Τα αντι-ισλαμικά βίντεο που έκανε retweet ο Τραμπ

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδημοσίευσε αντι-ισλαμικά βίντεο που είχε αναρτήσει η ηγέτης του ακροδεξιού αγγλικού κόμματος “Britain First” Τζέιντα Φράνσεν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ.

Η αναδημοσίευση των επίμαχων βίντεο από τον Αμερικανό πρόεδρο προκάλεσε σοκ στη Βρετανία. Photo: AP/Susan Walsh. Πηγή: Supplied
ν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τρεις «αναδημοσιεύσεις» (retweets) βίντεο στο λογαριασμό Twitter του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τα οποία δείχνουν μουσουλμάνους σε απεχθείς πράξεις που δεν έχουν επιβεβαιωθεί –οι εικόνες είναι χαρακτηρισμένες ως «πιθανώς ευαίσθητο υλικό»– προκάλεσαν διεθνή σάλο, καθώς τα είχε αναρτήσει προηγουμένως η αναπληρώτρια αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος “Britain First” Τζέιντα Φράνσεν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται για ελαφρότητα από τα διεθνή ΜΜΕ, αφού δεν επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των βίντεο, ενώ δεν έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η Τζέιντα Φράνσεν είναι ελεύθερη με εγγύηση, καθώς αντιμετωπίζει 4 κατηγορίες για «κλιμάκωση παρενόχλησης βασισμένη στη θρησκεία» και αντι-ισλαμικές δηλώσεις.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει 44 εκατομμύρια ακόλουθους.
Τα βίντεο, που είναι καθαρά αντι-ισλαμικά, είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθευτούν, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνονται γνήσια, ιδίως το πρώτο από αυτά.
Το πρώτο βίντεο (2017), που είναι αρκετά σκληρό, έχει τίτλο “Όχλος Ισλαμιστών πετάει έναν έφηβο από μια ταράτσα και τον κτυπά μέχρι θανάτου!” Το βίντεο δείχνει μια ομάδα νεαρών ανδρών σε μια ταράτσα σε μια μη ανακοινωθείσα τοποθεσία, ένας από τους οποίους φέρει τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η ομάδα φαίνεται να έχει πολιορκήσει μια άλλη ομάδα νεαρών που έχει καταφύγει σε ψηλότερο επίπεδο. Στο βίντεο είναι διάχυτη η ανησυχία ενώ ακούγονται σποραδικά πυροβολισμοί. Στο τέλος, ένας νεαρός ρίχνεται κάτω στην ταράτσα και οι υπόλοιποι τον σκοτώνουν με κλωτσιές.
ν

Islamist mob pushes teenage boy off roof and beats him to death
ν


ν

Το δεύτερο βίντεο (2017), με τίτλο “Μουσουλμάνοι μετανάστες χτυπούν νεαρό Ολλανδό με πατερίτσες” δείχνει ένα αγόρι να πλησιάζει ένα άλλο που στέκεται σε ένα πάρκο. Αρχικά τον αγκαλιάζει, στη συνέχεια όμως τον χτυπά με τις γροθιές του και τον κλωτσά μέχρι να πέσει κάτω.
ν

Muslim migrant beats up Dutch boy on crutches
ν


ν

Το τρίτο βίντεο (2015) δείχνει έναν μουσουλμάνο να κρατά ένα άγαλμα της Παναγίας και ύστερα από ένα σύντομο λογύδριο να το καταστρέφει.
ν

Muslim Destroys a Statue of Virgin Mary
ν


ν

Η “Britain First” είναι ακροδεξιά, υπερεθνικιστική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2011 από τη διάσπαση του νεοφασιστικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP). Η πλατφόρμα της οργάνωσης κινείται γύρω από την αντίθεση στον πολυπολιτισμό και την «ισλαμοποίηση» του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ καλεί σε «χριστιανικές περιπολίες» και «εισβολές σε ισλαμικούς τόπους λατρείας».
Η ακροδεξιά οργάνωση είχε υπερασπιστεί στο παρελθόν το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και τον τότε ηγέτη του, Νάιτζελ Φάρατζ, ως «πατριώτες». Ο Φάρατζ είχε υποστηρίξει ενεργά τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στην εκστρατεία για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

 


Translate this post