Άγρια κόντρα Ιταλίας και ΕΕ για τους μετανάστες (vid)

Κατηγορία Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Οξύνεται η κόντρα Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους παράνομους μετανάστες, με τη Ρώμη να απειλεί ακόμη και με διακοπή χρηματοδότησης.

Κάπως δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για πρόσφυγες από τη Συρία. Πηγή: Reuters

ν

ΟΠΩΣ δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της αναστολής της χρηματοδότησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο χρόνο, εάν οι εταίροι δεν συμφωνήσουν να δεχθούν τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται αυτή τη στιγμή σε πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής στη Σικελία.
«Εάν δεν υπάρξει κανένα αποτέλεσμα από τη συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το θέμα της αναδιανομής των μεταναστών, το κίνημα των Πέντε Αστέρων και εγώ δεν θα είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε 20 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στην ΕΕ», δήλωσε ο Ντι Μάιο σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.
ν


ν

Το πλοίο «Diciotti» διέσωσε 130 επιβαίνοντες βάρκας που κινδύνευε να βυθιστεί σε απόσταση 17 μιλίων από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Μεταξύ αυτών, 13 μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στη Λαμπεντούζα για λόγους υγείας, ενώ το σκάφος της ακτοφυλακής με τους υπόλοιπους 117 έμεινε επί πέντε ημέρες στα ανοικτά, εν αναμονή λύσης. Τελικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 20ής Αυγούστου, το σκάφος έδεσε στο λιμάνι της Κατάνης, αλλά η αποβίβαση απαγορεύθηκε.
ν

Ο παράξενος θάνατος της Ευρώπης

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της άφρονος πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων» που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές χώρες, πιστεύοντας ότι με την εισαγωγή υπανάπτυκτων ασιατών και αφρικανών θα σώσει την Ευρώπη από την παρακμή.
Όχι μόνο δεν σώθηκε, αλλά η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ζήτημα που όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να διαχειριστεί. Δεν είναι λίγοι σήμερα αυτοί που λένε ότι η Ευρώπη αυτοκτονεί, εξαιτίας της μαζικής μετανάστευσης, ιδίως από τον μουσουλμανικό κόσμο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μετανάστευση μουσουλμάνων είναι μια καταστροφική δύναμη και ένα πρόβλημα για την κοινωνική συνοχή της Δύσης. Εάν αυτό συνεχιστεί, λένε, το αποτέλεσμα θα είναι τελικά ο εξισλαμισμός της ηπείρου και το τέλος του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Επίσης η πολιτική αυτή ενισχύει το εγκληματικό δίκτυο διακίνησης μεταναστών από Ασία και Αφρική στην Ευρώπη, τα ετήσια κέρδη του οποίου υπερβαίνουν τα 8 δισεκατομμύρια.
Ως γνωστόν, το εγκληματικό δίκτυο βυθίζει τα πλεούμενα με τους παράνομους μετανάστες, για να αναγκάσει τα ευρωπαϊκά κράτη να επέμβουν για να τους σώσουν, αδιαφορώντας για τις ζωές τους, με αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πέραν όλων των άλλων, η ΕΕ δεν διαθέτει σχετική νομοθεσία αναφορικά με το τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να βασιλεύουν το χάος και η σύγχυση.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι υποστηρίζει ότι η μόνη χώρα που τήρησε τις δεσμεύσεις της στο να παραλάβει μετανάστες από προηγούμενο ναυάγιο, τον Ιούλιο, ήταν η Γαλλία και περιμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, προκειμένου να επιτρέψει την αποβίβαση.
Το πρόβλημα είναι ότι η ομηρία ανθρώπων σε κυβερνητικό σκάφος δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία. Ως εκ τούτου, η εισαγγελία του Ακράγαντα, που έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών, άνοιξε δεύτερο σκέλος, αναφορικά με την αδικαιολόγητη κράτηση ανθρώπων.
Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών Ανηλίκων (AIMMF) ζήτησε να αποβιβαστούν οι ανήλικοι και οι ευάλωτοι, όπως προβλέπουν η ιταλική νομοθεσία και οι διεθνείς συμβάσεις. «Έχουν επείγουσα ανάγκη να λάβουν βοήθεια και να ζητήσουν άσυλο. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα, όχι έγκλημα» είπε η Καρλότα Σάμι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Από την πλευρά της, η Κομισιόν έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι εργάζεται για την εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

ν

ν

 


Translate this post