Πάνω από 10.000 μετανάστες εισήλθαν από τον Έβρο

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Οι αφίξεις το πρώτο εξάμηνο του 2018 από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έχουν ήδη ξεπεράσει το σύνολο των ανθρώπων που πέρασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο ολόκληρο το 2017. Πηγή: News Media

ν

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ την πολιτική των «αφύλακτων συνόρων» που εφαρμόζει η χώρα μας, πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2018 παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.
Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», λόγω των αυξημένων αφίξεων που ήδη έχουν ξεπεράσει το σύνολο των ανθρώπων που πέρασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο το 2017, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποφάσισαν να ξεκινήσουν ιατρική παρέμβαση στην περιοχή, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων που περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, δεδομένου ότι οι δομές υποστήριξης από την πλευρά του κράτους είναι υποστελεχωμένες στην περιοχή.
«Όσοι περνούν τα σύνορα κρατούνται για κάποιο χρονικό διάστημα σε διάφορες δομές στην περιοχή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής, έχοντας περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες», επισημαίνουν.
«Μόνο το Προαναχωρησιακό Κέντρο Φυλακίου διαθέτει ιατρικό προσωπικό, ενώ η απουσία διερμηνέων καθιστά την κλινική αξιολόγηση πολύ δύσκολη».
Πάντως, χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε συμπληρωματική βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 37,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης (ΤΑΜΕ), για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστών στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι ελληνικές αρχές θα λάβουν 31,1 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηριχθούν οι προσωρινές υπηρεσίες που προσφέρονται στους μετανάστες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η διερμηνεία και η σίτιση, αλλά και η βελτίωση της υποδομής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Έβρου.
Η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων διαμονής σε υφιστάμενες και νέες εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι από τα νησιά μεταφέρονται στην ενδοχώρα.
Το μεταναστευτικό θα είναι για πολύ καιρό ακόμα ένας πολύ καλός τρόπος πλουτισμού των διαφόρων αρμοδίων.
ν

 


Translate this post