Υποκριτική η αντίδραση των ΗΠΑ για τον Κουφοντίνα

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Υποκριτική η αντίδραση των ΗΠΑ για τη χορήγηση νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αφού ο Τσίπρας που έδωσε την άδεια είναι δικό τους παιδί.

Ένα ακόμη θέατρο του παραλόγου. Ο άνθρωπος των Αμερικανών, Αλέξης Τσίπρας, δίνει απανωτές άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα που σκότωσε Αμερικανούς. Image: Supplied

ν

ΜΙΑ ακόμη έντονη αμερικανική αντίδραση στη χορήγηση νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, χαρακτήρισε τη νέα άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα «ντροπή στη μνήμη των θυμάτων», τονίζοντας ότι πρόκειται για «τρομοκράτη, καταδικασμένο για σειρά φόνων, ανάμεσα στους οποίους και Αμερικανών».
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει κατηγορηθεί για τις δολοφονίες 13 ατόμων, μεταξύ αυτών δύο Αμερικανών.
Κάθε φορά που η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει άδεια στον εκτελεστή της 17ης Νοέμβρη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντιδρά με δηλώσεις του τύπου «Ο Κουφοντίνας είναι τρομοκράτης, καταδικασμένος για σειρά φόνων, ανάμεσα στους οποίους και Αμερικανών» και ότι τέτοιες ενέργειες «δίνουν το παράδειγμα στους αναρχικούς συνεχιστές του να προβούν σε νέες πράξεις βίας στο όνομά του».
Παράλληλα οι ΗΠΑ εκφράζουν, μέσω του πρεσβευτή τους στην Αθήνα, τις έντονες ανησυχίες τους στην ελληνική κυβέρνηση.
Πρόκειται για υποκριτικές δηλώσεις και διαμαρτυρίες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι δικό τους παιδί, δικό τους δημιούργημα.
ν

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπιλ Κλίντον στην περίφημη συνάντηση της 27ης Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Sheraton της Νέας Υόρκης. Image: Supplied
ν

Αν αναρωτιέστε πώς ένας αριβίστας κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, στρέψτε το βλέμμα σας δυτικά, προς την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ επιβάλλουν τη θέλησή τους στη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα. Το 1967, επέβαλαν στην Ελλάδα δικτατορικό καθεστώς υπό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν εκπαιδευμένος πράκτορας της CIA.
Για τους νεώτερους, το πραξικόπημα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου και κράτησε 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 ημέρες.
Ήταν η αρχή μιας περιόδου που γράφτηκε με μελανά χρώματα στην ελληνική ιστορία, λόγω της βιαιότητας και του φόβου που επέβαλε το αμερικανοκίνητο στρατιωτικό καθεστώς στην ελληνική κοινωνία.
Την εποχή εκείνη ένα αυθεντικό αριστερό και δημοκρατικό κίνημα βρισκόταν σε άνοδο, πράγμα που ενόχλησε τους Αμερικανούς που θέλησαν να το ανακόψουν. Όταν είδαν ότι οι αποστασίες τύπου Μητσοτάκη, ο χρηματισμός βουλευτών και η εξαγορά συνειδήσεων δεν απέδιδαν, κατέβασαν στους δρόμους τα τανκς.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ύστερα από λίγες μέρες, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Φίλιπ Τάλμποτ, είπε στον σταθμάρχη της CIA, ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, η απάντηση του δεύτερου ήταν: «Μα, πώς είναι δυνατόν να βιάσεις μια πόρνη;»

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη «χούντα των συνταγματαρχών», την οποία χρησιμοποίησε αργότερα για να παραδώσει στους Τούρκους τη μισή Κύπρο.
Η Κυπριακή τραγωδία οδήγησε στην πτώση της χούντας και στην επάνοδο της δημοκρατίας, πάντα όμως υπό την υψηλή εποπτεία των Αμερικανών.
Οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, εκλέγονταν μεν από τον ελληνικό λαό, αλλά επιλέγονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα κέντρα εξουσίας που υπάρχουν εκεί.
Αργότερα στο παιχνίδι προστέθηκαν και οι Ευρωπαίοι. Σήμερα, πριν διεκδικήσει κάποιος πολιτικός με αξιώσεις την ψήφο του ελληνικού λαού, πρέπει εκτός από την έγκριση των Αμερικανών να έχει και τη συγκατάθεση των Ευρωπαίων (διάβαζε Γερμανίας).
Ωστόσο, από τη μεταπολίτευση και μετά, ο κόσμος άλλαξε και ήταν πια ντεμοντέ να επιβάλλουν οι Αμερικανοί μέσω της CIA δικτατορίες σε διάφορα μέρη του κόσμου (Ιράν, Κονγκό), κυρίως όμως στη Λατινική Αμερική (Γουατεμάλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Χιλή) που τη θεωρούσαν τσιφλίκι τους.
Άλλωστε η CIA είχε φτάσει στο σημείο να κάνει ακόμη και εμπόριο ναρκωτικών για να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις της στα διάφορα σημεία του κόσμου. Έτσι, οι Αμερικανοί την αντικατέστησαν με πιο ευαγή ιδρύματα, που έχουν σήμερα μπροστά από τον τίτλο τους την ένδειξη “Think Tank”.
Ένα από τα ιδρύματα που επιλέγουν, εκπαιδεύουν και χρηματοδοτούν ξένους φιλόδοξους πολιτικούς ώστε να γίνουν τοποτηρητές των ΗΠΑ στις χώρες τους, είναι και το Brookings Institution, που παρουσιάζεται ως «ερευνητικό κέντρο», με έδρα την Ουάσιγκτον.
ν

