«Βρωμάει» η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Μήπως προδόθηκαν από την ελληνική πλευρά, ώστε να τους πιάσουν οι Τούρκοι και να γίνει ανταλλαγή τους με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς;

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης που κρατούνται σχεδόν ένα μήνα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Image: Supplied
ν

ΤΟ ΨΑΡΙ, λέει η παροιμία, βρωμάει από το κεφάλι.
Πολλοί αναρωτιούνται αν, για να εξευμενιστεί ο Ερντογάν, υπήρξε μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς συμφωνία να στήσουν οι Τούρκοι ενέδρα και να απαγάγουν κάποιους Έλληνες στρατιωτικούς, από αυτούς που περιπολούν στα σύνορα του Έβρου, και να τους κρατήσουν ως ομήρους, ώστε να βρει πάτημα η ελληνική κυβέρνηση να παρακάμψει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και της κοινής γνώμης και να παραδώσει στον Ερντογάν τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.
Και ο κλήρος της προδοσίας έπεσε στα δύο άτυχα παλληκάρια, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που παραδόθηκαν από την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βορά στο στόμα του λύκου.
Υποτίθεται πως δίνοντας τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στον Ερντογάν, που τους ζητάει επίμονα εδώ και καιρό για να τους βασανίσει και εκτελέσει, θα εξευμενίσουμε το θηρίο και ότι δεν θα επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο όπως έχει προαναγγείλει.
Η κοινή γνώμη αναρωτιέται πλέον αν δόθηκε εντολή από τον Τσίπρα είτε μέσω του Καμμένου είτε κάποιου άλλου στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία να παραδώσει τα δύο παλληκάρια ομήρους στα χέρια των Τούρκων.
Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την πολιτική ηγεσία της χώρας, αφενός γιατί ως ξενόδουλη είναι αναμενόμενο να υπακούει στα κελεύσματα των αφεντικών της, αφετέρου γιατί η δειλία, η δολιότητα και η προδοσία είναι στο αίμα της.
Τι να σκεφτούμε όμως για την στρατιωτική ηγεσία που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους να φυλάσσει και να προστατεύει τη χώρα;
Έχει και αυτή εκφυλιστεί;
Τότε ποιος θα προστατεύσει τη χώρα; Ή μήπως έχουν συμφωνήσει ήδη να παραδώσουν στους Τούρκους τα νησιά που ζητούν και το μισό Αιγαίο;
Ερωτήματα θέτουμε.
ν

Μικρή ιστορία προδοσιών και ατιμίας

Θα ’λεγε κανείς ότι η υποτέλεια, η δειλία και η προδοσία είναι στο αίμα των πολιτικών ηγετών και γενικά της άρχουσας τάξης και των ανθρώπων που διοικούν τη χώρα. Ας θυμηθούμε μερικές από τις πιο αποτροπιαστικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας:
• 15 Ιουλίου 1974: Κατόπιν εντολής των Αμερικανών και των Βρετανών, η χούντα των Αθηνών ανατρέπει με πραξικόπημα τον πρόεδρο της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, με αποτέλεσμα να καταληφθεί το βόρειο τμήμα του νησιού από τους Τούρκους (Αττίλας 1).
Στις 24 Ιουλίου και ενώ στην Κύπρο οι Έλληνες σφαγιάζονται, ο νέος πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, που μόλις έχει αναλάβει καθήκοντα, αποφασίζει να τους αφήσει αβοήθητους, επειδή τάχα η Κύπρος «είναι πολύ μακριά». Η σφαγή συνεχίστηκε με τον Αττίλα 2 (14 Αυγούστου).
• 15 Φεβρουαρίου 1999: Και πάλι ύστερα από απαίτηση των Αμερικανών, η κυβέρνηση Σημίτη παραδίδει στους Τούρκους τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.
Λίγες ώρες αργότερα, πρώτα τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα και κατόπιν τα διεθνή μετέδιδαν βίντεο με τις αποτρόπαιες εικόνες από τη μεταφορά του Οτσαλάν στην Άγκυρα, μετά από επιχείρηση ανδρών των μυστικών υπηρεσιών στο Ναϊρόμπι.
ν

Ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν στα χέρια Τούρκων πρακτόρων. Image: Supplied
ν

