Επίθεση στο Στρασβούργο: 4 νεκροί, 12 τραυματίες (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 13/12/2018, 22:40  | 16/12/2018, 12:05

Youmagazine Newsroom

 

• Τουλάχιστον 4 νεκροί και 12 τραυματίες από την επίθεση ενόπλου στο Στρασβούργο, κοντά στη Χριστουγεννιάτικη αγορά.
• Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ένα ακόμη θύμα, το πέμπτο, υπέκυψε στα τραύματά του.

Με αίμα βάφτηκε η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου. Πηγή: YouTube

ν

Η ΓΑΛΛΙΚΗ αστυνομία έχει εντοπίσει και παγιδεύσει τον δράστη της επίθεσης η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, στην ανατολική Γαλλία, και άνδρες της ανταλλάσσουν πυρά μαζί του, δήλωσε πριν από λίγο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Είναι άγνωστο αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι τρεις, ότι η αστυνομία τραυμάτισε τον δράστη, ο οποίος όμως διέφυγε κάνοντας πειρατεία σε ένα ταξί.
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 29χρονος με ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες “Fiche S”, των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.
Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Cherif Chekatt, μαροκινής καταγωγής, μετά από εξετάση εικόνων από τις κάμερες ασφαλείας. Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών το 2011 μετά από επίθεση με μαχαίρι σε 16χρονο και η αστυνομία είχε πάει στο σπίτι του νωρίτερα την Τρίτη για να τον συλλάβει για άλλο θέμα, αλλά απουσίαζε.
Η επίθεση έγινε γύρω στις 8:00 το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου και οι κάτοικοι διατάχθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω ενός «σοβαρού συμβάντος ασφαλείας στο κέντρο της πόλης».
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Πρώτες εικόνες από το Στρασβούργο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς. First images from Strasbourg after the shooting incident. Video Credit: @katiachristodoulou /ΚΥΠΕ #breakingnews #strasbourg #france #shootings #emergency #alert

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη euronews greek (@euronews_greek) στις


ν

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι νεκροί και 12 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο δράστης είναι γνωστός στην αστυνομία. Υπάρχει μάλιστα η συγκλονιστική πληροφορία που κυκλοφόρησε από πηγές κοντά στις αρχές, ότι το πρωί της Τρίτης, δηλαδή λίγες ώρες πριν το περιστατικό, η αστυνομία πήγε στο σπίτι του για να τον συλλάβει αλλά δεν τον βρήκε.
ν

Σε κλοιό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπάρχει άγνωστος αριθμός ευρωβουλευτών που έχουν «αποκλειστεί» μέσα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εστιατόρια ή καφετέριες του Στρασβούργου.
Σε πολλές περιπτώσεις η πληροφορία προέρχεται από τους ίδιους μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη euronews greek (@euronews_greek) στις


ν

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο μαροκινής καταγωγής Γάλλος, που τραυματισμένος είχε διαφύγει με ταξί από το σημείο του μακελειού, εντοπίστηκε σε αποθήκη στην περιοχή Meinau, κοντά στη συνοικία Neudorf που ήταν αποκλεισμένη από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου.
Ο Σερίφ Σεκάτ έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Κοντά του βρέθηκαν ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.
Τον τραυματισμένο άντρα εντόπισε αρχικά μια γυναίκα, η οποία τον πλησίασε προκειμένου να τον ρωτήσει αν χρειάζεται βοήθεια. Τότε τον αναγνώρισε και κάλεσε την αστυνομία.
ν

Ο 29χρονος δράστης Σερίφ Σεκάτ. Image: Supplied
ν

Πολλοί λένε ότι η αιματοχυσία στο Στρασβούργο έγινε για να αποσπαστεί η προσοχή των Γάλλων από τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπενζαμίν Γκριβό, δήλωσε πως δεν θα ήταν «λογικό» για τα Κίτρινα Γιλέκα να κατέβουν για πέμπτη φορά στους δρόμους αυτό το Σάββατο.
ν

Τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες στο Στρασβούργο

ν

ν

 


Translate this post