Μεταναστευτικό: Η Γερμανία διατάζει, η Ελλάδα υπακούει

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Youmagazine Newsroom

 

Συμφωνία Γερμανίας-Ελλάδας για την επιστροφή 300.000 προσφύγων και μεταναστών που η Γερμανία έχει χαρακτηρίσει ως «ανεπιθύμητους».

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φεύγει από τη διάσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιουνίου 2018, με αντικείμενο το μεταναστευτικό. Photo: Reuters/Eric Vidal. Πηγή: Supplied

ν

ΥΠΟΤΕΛΗΣ χώρα, η Ελλάδα χορεύει πάντα στο ρυθμό που της επιβάλλει κάθε φορά η Γερμανία – η ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, και τώρα: δέχτηκε να παραλάβει αδιευκρίνιστο αριθμό από τους 300.000 μετανάστες που φιλοξενεί η Γερμανία στο έδαφός της και οι οποίοι έχουν κριθεί ακατάλληλοι για χορήγηση ασύλου.
Πρόκειται για άτομα που έχουν επιδείξει εγκληματική δραστηριότητα, με επιθέσεις και βιασμούς, καθώς και για πλήρως αμόρφωτους και ανίκανους για οποιαδήποτε εργασία, τους οποίους το γερμανικό κεφάλαιο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς του.
Όλους αυτούς η Γερμανία θέλει να τους ξεφορτωθεί. Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία επαναπροώθησης με την Ισπανία και τώρα με την Ελλάδα, καθώς μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών (Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία) έχουν διαμηνύσει στο Βερολίνο πως δεν πρόκειται να δεχτούν στο έδαφός τους ούτε έναν πρόσφυγα ή μετανάστη.
Σήμερα, λοιπόν, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac στην Ελλάδα.
«Έχουμε συμφωνήσει με την Ελλάδα. Τα υπουργεία Εσωτερικών (έχουν συμφωνήσει και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει για την επιστροφή αριθμού προσφύγων», δήλωσε η Ελεονόρε Πέτερμαν και διευκρίνισε ότι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της.
Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η κυρία Πέτερμαν δήλωσε ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν επιτυχή κατάληξη. «Βρισκόμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις και έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ. Γίνονται επαφές και σε υπουργικό επίπεδο και θεωρούμε ότι και η συμφωνία με την Ιταλία θα επιτευχθεί», δήλωσε.
ν

 


Translate this post