Στιβ Κάπλαν: Τα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας (vid)

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις, Τέχνες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Στις 27 Ιουνίου έρχεται στην Αθήνα ο «μάστορας» της κωμωδίας Στιβ Κάπλαν για να αποκαλύψει τα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας.

ν

Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διάσημο Αμερικανό ειδικό της κωμωδίας, Στιβ Κάπλαν (Steve Kaplan), σε μια «σοβαρή» συζήτηση για το γέλιο, με τον Άντριου Χόρτον (Andrew Horton).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα αγγλικά, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
O Στιβ Κάπλαν είναι από τους πιο περιζήτητους ειδικούς της κωμωδίας στο Χόλυγουντ. Είναι μόνιμος συνεργάτης του HBO και έχει εργαστεί ως σύμβουλος και script doctor σε εταιρείες όπως οι Dreamworks, Disney, Paramount και Touchstone.
Είναι συν-ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού Punch Line Theatre στο Μανχάταν, όπου συνεργάστηκε με σεναριογράφους όπως οι Peter Tolan (Analyze This), David Crane (Friends), Tracy Poust (Ugly Betty, Will & Grace), Michael Patrick King (Sex and The City, Will & Grace), Will Scheffer (Big Love).
Εκεί παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό και καλλιτέχνες όπως οι Lewis Black, Mercedes Ruehl, Oliver Platt, Helen Slater, Fisher Stevens, Veanne Cox, Sam McMurray, Vickie Lewis και Illeana Douglas.
Ο Στιβ Κάπλαν έχει γράψει το βιβλίο “The Hidden Tools of Comedy” (Michael Wise Productions, 2013) και έχει διδάξει πολυάριθμα σεμινάρια για την τέχνη του γέλιου και της κωμωδίας σε πανεπιστήμια (UCLA, NYU, Yale) και αλλού.

ν

ν

Ο Άντριου Χόρτον είναι βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας περισσοτέρων από 30 βιβλίων για τον κινηματογράφο, το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές. Διετέλεσε καθηγητής της Σχολής Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα για 18 χρόνια και έχει ζήσει  πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
Οι ταινίες του περιλαμβάνουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Brad Pitt, The Dark Side of the Sun και το πολυβραβευμένο Something In Between (1983, Γιουγκοσλαβία, σε σκηνοθεσία Srdjan Karanovic).
Διδάσκει σεμινάρια συγγραφής σεναρίου σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Τσεχία, η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ.
Ημερομηνία: Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 19:00
Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210-3680052), www.hau.gr/culture

 


Translate this post