Ερντογάν: Είναι αδέλφια μας οι “Μακεδόνες” των Σκοπίων

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μετά την κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Τουρκίας “φτύνει” τους Έλληνες
που πήραν μέρος στο γιγαντιαίο συλλαλητήριο της Αθήνας, αποκαλώντας τους Σκοπιανούς “Μακεδόνες”.

ν

ΤΗΝ υποστήριξή του στα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος εξέφρασε με προκλητικό τρόπο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και αυτό μια ημέρα μετά το ογκώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά και εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα.
Μιλώντας σε Σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν, προκαλώντας για μια φορά την ελληνική πλευρά, σημείωσε πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Μακεδονίας (σ.σ. Σκόπια) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και ακολουθεί λάθος δρόμο». Αυτό αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός των Σκοπίων!
«Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Μακεδονίας είναι αδελφικοί», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας Μακεδόνες μόνους. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους».
Σύμφωνα με τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο Ζάεφ θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία, αλλά και τον Τούρκο πρόεδρο. Επίσης, έχουν οριστεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, και τον πρόεδρο της Συνέλευσης της τουρκικής Δημοκρατίας, Ισμαήλ Κάχραμαν.
Η Τουρκία επενδύει στο τραγικό ολίσθημα της Ελλάδας να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”, ώστε βοηθούσης και της Γερμανίας να διαμελιστεί η Βόρεια Ελλάδα με τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου». Αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία να καταλάβει αμαχητί τη Θράκη και όλα τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

 


Translate this post