Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ για τον κυκλώνα

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Δείτε ζωντανά την πορεία του κυκλώνα στο τέλος του άρθρου.

ν

ΝΕΟ έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ με το οποίο ενημερώνει για την επιδείνωση του καιρού με το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα και τον κυκλώνα που θα περάσει από την Ελλάδα.
Η μεσογειακή καταιγίδα θα αρχίζει να εκδηλώνεται σήμερα το βράδυ, ενώ τα μέγιστα φαινόμενα θα τα ζήσουμε το μεσημέρι του Σαββάτου.
ν

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Την Παρασκευή
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα προς το βράδυ στις Κυκλάδες, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν 7-8 και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ.
Το Σάββατο
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες.
Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς την Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νότια πελάγη.
Την Κυριακή
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και βαθμιαία προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι θυελλώδεις 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Νεότερη ανακοίνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως οι μόνες περιοχές που δεν θα επηρεαστούν από τον κυκλώνα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία. Αντίθετα θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
ν

Δείτε ζωντανά πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία «Ξενοφώντας» στην Ελλάδα

ν

ν

 


Translate this post