Η ανομία βασιλεύει και η αστυνομία συνέλαβε μια κοπέλα που έπαιζε μουσική!

Κατηγορία Ελλάδα, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Στη χώρα όπου βασιλεύει η εγκληματικότητα και η ανομία, η αστυνομία συνέλαβε στη Θεσσαλονίκη μια κοπέλα επειδή έπαιζε μουσική!

«Μπράβο» στην Ελληνική Αστυνομία, που συνέλαβε στη Θεσσαλονίκη ως επικίνδυνη κακοποιό μια μουσικό του δρόμου! Image: Supplied

ν

ΠΑΛΙΑ όποιος ήθελε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα, την περιέγραφε ως «χώρα της συμφοράς και της αγανάκτησης».
Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει μετατραπεί σε… Κολομβία, όπου το έγκλημα και η ανομία βασιλεύουν και μάλιστα με την ανοχή της Αστυνομίας, των πολιτειακών αρχών και της κυβέρνησης.
Απόδειξη είναι η πρόσφατη σύλληψη ενός επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης, μπήκε φυλακή και μετά από εννιά χρόνια αποφυλακίστηκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου!
Πρόκειται για έναν από τους πλέον επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, ο οποίος βαρύνεται με ανθρωποκτονίες, τραυματισμούς αστυνομικών και βιασμούς.
Ο 44χρονος επικίνδυνος κακοποιός συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου .2018, σε γνωστό εστιατόριο της Λεωφόρου Συγγρού. Η σύλληψη, μάλιστα, έγινε την στιγμή που απολάμβανε το φαγητό του, μαζί με τον αδερφό του κι ένα φίλο του, έχοντας πάνω στα πόδια του, οπλισμένο και με σφαίρα στη θαλάμη, ένα πιστόλι έτοιμο να το χρησιμοποιήσει! 
Μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, όπου οι αστυνομικοί αφού του ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία, τον άφησαν ελεύθερο!
Σε αντίθεση με τον Αλβανό κακοποιό, η αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Κυριακής 21 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης μια μουσικό του δρόμου, ως ύποπτη για την τέλεση τριών… εγκλημάτων:
α) της επαιτείας
β) της κατάληψης δημόσιου χώρου, και
γ) της μη απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων για τη μουσική που έπαιζε!
Η κοπέλα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου της έγινε σωματική έρευνα. Πάνω της βρέθηκε το μυθώδες ποσό των… επτά (7) ευρώ και σαράντα (40) λεπτών!
Το ποσό δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα τους αστυνομικούς (είναι φαίνεται ταπεινό μπροστά σε αυτά που διακινούνται στην πόλη από το εμπόριο ναρκωτικών, των όπλων, την πορνεία, το λαθρεμπόριο και την προστασία νυχτερινών κέντρων), οι οποίοι και της το επέστρεψαν.
Πρόσθεσαν όμως στις κατηγορίες και το αδίκημα της φοροδιαφυγής (!) επειδή το ποσό των 7 ευρώ και 40 λεπτών δεν είχε δηλωθεί στην Εφορία.
Αφού, κατά το κοινώς λεγόμενο, «την τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί», και συνέταξαν το κατηγορητήριο, την άφησαν ελεύθερη, με την προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά δεν θα είναι τόσο ελαστικοί μαζί της, αν τολμήσει και εμφανιστεί ξανά στο δρόμο παίζοντας μουσική!
Δεν θα μας φανεί παράξενο αν ποινικοποιηθούν και τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς τα παιδιά που γυρνούν στους δρόμους, τραγουδούν και μαζεύουν χρήματα.

ν

ν

Αντιδράσεις από το Σωματείο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέλη του Σωματείου Μουσικών Βορείου Ελλάδας.
Ο γνωστός μουσικός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, μέσα από την προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό, ενώ υπογραμμίζει πως δεν υπήρξε ενημέρωση του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας.
«Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας, στη Βουλή», σημειώνει ο δημοφιλής μουσικός, και καταλήγει αναφέροντας πως ο «ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού».
ν


ν

Μόλις η Ελληνική Αστυνομία συλλάβει κάποιον επικίνδυνο κακοποιό, τον αφήνει αμέσως ελεύθερο, για να μην φανεί ότι αυξάνεται η εγκληματικότητα. Image: Supplied

ν

Αύξηση της εγκληματικότητας

Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι κάτι καλό θα γίνει, αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα και της… ευρωπαϊκής του κυβέρνησης.
Εκτός των επικίνδυνων ημεδαπών και αλλοδαπών εγκληματιών που κυκλοφορούν ελεύθεροι, έχοντας μάλιστα με το μέρος τους το… νόμο, υπάρχει σειρά παράνομων δραστηριοτήτων που επαναλαμβάνονται καθημερινά, αν όχι με την προτροπή, τουλάχιστον με την ανοχή της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1. Μείωση μεν του αριθμού των ανθρωποκτονιών και ένοπλων ληστειών, αύξηση όμως του αριθμού των διαρρήξεων, ιδιαίτερα σε σπίτια στην Αττική, αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το α΄ εξάμηνο του 2018 που δημοσιοποίησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια 2.171 ληστείες έναντι 2.378 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
(Στην πραγματικότητα πρόκειται για παραποιημένα στοιχεία, καθώς με το κόλπο να συλλαμβάνονται οι επικίνδυνοι κακοποιοί και οι δολοφόνοι και μετά να αφήνονται ελεύθεροι, τα στοιχεία για την εγκληματικότητα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα).
2. Αύξηση των «μικροκλοπών» και των επιθέσεων σε στόχους που χαρακτηρίζονται «εύκολοι» π.χ. κινητά τηλέφωνα και τσάντες.
3. Τακτικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε υπουργεία, πρεσβείες, γραφεία, γιατρούς κ.ά. με την συγκάλυψη του προέδρου της Βουλής, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης γενικότερα.
4. Κατάληψη από τον Ρουβίκωνα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και του αντίστοιχου τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες στον τοίχο μπροστά από το στέκι της αναρχικής ομάδας στην Φιλοσοφική Σχολή.
ν


Εικόνα σύγχρονου ελληνικού πανεπιστημίου. Ούτε δημόσιες τουαλέτες να ήταν. Image: Supplied
ν

5. Κλειστό παραμένει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (οδός Πατησίων), μετά από πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου. Ο πρύτανης Μανώλης Γιακουμάκης διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση που συμβαίνει στους δρόμους γύρω από το κτίριο του ιδρύματος και μέσα σε αυτό με το εμπόριο ναρκωτικών και δηλώνει την αγανάκτησή του για την αδιάφορη στάση της πολιτείας.
6. Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές του ΑΠΘ. Όπως καταγγέλλουν, η κατάσταση με τη διακίνηση ναρκωτικών έχει εκτραχυνθεί και πλέον φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού η διακίνηση των ναρκωτικών γίνεται μέρα μεσημέρι στο εσωτερικό της σχολής.
Μόνο ο –εκτός τόπου και χρόνου– πρωθυπουργός μιλάει για «άνεμο ανανέωσης, αισιοδοξίας και ανάκαμψης» που πνέει στην Ελλάδα. Για όλους τους υπόλοιπους η Ελλάδα παραμένει «χώρα της συμφοράς και της αγανάκτησης», με την προσθήκη «της παρανομίας και των ναρκωτικών».

ν

ν

 


Translate this post