Η Μούσα τραγουδάει: Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Youmagazine Newsroom

 

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Από τον Ερωτόκριτο μέχρι την Ανθισμένη αμυγδαλιά και από το Άξιον Εστί μέχρι το Σταυρό του Νότου.

ν

ΤΟ Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης (21 Μαρτίου), παρουσιάζουν εκδήλωση αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.
Οι Έλληνες έχουν τραγουδήσει τους ποιητές τους, συχνά και πριν τους διαβάσουν. Από τον «Ερωτόκριτο» μέχρι την «Ανθισμένη αμυγδαλιά» και από το «Άξιον Εστί» μέχρι το «Σταυρό του Νότου», οι περισσότερες λογοτεχνικές σχολές της χώρας έχουν αποκτήσει θέση μέσα στο ελληνικό τραγούδι και το έργο των εκπροσώπων τους έχει αποτυπωθεί βαθιά στη συνείδηση του κόσμου μέσω της δύναμης της μελοποίησης.
Στην εκδήλωση, νότες και λόγος ενώνονται, αναδεικνύοντας την ποιητικότητα της μελωδίας και τη μουσικότητα των στίχων, σε μια βραδιά με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και στίχους ποιητών, όπως ο Νίκος Γκάτσος και ο Οδυσσέας Ελύτης.
Στο μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της γνωστής τραγουδίστριας Έλλης Πασπαλά, Καθηγήτριας Τραγουδιού στο HAEC και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι:
– Στέβη Σεμιτέκολου και Stephen Aderinto (φοιτητές του Προγράμματος Μουσικής (BM) του Hellenic American College), και οι
– Δήμητρα Σελεμίδου, Χρήστος Λόλας και Στέλιος Γκρέκας (σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας).
Μαζί τους οι μουσικοί του Ωδείου Φίλιππου Νάκα:
– Παναγιώτης Κουκούτας (κιθάρα), Παναγιώτης Μαλανδρής (πιάνο), Παναγιώτης Ζευκιλής (κοντραμπάσο), Θωμάς Γιαννακόπουλος (σαξόφωνο). 
Στα ιντερλούδια θα παρεμβάλλονται αναγνώσεις ποιημάτων σε νέες μεταφράσεις από τις φοιτήτριες του Προγράμματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (BAELL) του HAEC, Μαρίνα-Θεοδώρα Γαλανού και Light Ανδρουλάκη και τον καθηγητή τους Βασίλη Μανουσάκη.
Μουσική επιμέλεια: Έλλη Πασπαλά, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιωάννης Τσελίκας (HAEC).
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, 19:30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Hellenic American College: τηλ. 210-3680950
Ωδείο Φίλιππος Νάκας: τηλ. 210-3634000

 


Translate this post