Μυτιλήνη: Σοβαρά επεισόδια εναντίον των μεταναστών

Κατηγορία Μεταναστευτικό

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Youmagazine Newsroom

 

Σοβαρά επεισόδια στη Μυτιλήνη εναντίον των μεταναστών και συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών.


Πηγή: lesvosnews.net

ν

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ στον τόπο τους νιώθουν πλέον οι Έλληνες του Ανατολικού Αιγαίου, με τους μουσουλμάνους μετανάστες να έχουν κατακλύσει τα νησιά τους, προερχόμενοι από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, και με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται καθημερινά από την Τουρκία, ενώ απουσιάζουν τελείως οι κρατικές δομές και τα κέντρα φιλοξενίας.
Πίσω από το μεταναστευτικό ρεύμα κρύβονται τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, με τους δουλεμπόρους και διακινητές ψυχών που εκμεταλλεύονται τις ελπίδες και την αγωνία για «καλύτερη ζωή» αυτών των δυστυχισμένων υπάρξεων να κερδίζουν δισεκατομμύρια, και με τις κυβερνήσεις και τις ΜΚΟ να διεκδικούν και αυτές το δικό τους μερίδιο από τον τζίρο της διακίνησης.
Έτσι χθες, αγανακτισμένοι κάτοικοι της Μυτιλήνης επιτέθηκαν σε ομάδα προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν, που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς. 
Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πραγματοποιούν συνεχείς επιθέσεις με βεγγαλικά και κροτίδες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απωθούσαν κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού, ενώ νωρίτερα είχαν χρησιμοποιήσει και χημικά.
Οι πρόσφυγες, που έχουν καταλάβει την πλατεία, ενισχύθηκαν χθες από άλλους που κατέβηκαν από τον καταυλισμό της Μόριας.
Μάλιστα, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Σε ενίσχυσή τους έσπευσαν και πολίτες του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.
ν


Πηγή: lesvosnews.net
ν

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών, μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς.
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωσή της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαίτησαν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν και τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον των συγκεντρωμένων κατοίκων, κάνοντας ταυτόχρονη χρήση χημικών.

 


Translate this post