Όταν η ελληνική ψυχή αψηφά τους εθνοπροδότες

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τρία παλικάρια από τους Φούρνους ύψωσαν την γαλανόλευκη στη νησίδα Μεγάλη Ανθρωποφάς, αψηφώντας τους εθνοπροδότες των Αθηνών.

Πηγή: samos24.gr

ν

ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ύψωσαν στη βραχονησίδα Μεγάλη Ανθρωποφάς, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, τρεις νεαροί από τους Φούρνους Κορσεών.
Οι νεαροί, έφτασαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στη βραχονησίδα, όπου με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την ελληνική σημαία.
Ο Ανθρωποφάς είναι μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Περιλαμβάνεται στη λίστα “EGAYDAAK” του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται από τους Τούρκους ως «αμφισβητούμενες περιοχές».
Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία περιλαμβάνεται και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας, όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.
ν

ν

«Δεν κατέβηκε καμία ελληνική σημαία. Ούτε από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, ούτε από τις άλλες δύο βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων», δήλωσε μιλώντας στο CNN Greece ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης, διαψεύδοντας τους σχετικούς ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ίδιος είδε και τις τρεις σημαίες με τα κιάλια να κυματίζουν κανονικά, και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να ξέρει γιατί ο Τούρκος πρωθυπουργός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις.
Όπως είναι γνωστό, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε την Δευτέρα πως η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε από την «αμφισβητούμενη» βραχονησίδα Ανθρωποφάς ελληνική σημαία την οποία είχαν ανεβάσει Έλληνες.
ν

Πηγή: samos24.gr

 


Translate this post