Μπουτάρης: Να αλλάξουμε όνομα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μπουτάρης: Οι ξένοι που έρχονται για το “gay pride” μπερδεύονται όταν φτάνουν σε ένα αεροδρόμιο που έχει το όνομα “Μακεδονία”.

ν

ΔΕΝ προλαβαίνουμε τους Έλληνες φιλοσκοπιανούς. Έτσι, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, που είπε ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, χωρίς όμως να έχει την έγκριση και την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού, και τον Παπαδημούλη που πλειοδότησε να μοιραστούμε τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας με τα Σκόπια, έσπευσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης να δείξει τα ανθελληνικά του αισθήματα, λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου “Μακεδονία” και να γίνει “Νίκος Γκάλης”, διότι, όπως είπε, οι ξένοι που έρχονται στη Θεσσαλονίκη μπερδεύονται όταν προσγειώνονται σε ένα αεροδρόμιο που λέγεται “Μακεδονία”.
Εννοούσε προφανώς τους ξένους που έρχονται για το “gay pride”, του οποίου ο κ. Μπουτάρης προΐσταται.
«Το όνομα αυτό μας έχει διχάσει», πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης. Καλύτερα, λοιπόν, να το ξεφορτωθούμε…
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε ακόμα να αλλάξει και το όνομα των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, ενώ απέφυγε να πει αν πρέπει να αλλάξουν όνομα ο… “Μακεδονικός χαλβάς”, αλλά και οι περιφέρειες Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, αφού πλέον το όνομα Μακεδονία «ανήκει εδώ και πολύ καιρό στα Σκόπια».
«Το όνομα “Μακεδονία” το έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Όταν έχεις τόσους πολλούς… φιλέλληνες, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;
ν

Οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη

Μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε το θέμα αλλαγής του ονόματος “Μακεδονία” στο αεροδρόμιο και τον σταθμό ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας ότι οι τουρίστες που φτάνουν στην πόλη νομίζουν ότι είναι στα Σκόπια!
«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το “Μακεδονία” στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια», είπε ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.
«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη μεταξύ άλλων.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία στην ΠΓΔΜ, όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.
«Μας δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα», είπε ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στο ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.
«Ποιος αμφιβάλλει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γειτόνων είναι ότι θέλουν να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Την ψάχνουν ως χώρα», είπε και εξέφρασε την άποψη πως «περιττεύει από εμάς ως δημοτικό συμβούλιο να μπλεκόμαστε σε θέματα που επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις».
Ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε «να αφήσουμε στην άκρη το συναισθηματικό και το θυμικό. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται», ανέφερε, ενώ για τα συλλαλητήρια εκτίμησε πως «ήταν εντυπωσιακά, αλλά χωρίς ωστόσο να σημαίνουν κάτι».
ν

Η Μακεδονία είναι πληγή…

«Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία;» (σ.σ.: επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα), σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
«Το περίφημο όνομα έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει».
«Τι μάχη δίνουμε; Ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι, επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι», τόνισε.
«Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές», συνέστησε κλείνοντας ο κ. Μπουτάρης.

 


Translate this post