Βρέθηκε λύση για τους μετανάστες του πλοίου Diciotti

Κατηγορία Ευρώπη, Μεταναστευτικό

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έδωσε λύση στο πρόβλημα των μεταναστών του Diciotti, καθώς δέχτηκε να παραλάβει τους περισσότερους από αυτούς.

ν

ΑΠΟ τους επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας δόθηκε η λύση για τους 150 συνολικά παράνομους μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο Ντιτσιότι (Diciotti) της ιταλικής ακτοφυλακής.
Όπως έγινε γνωστό, πολύ σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία αποβίβασης τους στο λιμάνι της Κατάνης και θα θα γίνουν δεκτοί, κατά κύριο λόγο, από τους Καθολικούς Επισκόπους.
Παράλληλα, σαράντα περίπου διασωθέντες θα φιλοξενηθούν στην Αλβανία και στην Ιρλανδία.
Στο μεταξύ δεκατρείς από τους μετανάστες στο πλοίο, επτά γυναίκες και έξι άνδρες, αποδείχθηκε ότι ήταν βαριά άρρωστοι και χθες το μεσημέρι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Garanialdi της Κατάνης στη Σικελία.
Οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν ασθένησαν κατά την δεκαήμερη παραμονή τους στο πλοίο, αλλά ήταν ήδη φορείς διαφόρων νοσημάτων την ημέρα που έφυγαν από την Λιβύη.
Διάφορα προβλήματα υγείας, ελαφρότερης μορφής, παρουσίασαν και άλλες 11 γυναίκες και οι ιταλικές Αρχές τους επέστρεψαν να αποβιβαστούν, τέσσερις όμως από αυτές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τους συντρόφους τους.
Οι παράνομοι μετανάστες, προερχόμενοι από την Ερυθραία της Αιθιοπίας, περισυλλέγησαν από το Ντιτσιότι, όταν οι λαθρέμποροι βύθισαν το σκάφος που τους μετέφερε.
Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κατάνης από τη Δευτέρα, καθώς η ιταλική κυβέρνηση δέχτηκε μόνο τα 27 ασυνόδευτα παιδιά που υπήρχαν σε αυτό, αρνούμενη να παραλάβει τους υπόλοιπους έως ότου και άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνήσουν να πάρουν μερικούς από αυτούς.
ν

Η ψυχολογική κατάσταση

Πέρα από τους 23 ενήλικες που αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα υγείας, οι υπόλοιποι μετανάστες που βρίσκονται στο πλοίο δεν παρουσιάζουν τόσο προβλήματα σωματικής υγείας όσο ψυχικής.
Ο Στέφανο Πριντσιπάτο (Stefano Principato), εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε ότι η ψυχική υγεία των περισσοτέρων μεταναστών είναι «ιδιαίτερα επιβαρυμένη».
Στο μεταξύ περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Κατάνης το Σάββατο, από αριστερές κινήσεις και κόμματα, ζητώντας να επιτραπεί στους μετανάστες να αποβιβαστούν.
Απεσταλμένοι του ΟΗΕ είχαν το Σάββατο συναντήσεις με τους εκπροσώπους 10 ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, χωρίς να έχουν όμως την κατάληξη που επιθυμούσαν.
Και αυτό γιατί υπάρχει πλέον στην Ευρώπη ένα μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας κατά της διακίνησης παράνομων μεταναστών. Όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης, που πριν λίγα χρόνια καλωσόριζαν με πανό και σημαίες τα εκατομμύρια των μεταναστών που έφταναν κατά κύματα, βλέποντας τώρα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αρνούνται να παραλάβουν έστω κι έναν ακόμη μετανάστη.
ν

Άνοδος της Ακροδεξιάς

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη εξαιτίας του μεταναστευτικού, που αναμένεται να διογκωθεί τα επόμενα χρόνια, είναι μεγάλα και σύνθετα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πρόκειται για άτομα μιας τελείως διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίας που δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο σύνολό τους στις δομές, στον τρόπο ζωής και τις αξίες του δυτικού πολιτισμού.
Με τις κυβερνήσεις να βρίσκονται σε σύγχυση, το αποτέλεσμα είναι η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων οι κάτοικοι βλέπουν να απειλείται η ζωή και οι περιουσίες τους από την αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας της μαζικής και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.
Εκτός της Γερμανίας, τέτοιες κινήσεις παρατηρούνται επίσης και στις σκανδιναβικές χώρες, ιδιαίτερα στη Δανία και τη Σουηδία.
Στη Σουηδία, όπου πρόκειται να γίνουν εκλογές στις 9 Σεπτεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο κόμμα την εθνικιστική Δεξιά με ποσοστό 28,5%.
Πέραν, λοιπόν, όλων των άλλων προβλημάτων, μια από τις παράπλευρες απώλειες εξαιτίας του μεταναστευτικού είναι και η δημοκρατία.
v

 


Translate this post