κόκκινων δανείων», που φτάνουν τα 85 δισ. ευρώ.

ν

ΔΗΛΩΣΗ βόμβα πριν από λίγο στην Βουλή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σήμανε “κόκκινο” συναγερμό για τις καταθέσεις των Ελλήνων. Ο υπουργός τόνισε πως «οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος».
Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η κατάρρευση των μετοχών των Τραπεζών οι οποίες έχασαν άλλο ένα 13% της αξίας τους μέσα στον Ιανουάριο!
«Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής για να προσθέσει «αν δεν το προσέξουμε μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να ζητήσουν νέα κεφάλαια και μπορεί να κληθεί πάλι να τα βάλει ο Έλληνας φορολογούμενος».
Η δήλωση του υπουργού σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις τράπεζες πυροδοτεί σειρά σεναρίων για την επόμενη ημέρα στο τραπεζικό σύστημα, την ώρα μάλιστα που οι μετοχές στο Χρηματιστήριο πραγματικά καταρρέουν και οι φήμες για πωλητές ξένους που έχουν συμμετοχή και μάλιστα σημαντική να δίνουν και να παίρνουν.
Επί της ουσίας, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, παρά τους διαρκείς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα για τη δήθεν «αλλαγή σελίδας», μετά και την έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο.
Η προοπτική της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν μπορεί να σημαίνει παρά μόνο άσχημες ειδήσεις για τους Έλληνες πολίτες, που θα κληθούν για άλλη μια φορά να «πληρώσουν τα σπασμένα».

ν

ν

 


Translate this post