Απάντηση Τραμπ σε Ρωσία: Οι πύραυλοι έρχονται…

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Χτυπήματα με πυραύλους στόχων στη Συρία προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά το veto της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ν

ΑΜΕΣΗ και σε όχι ιδιαίτερα διπλωματική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, στις ρωσικές απειλές περί κατάρριψης κάθε αμερικανικού πυραύλου που θα πλήξει τη Συρία.
«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους προς τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα έρθουν, ωραίοι, νέοι και “έξυπνοι”. Δεν θα έπρεπε να είστε σύμμαχοι με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το ευχαριστιέται».
ν


ν

Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, καθώς σε όλο τον πλανήτη οι αγορές άρχισαν να καταρρέουν από το φόβο μιας σύγκρουσης Ρωσίας και Αμερικής:
«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι χειρότερες από ποτέ, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου», έγραψε ο Τραμπ. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό. Η Ρωσία έχει ανάγκη οικονομικής υποστήριξης και θα μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε… Θέλετε να σταματήσουμε τον δρόμο των όπλων;»
ν


ν

Ο πόλεμος των tweets

Άμεση ήταν η ρωσική απάντηση στο πρώτο tweet του Αμερικανού προέδρου: «Τους “έξυπνους πυραύλους” τους ρίχνουμε σε τρομοκράτες και όχι σε νόμιμες κυβερνήσεις», έγραψε η Ρωσίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. 
Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι η χρήση των «”έξυπνων πυραύλων” (από την αμερικανική πλευρά) ενδέχεται να αποτελεί μια προσπάθεια να καταστραφούν οι αποδείξεις για την φερόμενη επίθεση με χημικά στο έδαφος της Συρίας». 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (…) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν, αλλά επίσης θα χτυπηθούν και τα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι…», εννοώντας τα πλοία, αλλά και τις βάσεις των Δυτικών σε Κύπρο και Κρήτη.

 


Translate this post