27 Ιανουαρίου 2013. Ο Αλέξης Τσίπρας στο Brookings Institution του Πανεπιστημίου Κολούμπια, “έδρα” του γνωστού κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος. Image: Supplied
ν

Το ευαγές αυτό ίδρυμα επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τον Ιανουάριο του 2013, όταν ακόμη ήταν «βρέφος» (αφού σήμερα είναι ακόμη «έφηβος» της πολιτικής στην ηλικία των 44 ετών). Οι Αμερικανοί ενθουσιάστηκαν ότι θα είχαν έναν τοποτηρητή στην Ελλάδα προερχόμενο από τον χώρο της Αριστεράς.
Όπως αναφέρει ο Victor Gaetan στο περιοδικό Spectator, το ταξίδι χρηματοδότησε ο διαβόητος Τζορτζ Σόρος, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι να λένε για τον Τσίπρα Alexis Tsipras is a Soros funded puppet («Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μαριονέτα που χρηματοδοτείται από τον Σόρος»).
Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι μνημονεύουν επίσης τα ονόματα του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου γράφοντας ότι μεταξύ άλλων υπηρέτησαν και τα συμφέροντα του Τζορτζ Σόρος τις δεκαετίες 1980, 1990 και 2000, σημειώνοντας τα ποσά που έστελνε ο Σόρος στους δύο Παπανδρέου.
Στο άρθρο αναφέρεται επίσης η συνάντηση που είχε ο Τζορτζ Σόρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο πρώτος βρισκόταν στην Ελλάδα 21-29 Νοεμβρίου 2009.
Εκτός από το Brookings Institution, ο Τσίπρας και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν επίσης τα Ινστιτούτα Levy και New Economic Thinking (Νέα Οικονομική Σκέψη) της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Wikipedia, το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη, είναι μια ακόμα “δεξαμενή σκέψης” η οποία δημιουργήθηκε το 2009 με δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Τζορτζ Σόρος, η οποία συμπληρώθηκε από δωρεές άλλων προσωπικοτήτων του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Wall Street.
Άρθρο του Business Insider αναφέρει πως το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη είναι στην ουσία μια «μυστική ομάδα» και μια «ομάδα επίλεκτων» του Τζορτζ Σόρος με στόχο την «ανακατασκευή της παγκόσμιας οικονομίας».
ν

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια από τις πολλές επισκέψεις του στο Brookings Institute τον Οκτώβριο του 2017. Image: Supplied
ν

Συμπερασματικά: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δημιούργημα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και υποστηρικτής των αμερικανικών συμφερόντων, και λιγότερο των ευρωπαϊκών. Απλώς, όταν έγινε κυβερνήτης, ακολούθησε τη γραμμή της ελάσσονος αντίστασης σε μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση, υπακούοντας στα κελεύσματα του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
Η ειρωνεία: Οι Αμερικανοί γνώριζαν ότι ηγείται ενός κόμματος που κάθε φορά που περνά έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, φωνάζει το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Αυτή ήταν η «προίκα» του Αλέξη Τσίπρα και το εισιτήριο για να μπει στα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Και αυτό τους είχε ενθουσιάσει.
Επομένως, ως εκφραστής της Αριστεράς, είναι απόλυτα συνεπής όταν δίνει απανωτές άδειες στον εκτελεστή Κουφοντίνα που σκότωσε Αμερικανούς ή κάνει ανάλογες ενέργειες. Το ότι ο ίδιος είναι ο τοποτηρητής των «φονιάδων των λαών» στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια είναι η ειρωνεία του πράγματος.
Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως για να διατηρήσει το αριστερό προσωπείο του και να ελέγχει τις μάζες, ο Τσίπρας είναι αναγκασμένος να κάνει τέτοιες κινήσεις. Και με την υποκριτική κάθε φορά διαμαρτυρία τους συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, επαναβεβαιώνοντας το αριστερό προσωπείο του Τσίπρα, για να μην φανεί ότι είναι πράκτοράς τους.
Πέρα από τον έλεγχο της Αριστεράς, οι Αμερικανοί θέλουν τον Τσίπρα στην εξουσία και για έναν ακόμη λόγο. Μήπως χρειαστεί μελλοντικά να δώσουν κάποια νησιά του Αιγαίου στον Ερντογάν για να τον κρατήσουν στο ΝΑΤΟ. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα διστάσουν να επιβάλλουν στη χώρα μια νέα ιδιότυπη δικτατορία υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Τραγική ειρωνεία: Η τραγική ειρωνεία έγκειται στο ότι οι ιδεολόγοι και οι πραγματικοί αγωνιστές της Αριστεράς εξέλεξαν ως αρχηγό έναν πράκτορα των Αμερικανών, τον οποίο η πανσπερμία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε στον πρωθυπουργικό θώκο.
Ας το θυμούνται αυτό την επόμενη φορά που θα περνούν έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, φωνάζοντας το σύνθημα: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!»
ν

 


Translate this post