Η Ολλανδία απέσυρε τον πρέσβη της από την Τουρκία

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Ολλανδία απέσυρε τον πρέσβη της στην Άγκυρα, ενώ ανακοίνωσε πως δεν θα δεχτεί τον διορισμό νέου Τούρκου πρέσβη στη χώρα.

Η τουρκική σημαία κυματίζει στο προξενείο της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ένας Τούρκος αναρριχήθηκε στον ιστό και αντικατέστησε την ολλανδική σημαία με την τουρκική. Image: Supplied
ν

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας και Ολλανδίας, καθώς οι δύο χώρες κατηγορούν η μια την άλλη για φασιστική συμπεριφορά.
Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τον πρέσβη της από την Άγκυρα, δηλώνοντας ότι οι σχέσεις της με την Τουρκία είναι δύσκολο να εξομαλυνθούν και ότι δεν θα επιτρέψει την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου της Άγκυρας στο έδαφός της, παγώνοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί εδώ και έναν χρόνο.
Η Χάγη είχε τότε αρνηθεί να δεχθεί στο ολλανδικό έδαφος δύο Τούρκους υπουργούς που ήθελαν να πάρουν τον λόγο από το βήμα πολιτικών συγκεντρώσεων υπέρ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκείνη την περίοδο στην Ολλανδία γίνονταν εκλογές.
Έκτοτε, παρά τις διμερείς συνομιλίες Χάγης-Άγκυρας, «δεν κατορθώσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία για έναν τρόπο εξομάλυνσης των σχέσεών μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χάλμπε Ζίστρα.
Δεν είναι όλες οι χώρες πρόθυμες να προσφέρουν γη και ύδωρ στον σουλτάνο, όπως κάναμε εμείς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

 


Translate this post