• 8 Μαΐου 2010: Χωρίς να ρωτήσει το λαό, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράφει την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς (ΕΕ) και τους Αμερικανούς (ΔΝΤ) έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων – όχι για τριάντα αργύρια όπως ο Ιούδας αλλά για 110 δισ. ευρώ.
Στο άρθρο 14 παράγραφος 5 του Συμφώνου Κατοχής αναφέρεται ότι η Ελλάδα παραιτείται «αμετάκλητα και άνευ όρων» από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία. Καταργείται το ελληνικό δίκαιο και εισάγεται το βρετανικό.
• 12 Φεβρουαρίου 2012: Η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου εγκρίνει με ψήφο στη Βουλή το Β΄ Σύμφωνο Κατοχής που επικαιροποιεί το πρώτο. Η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, 4.000.000 Έλληνες οδηγούνται στη φτώχεια και τον όλεθρο.
• 15 Ιουλίου 2015: Η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου υπογράφει το Γ΄ Σύμφωνο Κατοχής με το οποίο υποθηκεύεται η περιουσία του Δημοσίου –δηλαδή ολόκληρο το ελληνικό κράτος– για 99 χρόνια στους ξένους δανειστές.
• 20 Οκτωβρίου 2017: Με την ελληνική κυβέρνηση να δέχεται πιέσεις από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, 152 καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων της υφηλίου στέλνουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ και της ΕΕ, καθώς στα μέλη της ελληνικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, επιστολή με την οποία ζητούν να μην παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία.
7 Δεκεμβρίου 2017: Κατά την συνάντησή του στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ερντογάν ζητά την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών με τον Τσίπρα να απαντά ότι η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει μεν τους πραξικοπηματίες, αλλά εμποδίζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη να τους εκδώσει στην Τουρκία. Ο Τσίπρας μίλησε επίσης και για «εκσυγχρονισμό» της Συνθήκης της Λωζάννης.
ν

Από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2017. Image: Supplied
ν

• 25 Ιανουαρίου 2018: Κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στο Νταβός, η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ως «δίκαιες» τις αλβανικές απαιτήσεις πάνω στα οικόπεδα 1 και 2 της ΑΟΖ του Ιονίου Πελάγους.
• 12 Φεβρουαρίου 2018: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, και απαντώντας στην επιστολή των 152 πανεπιστημιακών, αναφέρει ότι το όνομα Μακεδονία έχει ήδη δοθεί και απομένουν μόνο τα τυπικά.
• 1 Μαρτίου 2018: Την ημέρα της ορκωμοσίας του Κουβέλη ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, συλλαμβάνονται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από τουρκική περίπολο δύο Έλληνες στρατιωτικοί στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Το περιστατικό, αν και σοβαρό, κρατείται μυστικό και ανακοινώνεται μόλις την επόμενη μέρα.
• 2 Μαρτίου 2018: Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικοινωνούν για δεύτερη φορά οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και Στρατηγός Χουλούτ Ακάρ, και συμφωνούν για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Φυσικά δεν γίνεται τίποτα. Τώρα λέγεται ότι θα αφεθούν ελεύθεροι τη Μεγάλη Πέμπτη. Ίδωμεν.
• 26 Μαρτίου 2018: Στη Σύνοδο της Βάρνας, ο Ερντογάν συσχετίζει την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.
28 Μαρτίου 2018: Αρχίζει το «μασάζ» της κοινής γνώμης, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη να βγαίνει πρώτος και να προτείνει μέσω του ΣΚΑΪ να ανταλλάξει η Αθήνα τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς με τους δύο Έλληνες που η Άγκυρα συνεχίζει να κρατά φυλακισμένους στην Αδριανούπολη.
ν

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης που πρότεινε να γίνει «τράμπα» των οκτώ Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Πηγή: ΣΚΑΪ
ν

29 Μαρτίου 2018: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχεδιάζει ρύθμιση με την οποία θα παραταθεί επ’ αόριστον η κράτηση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στη φυλακή, κατά παράβαση των νόμων, του Συντάγματος και της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Φαίνεται πως ο Τσίπρας ζήλωσε την δόξα Ερντογάν που κυβερνά τη χώρα του δικτατορικά.
Από όσα παρατέθηκαν, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για εποποιία παραχωρήσεων και προδοσιών, που ξεπερνούν σε μέγεθος και συχνότητα κάθε άλλο προηγούμενο στην παγκόσμια Ιστορία.
Και η καταστροφή της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την παράδοση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Κυπριακής ΑΟΖ στους Τούρκους, όπως κατέδειξε και η Σύνοδος της Βάρνας, όπου οι ηγέτες της ΕΕ απέφυγαν να πάρουν μέτρα κατά του Ερντογάν σε περίπτωση που επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο, περιοριζόμενοι σε μια απλή σύσταση. Έχουν μαζί του πολύ μεγάλα εμπορικά συμφέροντα για να του χαλάσουν το χατίρι.
Το ίδιο και οι Αμερικανοί που θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία πάση θυσία στο ΝΑΤΟ.
Έλληνες αγρυπνείτε!
Θα ξυπνήσουμε ένα πρωινό και θα βρεθούμε όλοι αιχμάλωτοι των Τούρκων, ή –ακόμη χειρότερα– του Τσίπρα.

 


Translate this post