Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στα σύνορα κατά των μεταναστών

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το Πεντάγωνο στέλνει μονάδες στρατού στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να ανακόψουν το καραβάνι των μεταναστών που απειλεί να εισβάλει στη χώρα.

Οι συνοριακοί φρουροί θα ενισχυθούν με στρατεύματα που πήραν εντολή να μετακινηθούν στα σύνορα με το Μεξικό. Image: Supplied

ν

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ στρατιώτες των ΗΠΑ πρόκειται να κατευθυνθούν προς τα νότια σύνορα της χώρας για να ενισχύσουν τους άνδρες της Εσωτερικής Ασφάλειας και της Εθνικής Φρουράς στην αντιμετώπιση των χιλιάδων μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που κατευθύνονται βόρεια με σκοπό να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, αρχικά θα σταλούν στην περιοχή 800 στρατιώτες για να προσφέρουν «υλικοτεχνική υποστήριξη», συμπεριλαμβανομένης της παροχής σκηνών και οχημάτων.
Δεν είναι ακόμα σαφές ποιες μονάδες έχουν επιφορτιστεί με την αποστολή, καθώς οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις αναμένεται από ώρα σε ώρα να υπογράψει την εντολή για την ανάπτυξη των στρατευμάτων, σύμφωνα με τη Washington Post και άλλα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αυτή τη στιγμή στα σύνορα με το Μεξικό υπάρχουν 2.100 άνδρες της Εθνικής Φρουράς που βοηθούν τους άνδρες της Εσωτερικής Ασφάλειας.
ν

Ο «στρατός» των απελπισμένων συνεχίζει απτόητος την πορεία του προς τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Image: Supplied
ν

Το καραβάνι των μεταναστών, που από την Πέμπτη βρίσκεται στο έδαφος του Μεξικού, έχει ακόμη να διανύσει απόσταση 1.500 χλμ. μέχρι το πλησιέστερο σημείο εισόδου στις ΗΠΑ. Το μέγεθός του εκτιμάται ότι είναι περίπου 7.200 άνθρωποι, αλλά πολλοί από αυτούς υποφέρουν από εξάντληση, αφυδάτωση και θερμοπληξία, ενώ σημειώθηκε και ένας θάνατος.
Οι μετανάστες είναι αποφασισμένοι να μπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα πόδια ή κολυμπώντας στα ποτάμια, αλλά δεν θα επιχειρήσουν να μπουν πάνω σε φορτηγά ή λεωφορεία καθώς φοβούνται πως ή θα σκοτωθούν ή θα συλληφθούν.
Η πλειοψηφία αυτών που περπατούν λένε ότι αναζητούν καλύτερη ζωή και ότι θέλουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία στην Ονδούρα, χώρα από όπου προέρχεται ο κύριος όγκος του καραβανιού. Είναι εξαντλημένοι και δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι και αποφασισμένοι.
v

 


Translate this post